Uw huid verzorgen

Uw huid moet goed verzorgt worden, om er mooi en jong uit te zien. Maar hoe kunt u uw huid goed verzorgen?

Reinigen

Een goede reiniger verwijdert onzuiverheden zonder sporen of een vette laag achter te laten. Vermijd water en zeep. De huid is zurig, terwijl zeep alkalisch is; hierdoor wordt de natuurlijke zurige beschermlaag van de huid aangetast. Een reiniger op oliebasis is voor alle huidtypen geschikt en verwijdert make-up zeer doelmatig. Wateroplosbare cleansers en cleansers op oliebasis zijn ideaal voor de vette en gemengde huid. Crèmereinigers zijn goed voor de droge huid. Als uw een gevoelige huid hebt, vermijd dan geparfumeerde en gekleurde reinigers en alle producten die uw huid irriteren.

Exfoliëren

De huid produceert continu nieuwe cellen en stoot oude af. Een normale huid vernieuwt zijn cellen elke 28 dagen. Dit proces gaat langzamer naarmate uw ouder wordt., waardoor de huid er mat en futloos uitziet. U kunt de huid met scrubmaskers, crème- of gelscrubs exfoliëren, dit houdt in dat de dode huidcellen worden verwijderd. Scrub uw gezicht om de twee à drie dagen. Als uw acne of een gevoelige huid hebt, gebruik dan een peeling in plaats van een scrubmasker.

Verfrissen

Het gebruik van een tonic na het reinigen is essentieel. De tonic verfrist de huid een verwijdert achtergebleven onzuiverheden en cleanser. Vermijd tonincs of basis van alcohol ook bij een vette huid, omdat alcohol de vochtigheidsgraad van de huid vermindert.

Stomen

Trakteer uw huid op een dieptereiniging met een stoombad of sauna. Verwijder alle make-up en reinig uw huid. Vul een teiltje met bijna kokend water en voeg er drie druppels etherische olie aan toe. Gebruik lavendel en mandarijn voor een gewone huid; kamille en roos voor een droge huid; citroen en eucalyptus voor een vette huid; en lavendel en cipres voor een gecombineerde huid. Als u de olie hebt toegevoegd, roert u even door het water. Houd uw hoofd zo'n 20 tot 30 cm boven het water en stoom 3 minuten met een handdoek over uw hoofd en het teiltje. Door de stoom openen de poriën zich en kunt u uw huid op een gezichtsmaker voorbereiden. Vermijd deze behandeling als uw een gevoelige gezichtshuid of couperose hebt. Stomen wordt ook afgeraden als u zwanger bent of aan astma lijdt.

Gezichtsmaskers

Gebruik eens per week een masker. Breng voor het beste resultaat het masker na een stoombad op en laat het niet langer zitten dan de gebruiksaanwijzing aangeeft. Bij het kiezen van een masker moet u op de volgende punten letten. Modder- en kleimaskers zijn ideaal voor de dieptereiniging. Gelmaskers vormen een dunne film op het gezicht en verwijderen bij het wassen alle dode cellen en overtallig vet. Rijke crèmemaskers zijn goed voor de droge en wat oudere huid. Zwavelmaskers werken goed bij een vette en probleemhuid maar zijn absoluut ongeschikt voor de gevoelige droge huid. Snelwerkende maskers zijn erg handig als u weinig tijd hebt.
© 2012 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een goede en goedkope huidverzorgingVoor een goede huidverzorging hoef je niet meer de deur uit om dure middeltjes te kopen of naar een dure schoonheidsspec…
Huidverzorging erg belangrijk!Huidverzorging erg belangrijk!Bijna iedere vrouw of man wil erg graag netjes en verzorgt uitzien. Huidverzorging is daarom een belangrijk onderdeel ge…
Huidverzorging voor mannenEen aantal jaren geleden konden maar weinig mensen zich voorstellen dat mannen smeersels zouden gaan gebruiken. Deze tre…
Huidverzorging is belangrijkDe huid verzorgen is heel belangrijk. Je hebt maar één huid. Hoe kun je het beste je huid verzorgen?

Meer over anti rimpel crèmeMeer over anti rimpel crèmeDe ene crème is nog mooier verpakt dan de andere, maar als je in de winkel staat zie je door de bomen het bos vaak niet…
Een snelle manicureNagels maken uw outfit compleet. En het is belangrijk dat u ze goed verzorgt. Hoe kan u een manicure geven?
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 24-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.