(H)eerlijke maskers met kruiden

Kruidenmaskers om zelf thuis te maken, heerlijk en gezond voor de huid, met kruiden uit je eigen tuin. Leuk om samen te doen met je vriendin, zus of collega. Alvorens een masker op het gezicht aan te brengen is het noodzakelijk om de gezichtshuid goed te reinigen. Het is goed voor de droge huid om voor het masker een dun laagje amandelolie aan te brengen en deze samen met de werkzame stoffen van het masker in de huid te laten trekken.

Perzik-yoghurt-goudsbloem masker voor de droge huid

Maak om dit masker te maken eerst een aftreksel van 2 eetlepels gekneusde goudsbloemen en bladeren. Giet hierover 1 kop kokend water en laat het enigszins afkoelen. Schil vervolgens de perzik, haal de pit eruit en prak hem fijn. Vermeng de geprakte perzik daarna met 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel goudsbloem aftreksel. Breng het masker aan op het gezicht en laat het 10-15 minuten inwerken. Haal het masker met lauw/warm water eraf en spoel na met koud water om de poriën te sluiten. Dep de huid droog en breng en vochtinbrengende crème aan.

Breedlongkruid masker voor de droge huid

Een heerlijk verzachtend masker voor een droge huid kan gemaakt worden van blaadjes van breedlongkruid. Doe een handvol breedlongkruid en 4 eetlepels kokend water in de blender (of mixer). Filter vervolgens de brei door een schone doek, zodat er zoveel mogelijk vocht uitkomt. Breng dit sap op het gereinigde gezicht aan en laat het ± 10 minuten inwerken. Haal daarna het masker met lauw/warm water af en spoel na met koud water. Dep het gezicht droog met een zachte handdoek en breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan.

Appel-salie masker voor de normale huid

Schil en pureer de appel. Dit kan met de blender of mixer. Voeg daaraan 2 eetlepels honing en 15 gram fijngesneden salieblaadjes toe. Meng het geheel goed door en breng het masker aan op de gereinigde huid. Laat het ± 15 minuten inwerken. In plaats van salie kun je ook 2 eetlepels rozenwater gebruiken. Verwijder vervolgens het masker met lauw/warm water en spoel daarna af met koud water. Droog het gezicht zachtjes af en breng een vochtinbrengende crème aan.

Vrouwenmantel masker voor de normale huid

Dit is een heerlijk verkwikkend en stimulerend masker. Maak eerst een aftreksel van vrouwenmantel, door 1 eetlepel fijngemaakte vrouwenmantelkruid (bloemen en bladeren) met 1,5 deciliter kokend water te overgieten. Laat het mengsel enigszins afkoelen en filter het voor gebruik. Vermeng 1 eetlepel honing, 3 eetlepels tarwekiemen en 2 eetlepels van het aftreksel van de vrouwenmantel, tot deze goed vermengd zijn. Breng het masker op het gereinigde gezicht aan en laat het ± 20 minuten inwerken. Verwijder het masker met lauw/warm water, spoel daarna af met koud water en dep het gezicht zachtjes droog. Breng daarna een vochtinbrengende crème aan.

Er zijn een aantal kruiden, die de poriën laten samentrekken, deze kruiden zijn dan ook zeer geschikt voor de vette huid.

Yoghurt-peterselie masker voor de zeer vette huid

Was een grote bos peterselie en doe dit in de blender of mixer met genoeg kokend water om de machine te laten draaien. Vermeng dit sap met een zelfde hoeveelheid yoghurt. Je kunt ook eiwit gebruiken als je geen yoghurt in huis hebt. Breng het masker op het gereinigde gezicht aan en laat het 15-20 minuten inwerken. Verwijder dan het masker met lauw/warm water en spoel na met koud water. Dep dan het gezicht zachtjes droog en breng een vochtinbrengende crème aan.

Ei-citroen-komkommer-perpermunt masker voor de vette huid

Doe in de blender of mixer een halve geschilde komkommer, 1 theelepel citroensap, 1 eiwit en een handvol vers geplukte pepermuntbladeren en meng het net zolang totdat het een gelijkmatige brei is. Breng dan het masker op het gereinigde gezicht aan en laat het ± 10 minuten inwerken. Verwijder den het masker met lauw/warm water en spoel na met koud water. Dep dan het gezicht zachtjes droog en breng een vochtinbrengende crème aan.
© 2009 - 2022 Anhi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vitamine gezichtmaskersDe vitaminen A, B en E worden het meest verwerkt in gezichtsmaskers, heerlijk om uw huid eens extra te verwennen.
Vijf recepten voor het maken van een gezichtsmasker!Elke week een gezichtsmasker is goed voor een mooie egale huid. Er zijn veel verschillende masker te koop in de winkel,…
Zelf maskers en crèmes maken voor de vette huidZelf maskers en crèmes maken voor de vette huidOveral in de winkels zijn allerlei soorten maskers en crèmes te koop voor de vette huid. Maar wist je dat je dit zelf oo…
Heerlijke maskersHeerlijke maskersVerwen jezelf eens in de zoveel tijd met een heerlijk masker. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de winkel, maar je kunt…

Thermale baden (thermaalbaden) in NederlandThermale baden (thermaalbaden) in NederlandEven helemaal bijkomen en heerlijk ontspannen; dat kan in een van de vele thermaalbaden van Nederland. Bovendien kan een…
Beauty: firming cremeBeauty: firming cremeIedereen is wel bekend met de producten die geschikt zijn om de huid soepel te houden. Bodyolie, bodycreme en bodylotion…
Anhi (47 artikelen)
Gepubliceerd: 25-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.