Zomer Beauty Tips

De temperatuur wordt steeds hoger, de zon schijnt steeds feller. Natuurlijk is dit heerlijk. Het is wel erg belangrijk dat je jezelf goed verzorgd na het zonnen. Er bestaan allerlei beauty tips die je daarbij kunnen helpen.

Veilig zonnen

Dat zon niet goed voor je huid is, weten we allemaal. Toch is zonnen niet alleen maar slecht, want zonnestralen bevatten UV-B. UV-B is nodig voor het aanmaken van vitamine D. Mits je je met mate in de zon begeeft, is het goed voor je. UV-B is daarentegen wel de boosdoener die zonnebrand veroorzaakt. UV-A zorgt voor de rimpels. Het is niet goed van beide UV-soorten teveel straling op je huid te krijgen. Bescherm daarom je huid goed tegen de slechte invloeden van de zon. Een zonnebrandcreme van factor 15 is wel het minimum voor een goede bescherming. Ga nooit zonnen tussen 12 en 3 uur 's middags. Op dit moment van de dag is de zon het felst en dus verbrand je sneller. Kies een zonnebrandcreme die geschikt is voor jouw huidtype. Iemand die snel verbrand zal een hogere zonnebrandfactor moeten nemen dan iemand die erg snel bruin wordt. Voor diegenen die snel bruin worden is het natuurlijk niet zo dat ze moeten stoppen met zich insmeren wanneer ze al bruin zijn. Bruin of niet, je moet jezelf beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Zelfs wanneer het bewolkt is, dringt de straling nog door. Gewoon lekker blijven smeren dus!

Haar

Niet alleen je huid heeft te lijden onder de zon, ook je haar kan wel wat extra bescherming gebruiken. Gebruik daarvoor de juiste verzorgende producten. Notenolie is een product dat in veel beautyproducten verwerkt iis, vanwege haar beschermende eigenschappen tegen zon, zout en chloor. Ook wanneer je haar normaalgesproken genoegen neemt met een 'normale' shampoo, is het niet erg om een extra voedende shampoo te gaan gebruiken tijdens de zomer. Wanneer je af en toe een hydraterend haarmasker gebruikt, geef je je haar een echte oppepper. Zeker wanneer je geverfd haar hebt, wil je niet dat je kleurtje verbleekt. Hydratatie is daarom belangrijk.

Voeten

Het is altijd weer fijn, wanneer de temperatuur het toelaat, dat je weer slippers en dergelijke kunt dragen. Het is sowieso gezond om elke dag een minuut of 10 op blote voeten rond te lopen. Het liefst op een zachte ondergrond, zoals bijvoorbeeld gras of het strand. Dit is goed voor je houding en de doorbloeding. Lopen op het zand is ook goed tegen het eelt, het zorgt namelijk voor een natuurlijke scrubbeurt. Een verzorgende voetencreme kan zeker na een vermoeiende dag heerlijk verfrissend en ontspannend werken.

Bruin

Wanneer je eindelijk kunt waarnemen dat je wat gebruind bent, zie je vaak die vervelende randjes van het hemdje of de korte broek die je die dag aan had. Met een zelfbruiner kun je dit probleem oplossen. Breng het echter wel gelijkmatig aan! Je de witte plekjes van je lichaam ook wat egaliseren met een poeder. Neem dus de tijd voor het aanbrengen van de zelfbruiner, om zo lelijke vlekken te voorkomen. Je moet het product de tijd geven om even in te trekken.

Toch verbrand?

Na een lange dag zonnen op het strand, merk je vaak pas onder de douche dat je toch wat rood bent geworden. Het bruinproces stopt namelijk niet meteen wanneer je uit de zon gaat! Een koude douche kan hier uitkomst bieden. Dit is ook nog eens heel goed voor je doorbloeding. Een mooiere huid gegarandeerd! Zorg dat je na het zonnen je huid altijd verwent met een hydraterende bodybutter, -lotion of -milk of natuurlijk een aftersunproduct. Dit kalmeert je huid naast dat het je huid verzorgt. Voor je gezicht kun je beter een ander aftersunproduct nemen dan het product dat je bijvoorbeeld op je benen smeert. De huidstructuur van je gezicht is namelijk veel fijner en een 'gewoon' aftersunproduct kan je porien verstoppen en een onzuivere huid tot gevolg hebben. Kies dus voor een aftersunproduct voor op het gezicht.

Scrubben

Voor wie lang mooi bruin wil blijven, kan zich het beste 2x per week een goede scrubbeurt geven. Doe dit niet te vaak, aangezien het je natuurlijke beschermlaagje van je huid in dat geval te veel verwijdert. Ook voor het gezicht gebruik je een scrubproduct, speciaal voor het gezicht. Met het scrubben verwijder je de dode huidcellen waardoor je langer en egaler bruin blijft. Ga niet meteen na het scrubben in de zon zitten, je huid heeft even de tijd nodig om te herstellen. Het beste moment om te scrubben is 's avonds. 's Nachts kan je huid dan eerst wat kalmeren.

Let op!

Denk er aan; het is een fabeltje dat je pas bruin wordt wanneer je verbrand bent geweest. Verbranden door de zon is erg slecht voor je huid en werkt huidveroudering en zelfs de kans op huidkanker in de hand. Smeer je zelf in met een hoge factor en zorg ervoor dat je niet te lang in de zon blijft 'bakken'.
© 2007 - 2024 Veron, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Scrubs en crèmes voor een goede lichaamsverzorgingEen goedverzorgde huid is een stralende huid. Dit artikel bevat enkele tips voor een goede lichaamsverzorging, voor dive…
Hoe blijft je bruine kleur langer zitten?Hoe blijft je bruine kleur langer zitten?Als je een bruin kleurtje hebt, wil je dit meestal graag zo lang mogelijk houden. Bij de een blijft de bruine kleur weke…
Het belang van een goede zonnebrandcrèmeHet belang van een goede zonnebrandcrèmeIn de zomer en tijdens de wintersport kunnen we vaak lekker genieten van de zon. Uiteraard is het heel belangrijk om de…
Natuurlijk mooi met SuikerSuiker is een ideaal ingrediënt om een gevoelige en droge huid mee te scrubben: suiker is zachter dan zout maar heeft ev…

Hoe reinig ik mijn huidHoe reinig ik mijn huidEen mooie huid is een schone huid. en dat velletje wordt niet vanzelf schoon, zeker niet als je er make-up op smeert. da…
(antiroos) ShampoosEr zijn tegenwoordig zó ontzettend veel verschillende soorten shampoo. Niet alleen wordt er onderscheid gemaakt tussen s…
Veron (32 artikelen)
Gepubliceerd: 27-04-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.