Dun haar: haarverdikkende producten

Dun haar: haarverdikkende producten Mannen kampen vroeg of laat met een kwaaltje dat ze liever niet krijgen: kaal worden. Het begint vaak onschuldig maar het wordt al snel steeds hardnekkiger en het ergste is dat het niet onomkeerbaar is. Inhammen en kale plekken zijn vaak de eerste symptomen. Allerhande middelen zijn op de markt om dit proces te vertragen. Een populair middel is het verdikken van het dunner wordende haar. Ligt een kaalloos toekomst in het verschiet of zijn het slechts valse beloftes?

Haar

Haar bestaat uit verschillende stoffen. Een belangrijk bestanddeel is het eiwit keratine. Je vindt dit eiwit ook in de nagels van de mens en komt tevens voor bij andere zoogdieren zoals de walvis, hond en kat.

Het haar kan verschillende kleuren aannemen. Blond, bruin, rood, zwart en alle kleurnuances daartussen geven elk mens een unieke look. Niet iedereen heeft evenveel haar. Vrouwen hebben bijvoorbeeld minder haar dan de mannen. Daarentegen is het haar van vrouwen wel een stuk sterker.

Ook de kleur is belangrijk. Blonde mensen hebben in het algemeen dunner haar dan mensen met een andere haarkleur zoals bruin of zwart, maar blond betekent wel meer haar. Je zou dus kunnen concluderen dat blonde mannen het meeste haar hebben maar dat haar is dan wel vaak dunner.

Mijn haar wordt dun!

Sommige mensen hebben van nature dun haar. Het betreft vooral de blonde mensen. Donker en dik haar valt ook anders dan de lichtere kleurvariant. Mensen met blond haar hebben vaak springerig haar. Dit komt omdat het haar dun is en van nature minder snel ‘’valt’’.

Naarmate je ouder wordt zal je haar ook dunner worden. Dit heeft onder andere te maken met hormonen. Ook stress en eenzijdig voedsel kan je haar dunner maken. Haar wordt namelijk gevoed door de haarwortels die voedingsstoffen opnemen.

Shampoo voor dunner wordende haar

Op de markt zijn er middeltjes tegen dit kwaaltje. Een mooi volle haardos die jeugdigheid uitstraalt is het resultaat dat door de gebruikers bereikt wil worden. Populaire middelen zijn:

  • Elvive haarverdikker met regenium XY
  • Viviscal shampoo
  • Nisim F.A.S.T kuur
  • Nisim
  • Nizoral
  • Rooscure
  • Revita
  • Active-M
  • Anaphase
  • Minoxidil shampoo

De prijzen lopen in Nederland sterk uiteen en veel producten hebben naast een haarverdikkende werking ook een haar stimulerende werking. Het wordt veelal gebruikt door mensen met een teruglopende haargrens of met kalende plekken. De werking van deze producten wordt betwist. Niet iedereen is even enthousiast maar daarentegen zijn er ook gebruikers die wel degelijk verschil merken. Houd ook rekening met bijwerkingen. Sommige producten bevatten stoffen die niet altijd goed zijn voor je hoofdhuid.

Ketoconazol

Ketoconazol is een stof die je in anti-roos producten vindt. Het is daarnaast ook werkzaam tegen dunner wordend haar en gaat het haaruitval tegen. Je vindt het onder andere in de producten van Rooscure en Nizoral. Laatsgenoemde is niet in Nederlandse drogisterijen te verkrijgen. Rooscure is zonder recept te verkrijgen vanwege een lager percentage ketoconazol.

Vitaminen slikken

Naast een uitwendige behandeling kun je ook een zorgen voor meer voedingstoffen om je haar van binnenuit te verdikken. Vitamine preparaten wordt dan aanbevolen. Het gaat vooral om de vitaminen B, C en E.

Ook wordt biergist aanbevolen. Biergist heeft een positieve werking op je nagels, huid en haren.

Gezond eten

Roken, ongezond en vet eten, weinig slaap en veel stress zijn factoren die vaak nadelig zijn voor een volle, sterke en jonguitziende haardos. Het is belangrijk om gezond te eten zodat uw haar van binnenuit sterker en dikker wordt. Vitaminen slikken is dan feitelijk overbodig. U kunt natuurlijk altijd proberen om met middeltjes uw haar van buitenaf te verbeteren maar wees op de hoede voor te dure producten die niet altijd beloven wat ze doen. Een gezonde levensstijl geeft u hoe dan ook resultaat. Het is niet alleen een ''improvement'' voor uw coupe maar heel uw lichamelijk gestel zal verbeteren.
© 2009 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Feiten en fabels over kaalheidDagelijks verliezen we tussen de 50 en 100 haren. Dat is geen enkel probleem omdat het haarzakje meestal een nieuwe haar…
Alpecin Cafeïne-Shampoo: middel tegen haaruitval & kaalheidAlpecin Cafeïne-Shampoo: middel tegen haaruitval & kaalheidMet het ouder worden meer en meer haar verliezen en stilletjes aan kaal worden? Voor sommige mannen is het een ware nach…
Wat te doen bij haaruitval?Wat te doen bij haaruitval?Iedere dag verliezen alle mensen haren. Maar je kan ook hebben dat je meer haar verliest dan wat normaal is. Maar wat mo…
Hoofdroos wat doe je eraanHoofdroos wat doe je eraanWanneer je hoofdhuid voortdurend jeukt en er witte schilfers op je donkere kleding vallen, dan heb je waarschijnlijk las…

Express beauty: in een paar minuten mooiExpress beauty: in een paar minuten mooiTijdgebrek, maar wel zin in een snelle mooimaker voor huid, haar en/of lichaam? Ook in luttele minuten kun je resultaten…
Natrue: keurmerk voor natuurlijke cosmeticaNatrue: keurmerk voor natuurlijke cosmeticaNaTrue is een keurmerk voor natuurlijke cosmetica. Mensen die alleen natuurlijke cosmetica producten willen gebruiken, w…
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 04-12-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.