Beauty: firming creme

Beauty: firming creme Iedereen is wel bekend met de producten die geschikt zijn om de huid soepel te houden. Bodyolie, bodycreme en bodylotion en allerlei varianten hierop. De firmingcreme is daar ook weer een variant op, maar hoe effectief deze is valt nog te bezien.

Vormende crème

Om de tand des tijds tegen te gaan e/o de huid te compenseren die het omhulsel is van een sterk vermagerd lichaam, is er firmingcreme of vormende crème op de markt gekomen. Deze crèmes zijn er voor de borsten, buik, billen en bovenbenen en –armen.

Als je ouder wordt wordt de huid slapper, want in de onderste laag van de huid zit het collageen. Collageen is zo’n 70% van het onderhuidse bindweefsel en verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit. Na het 25e levensjaar neemt de productie van het collageen af en begint het verouderingsproces. Rimpels kunnen ontstaan en de huid wordt slapper.

Collageen

Om dit proces tegen te gaan en de huid min of meer kunstmatig van collageen te voorzien zijn er allerlei crèmes op de markt die dit moeten bewerkstelligen. Een echt afdoende middel is er nog niet gevonden en de vraag kan dus gesteld worden, wat de toegevoegde waarde is van deze crèmes. Het collageen wat nog het meeste in buurt komt van het menselijke collageen is viscollageen en dit wordt dan ook nogal eens toegepast in cosmetische producten. Rundercollageen lijkt er ook veel op en werd toegepast, maar sinds men het idee heeft dat het de gekkekoeienziekte kan overbrengen, wordt het niet meer zoveel toegepast.

Strikt genomen hebben deze vormende crème niet veel meer effect dan een soepele en gezonde huid in stand te houden. Daar is op zich niets mis mee en dus kunnen deze crèmes hier voor gebruikt worden. De extra toegevoegde waarde, zijn de vormende crème, moet dan buiten beschouwing gelaten worden.

kosten

Een bodylotion of crème uit een eigen parfumlijn kan hier dus ook prima dienst voor doen, temeer de vormende crèmes ook nog eens een stuk duurder zijn dan de gemiddelde bodylotion. Vormende crèmes beginnen vanaf zo’n 35 euro en kunnen oplopen tot zo’n 200 euro per pot.

Wat heeft effect?

Als je sterk af wilt vallen of je wil je huid zo strak mogelijk houden is het bewegen een belangrijk aspect. Met de juiste oefeningen kan het proces weliswaar niet volledig gestopt worden, maar je kunt wel een bijdrage leveren om alles zo strak mogelijk te houden. Maar langdurig "opgerekte huid" (zoals wanneer je sterk gaat vermaderen) zal niet meer die souplesse hebben om volledig terug te keren in zijn oude vorm.

Dat je naast sporten ook een bodylotion of crème gebruikt is alleen maar goed voor de huid, zeker na het douchen. De huid kan bij een hete douche wat uit gaan drogen en je huid met een crème insmeren is dan geen overbodige luxe. Deze crèmes maar ook de vormende crèmes zijn altijd crèmes die je langere tijd moet gebruiken of gewoon altijd moet blijven gebruiken. Anders zal er sowieso weinig gebeuren.

Een ander meer drastisch middel is de hulp van de plastisch chirurg inroepen, maar los van het kostenplaatje moet ook de afweging gemaakt worden of je in een gezond lichaam wilt gaan snijden. Hoe dan ook, de huid kan dat behoorlijk “opgetrokken” worden en het ziet er allemaal een stuk strakker uit.

Beter nog is het van jongs af aan goed voor de huid te zorgen, met weinig zon of minimaal goed insmeren, niet te heet douchen of badderen, sporten en gezonde voeding (beperk alcohol en roken en eet veel fruit).
© 2009 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke olie past bij jouw huid?Welke olie past bij jouw huid?Wil jij graag een huidolie gaan gebruiken? Wat zijn de voordelen van olie? Is een olie beter dan een crème of bodylotion…
Beauty: zin en onzin creme voor decolleteBeauty: zin en onzin creme voor decolleteJe hebt tegenwoordig overal crème voor, dus zo gek is het niet dat het decolleté ook een ‘eigen’ crème krijgt. Hoe zinvo…
Crème, het tovermiddel voor een mooie huidEen mooie huid willen we allemaal. Al van jongs af aan leren wij van ouders, kennisse, vrienden en vriendinnen en reclam…
BB crème, het geheim voor een mooie huidBB crème, het geheim voor een mooie huidIn Azië is het al jaren een van de best verkochte beautyproducten en sinds kort is het ook in Nederland verkrijgbaar: BB…

(H)eerlijke maskers met kruidenKruidenmaskers om zelf thuis te maken, heerlijk en gezond voor de huid, met kruiden uit je eigen tuin. Leuk om samen te…
Beauty: NagelbijtenBeauty: NagelbijtenNagelbijten is een vervelende gewoonte en iedereen die er last van heeft wil er vanaf, maar hoe! Het blijkt toch moeilij…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 21-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.