Beauty: Kunstmatige krullen

Veel mensen met krullen snakken naar een stijl haar, al is het maar voor een keer, maar nog veel meer mensen (en dan vooral vrouwen) snakken bij hun stijle piekjes naar een grote bos krullen. Toveren lukt nog steeds niet en dus zullen we de krullen kunstmatig moeten creëren. Er zijn mogelijkheden voor.

Wat is er mogelijk?

Er is veel mogelijk om krullen te krijgen, maar alles heeft een keerzijde. Om bij stijl of relatief stijl haar krullen te maken zullen er kunstgrepen toegepast moeten worden. Deze tijdelijke kunstgrepen kunnen – afhankelijk van het type haar – een tot maximaal twee dagen blijven zitten. De meer definitieve kunstgrepen zijn de permanente krullers en dat heeft weer invloed op de kwaliteit van het haar. Maar mogelijk is het wel.

Tijdelijke oplossing

De tijdelijke oplossing kan heel eenvoudig gerealiseerd worden door bij lang haar vlechten, bij net gewassen en nog nat haar, in te brengen. Dan creëer je meer slag dan krul en wil je toch echt krul, neem dan zachte (schuimplastic) rollers. Op dit type roller kan namelijk ook geslapen worden. Voordat de vlecht of rollers toegepast worden kan er nog een versteviging aan het vochtige haar toegevoegd worden. Dit houdt de slag of krul die zometeen ontstaan langer in model.

Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden met een krul- of krul/stijltang de gewenste krullen te maken. Erg belangrijk – voor de kwaliteit van je haar – is de verzorging voor het toepassen van deze producten. Producten die het haar beschermen (er wordt dan een laag om de haar gelegd die tegen de hitte beschermt) zijn belangrijk om de kwaliteit en de glans te behouden. Deze producten kunnen op handdoek droog haar toegepast worden en zijn niet vet. De krultang kan direct na het drogen toegepast worden (voor een optimaal resultaat moet het haar goed droog zijn voordat de tang er aan te pas komt). Ook hier kunnen eventuele verstevigers worden gebruikt. Relatief nieuw zijn de krul/stijltangen. Deze combinatie maakt het mogelijk om de populaire “uitzak pijpenkrul” te creëren.
Maak de krul af met wat glansspray voor een optimaal resultaat.

Permanente oplossing

De permanente oplossing is het haar permanenten, zoals het woord al zegt. Bij de drogisterij zijn thuispermanent setjes te koop en uiteraard voorziet de kapper ook in de materialen om de krullen definitief toe te passen.

Permanent – in wat voor vorm dan ook – is altijd een aanslag op je haar en met alle middelen om het minder schadelijk te maken, het is en blijft een drastisch middelen. Omdat verven ook een enorme impact op je haar heeft, wordt afgeraden binnen twee weken na verven het haar te permanenten.

Producten voor het haar

Er zijn tal van mogelijkheden om een weelderige haardos te creëren, maar tijdens de behandeling maar zeker ook daarna is de verzorging essentieel om het haar mooi te houden. Permanent droogt het haar vaak uit en de voeding in shampoo en crèmespoeling of een masker is erg belangrijk. De drogisterijen en kappers kunnen adviseren welk product te nemen. Vaak zijn de verschillende haarproducten op elkaar afgestemd en vullen elkaar aan. Prijzen zijn sterk uiteenlopend van zo’n 5,- voor een shampoo oplopend tot zo’n 25,- en de overige verzorgingsproducten beginnen meestal bij 8,- euro oplopend tot zo’n 40,-.

Een goede krultang zit vaak in de prijscategorie vanaf zo’n 60,- en de permanentproducten zijn vanaf zo’n 10,- in de winkel. De kappers lopen sterk uiteen en vanaf 50,- oplopend tot zo’n 200,- kan het haar gepermanent worden.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je krullen in je haar?Hoe maak je krullen in je haar?Veel mensen willen er iedere dag leuk uit zien met hun haar. De ene persoon kan meer met z'n haar dan de andere persoon.…
Haren krullen op verschillende manieren''Als je haar maar goed zit'' is een bekend motto dat voor de meerderheid van de vrouwen geldt. Mensen met krullen wille…
Beauty: wimpers krullenBeauty: wimpers krullenNiet iedereen is gezegend met mooie, lange en krullende wimpers. Gelukkig zijn er voor de mensen met lange of korte rech…
Mooi haar met de stijltang en de krultangMooi haar met de stijltang en de krultangJe hebt halflang tot lang haar en wil variatie brengen in je kapsel, de stijltang en de krultang geven je mogelijkheden…

Zweetgeur waar komt het vandaan: alles over zwetenZweetgeur waar komt het vandaan: alles over zwetenZweetgeur, waar komt het vandaan? Want soms stink je als je zweet en soms ook niet. Feit is dat bijna iedereen zweet. En…
Stralende huid, glanzend haar, wittere tandenStralende huid, glanzend haar, wittere tandenJong is het toverwoord in onze wereld, wat je er ook van vindt. Een stralende huid, glanzend haar en witte tanden. Op al…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 30-07-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.