Een snelle manicure

Nagels maken uw outfit compleet. En het is belangrijk dat u ze goed verzorgt. Hoe kan u een manicure geven?

Nagellak

Of u nu een lichte lak kiest of de kleur die net in de mode is, nagellak accentueert uw handen en vormt de 'finishing touch' van uw schoonheidsritueel. Houd bij het kiezen van kleur van uw nagellak rekening met de tint van uw. Gebruik de binnenkant van uw pols als richtlijn. Heeft uw huid een blauwige tint, kies dan koele kleuren; als uw huid gelig of olijfkleurig is, kunt u het beste een warme kleuren kiezen. Probeer niet de kleur van uw vingernagels en die van uw tenen op elkaar aan te passen en probeer uw nagellak niet op de kleur van uw kleding en lipstick af te stemmen. Verschillende tinten geven een veel fraaier en moderner effect

Snelle manicure

Houd uw nagels in topconditie door onder de douche een zacht nagelborsteltje horizontaal over de nagels te wrijven. Zo masseert u de nagelriemen, bevordert u de doorbloeding en maakt u uw nagels sterker. Duw de nagelriemen niet terug. Gebruik een nagelriemcrème met een alfa-hydroxyzuurcomplex verrijkt is. Dit lost dode huidcellen op en houdt de nagelriemen in conditie. Verwijder oude nagellak met aceton. Aceton droogt de nagels tijdelijk uit, waardoor de nieuwe nagellak zich beter aan de nagel hecht. Breng uw nagels in vorm. Gebruik eerst een nagelschaartje en vervolgens een vijltje. Vijl altijd in dezelfde richting om de nagels niet te beschadigen. Een geslaagde manicure hangt af van de voorbereiding. Houd voor het lakken uw handen in warm water en was ze met lanolinevrije zeep om alle resten van de oude nagellak te verwijderen die de nieuwe laag nagellak zouden kunne verzwakken. Uw nagels zijn na klaar voor de nagellak.

Perfecte nagels in 4 stappen

  1. Breng een sneldrogende basislaag aan en doe dit dun zodat er een egaal oppervlak ontstaat. Laat de basis 60 seconden drogen.
  2. Breng nagellak altijd in drie steken op (eerst in het midden en dan aan de kanten). Laat wat ruimte vrij bij de nagelriemen voor een professionele afwerking.
  3. Breng een deklaag aan om de nagels te beschermen.
  4. Houd als de lak nat is, uw vingertoppen onder de koude kraan zodat de nagellak keihard wordt.

Tips

  • Bescherm uw nagels tegen de zon. Gebruik een bovenlaag die verrijkt is met een UV-filter. Zo voorkomt u tevens ook verkleuring
  • Knijp uw nagelriemen nooit af. Ze beschermen het nagelbed en vormen een barrière tegen oprukkende bacteriën. Duw onder de douche de nagelriemen zachtjes met een washandje terug.
  • Nagellak gaat langer mee als u het flesje in de koelkast bewaart. Schud het flesje nooit.
  • Investeer in speciale producten zoals een basis- en dek een deklaag omdat ze verschillende doelen hebben. Een basislaag voelt plakkerig aan en dient om de nagellak te laten hechten. De basislaag zorgt er ook voor dat donkerkleurige lak de nagelplaat niet verkleurt. Een afdeklaag droogt hard op, maakt de kleur mooi en vormt een hard beschermlaagje.
© 2012 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…
Manicure: wat te verwachten?Wie goed voor zijn handen zorgt, kan besluiten deze met enige regelmaat te verwennen met een manicure. Deze schoonheidsb…
Thuismanicure: zelf je nagels verzorgenHeb je last van brokkelende nagels, ruwe nagelranden of een doffe schijn maar vind je dat een professionele manicure tev…
Misvormde of broze nagelverzorgingMisvormde of broze nagelverzorgingWanneer men last heeft van broze nagels betekent dit dat de nagels te uitgedroogd zijn door teveel in het water te hebbe…

Uw huid verzorgenUw huid moet goed verzorgt worden, om er mooi en jong uit te zien. Maar hoe kunt u uw huid goed verzorgen?
Het verzorgen van uw haarNet zoals bij de huid, is het verzorgen van uw haar ook belangrijk. Hoe kan u het beste uw haar verzorgen?
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 22-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.