Nagelstyling: French manicure lakken

Nagelstyling: French manicure lakken French manicure lakken doe je door de vrije rand van de nagel met een witte lak en het nagelbed met een transparante lak te lakken. Het is heel geschikt om het verschil tussen korte en langere nagels te verbloemen. Verder staat het natuurlijk heel erg netjes verzorgd. Vaak wordt deze manier van lakken gebruikt bij bruiloften. Het kan ook in acryl of gel(lak) aangebracht worden.

French manicure

French manicure is ontstaan in de middeleeuwen (ca. 500 tot ca. 1500) in Frankrijk. Het verschil tussen arm en rijk was in die tijd heel groot. De rijke adel wilde zich afscheiden van de arbeiders. De arbeiders werkten buiten en waren daardoor zongebruind en hadden ruwe handen met zwarte randjes onder de nagels. Mensen van stand leefden binnenshuis, wanneer zij buiten kwamen was dit onder een parasolletje. Zij hadden dus een blanke, lichte huid en benadrukten dit nog extra door hun huid in te smeren met kalk. Hun handen en nagels waren netjes en schoon met witte nagelrandjes. Dit gaf aan hoe luxe hun leven was. De nagels werden over een kalkblok geschraapt, zodat de nagels spierwit leken. Op deze manier ontstond de naam 'French manicure'.

French manicure lakken

French manicure lakken betekent dat je de vrije rand van de nagel lakt met een witte lak en het nagelbed met een transparante of lichtroze lak.

Benodigdheden:

  • Nagellakremover
  • Wattenschijfjes
  • Vijl
  • Nageldesinfectant
  • Transparante of lichtroze nagellak
  • Witte nagellak
  • Top Coat
  • Nagelriemolie

Ga als volgt te werk:

Verwijder eventuele oude nagellak met een nagellakremover en wattenschijfje. Vijl de nagels in model. Hierna reinig en ontvet je de nagels met nageldesinfectant. Nu kun je een dunne laag van de transparante lak aanbrengen. Rol eerst het flesje even ondersteboven door je handen. Deze laag laat je goed drogen.

Hierna lak je de smile-line. Dit is een halfronde witte rand aan de vrije rand van de nagel. Lak eerst met de witte lak een halfronde horizontale lijn tegen het nagelbed van de nagel. Daarna lak je vanaf deze lijn naar de vrije rand toe tot de hele rand gelijkmatig bedekt is. Als alle nagels gedaan zijn laat je dit ook weer goed drogen. Als je gemorst hebt, haal dit dan nu voorzichtig weg met iets nagellakremover.

Als de nagels goed droog zijn breng je de transparante nagellak aan in een dunne laag. Zorg dat de hele nagel bedekt is. Wanneer dit ook weer droog is kun je met een top coat een mooie hoogglans laag aanbrengen. De top coat zorgt ook gelijk voor een bescherming van de nagellak. Verzorg de nagelriemen nog na door ze in te masseren met een nagelriemolie. Deze zijn tegenwoordig in zeer veel verschillende geuren verkrijgbaar.

Variaties

Natuurlijk zijn er op de standaard French manicure diverse variaties mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld in de witte rand strass-steentjes verwerken. Ook kun je een French manicure maken met felle kleuren. Bijvoorbeeld in plaats van een witte rand een blauwe of rode rand. Of ook het nagelbed in een andere kleur lakken. Maar je kunt ook een rand maken met een dierenprint of andere tekening. Met creativiteit, fantasie en oefening kun je zo de mooiste creaties maken!
© 2014 - 2024 Jettix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor een french manicureDe french manicure is misschien wel de bekendste look voor je nagels. Het staat natuurlijk maar heeft toch iets extra`s.…
Manicure: wat te verwachten?Wie goed voor zijn handen zorgt, kan besluiten deze met enige regelmaat te verwennen met een manicure. Deze schoonheidsb…
Een snelle manicureNagels maken uw outfit compleet. En het is belangrijk dat u ze goed verzorgt. Hoe kan u een manicure geven?
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…

Hoe scheer ik mij het best?De juiste scheertechniek, kwaliteit van producten en huidverzorging zijn essentieel voor een optimale look en feel van d…
Ouder worden: huid en lichaamsverzorgingOuder worden: huid en lichaamsverzorgingDe huid is het grootste orgaan van ons lichaam en het bepaalt voor een groot deel hoe je eruit ziet. Naarmate we ouder w…
Bronnen en referenties
  • Cursus Nagelstyling - NHA
Jettix (37 artikelen)
Laatste update: 13-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.