Express beauty: in een paar minuten mooi

Express beauty: in een paar minuten mooi Tijdgebrek, maar wel zin in een snelle mooimaker voor huid, haar en/of lichaam? Ook in luttele minuten kun je resultaten behalen. Kies je favoriete beauty- en wellnessbehandelingen uit het onderstaande á la carte menu, met als uitvalsbasis de badkamer.

0 minuten

Doe tijdens het douchen enkele druppeltjes aromatische olie op een spons, bij het doucheschuim. Dat kost geen extra tijd, maar levert een ware sensatie van welzijn op! Kies zelf het effect waar je aan toe bent. Lavendelolie bijvoorbeeld ontspant, sinaasappelolie geeft een oppepper.

2-3 minuten: een zacht lichaam

Scrubben met scrubcrème is fijn, maar tijdrovend. Een slimme en snelle oplossing is een douchegel met scrubkorreltjes: reinigen en scrubben inéén (o.a. bij Palmolive).

1-2 minuten: dieptereiniging voor je gezicht

Diepreinigende mousses, die niet alleen de dagelijkse reiniging uitvoeren maar ook je huid zachtjes van dode huidcellen ontdoen met behulp van fruit- of andere milde zuren, zijn snel aangebracht. De ingrediënten zorgen voor een dieptereiniging van je huid en doen haar extra stralen... maar dan in minder dan geen tijd. (o.a. Inositol Végétal Crememousse met reinigende en peelende werking, Yves Rocher.)

2 minuten: een verzorgde lichaamshuid

Het snelle alternatief voor uitgebreid smeren met bodylotion is een luxe bodyspray. Het is een kwestie van seconden om de verzorgende nevel over je huid te verstuiven, maar het geeft een onvervalst beautyfarm-gevoel (bijvoorbeeld van Decléor of Lancôme).

2 minuten: beautyboost voor je gezicht

Onder je gebruikelijke dag- of nachtcrème geeft een serum of intensief verzorgende mousse je gezicht en hals een diepgaand schoonheidskuurtje. Het aanbrengen is een kwestie van luttele minuten. Vervolgens doet het serum het beauty-werk voor je, terwijl jij slaapt of je dagelijkse routine volgt. (O.a. bij Olaz, Total Effects serum)

5 minuten: van futloze huid naar fitte huid

Heeft je gezichtshuid een wat futloze uitstraling, bijvoorbeeld doordat je slecht geslapen hebt? Neem een vijfminutenmasker. Deze zijn vaak in gelvorm: ze zijn daardoor makkelijker aan te brengen en te verwijderen, en werken intensief in voor snel resultaat. Tip: als je deze beautybehandeling in bad combineert met een snelwerkend haarmasker, maak je optimaal gebruik van je 'badtijd'! (vijfminutenmaskers o.a. Yves Rocher, Intensief hydraterend masker).

3-6 minuten voor handen en voeten

Gebruik, bijvoorbeeld terwijl je languit in bad ligt of onder de douche staat, een waterbestendig puimsteentje om je voetzolen poezelig zacht te maken. Of geef voeten en handen een verwenbehandeling met body-scrubcrème. In één moeite door duw je de nagelriemen van je (handen en) voeten terug: die zijn handelbaarder dankzij de inwerking van bad- of douchewater. Lig je in bad? Doe dan een dikke laag crème op handen en voeten bij wijze van schoonheidsmasker, en laat ze enkele minuten boven water op de badrand rusten, zodat de crème goed in kan trekken (voetproducten bijvoorbeeld bij Herome). Als je je handen wast, kun je deze ook in een moeite door poezelig zacht maken. Daarvoor is een handscrub geschikt (bijvoorbeeld bij Rituals), maar je kunt ook wat zout vermengen met gewone olijfolie uit het keukenkastje. Enkele minuten lekker in je handen wrijven en zachte handen zijn een feit!

5-15 minuten: snelle onderhoudsbeurt voor je haar

Veel haarmaskers vragen zeker zo'n twintig minuten tijd om in te werken. Perfect voor gebruik tijdens een uitgebreid bad. Heb je echter (veel) sneller resultaat nodig, kies dan voor hot oil. Zo'n tube verzorgende haarolie warm je op in heet water. Dan masseer je het je haar, en vervolgens geeft deze beautyboost je haar met enkele minuten een indrukwekkende opkikker! Een vijfminuten-alternatief is een snelwerkend haarmasker; er zijn nu haarmaskers die geen halfuur kostbare tijd meer vereisen, of waarvan je de inwerktijd aan je eigen behoeftes en die van je haar kunt aanpassen (o.a. John Frieda, Miraculous Recovery)!

5 á 10 minuten: body- en mind fitness

Soms is er maar weinig voor nodig om lichaam en geest van nieuwe energie te voorzien. De volgende techniek is afkomstig uit de yoga-praktijk. Ga op een handdoek op de grond liggen. 'Aard' jezelf: voel bewust waar je lichaam de grond raakt, en hoe die je ondersteunt. Span en ontspan nu systematisch afzonderlijke spiergroepen. Werk van je voeten via benen, buik, borst, rug, armen en schouders naar je nek- en gezichtsspieren. Na deze oefening ben je veel fitter en ontspannener. Je kunt de oefening uiteraard wat 'rekken' naarmate je meer tijd hebt.

6 minuten: de 2-in-1 gezichtsbehandeling

Met een twee-in-een-product zijn twee beautybehandelingen te combineren. Een zogenaamd scrubmasker verandert bij het opdrogen in een scrubcrème, die je alleen nog met zachte bewegingen hoeft in te masseren. Na het afspoelen straalt je gezicht je tegemoet (o.a. bij Dermalogica)!

5 á 10 minuten: de snelle ontharingsbehandeling

Tijdens het baden of douchen, is ontharen snel gebeurd. Met een waterbestendige ladyshave bijvoorbeeld, of zo'n slim natscheersysteem: dit bestaat uit een houder, ingebouwd scheerkopje én scheerzeep. Of onthaar tijdens bad of douche tussendoor met een ontharingscrème. De nieuwe 'generatie' heeft maar zo'n drie minuten inwerktijd nodig!

5 minuten: spa-gevoel voor je body

Breng na douche of bad in plaats van je gewone bodymilk, aromatische lichaamsolie op: smeert snel, én geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Meng hiervoor enkele druppels aromatische olie met een neutrale olie zoals tarwekiemolie, allebei verkrijgbaar bij de drogist. Fijn voor 's ochtends is verkwikkende rozemarijn, 's avonds brengt een olie als sinaasappel of lavendel ontspanning. Als je daarna nog in de kleren moet en het gevoel is je wat te vettig, wrijf je huid dan even lekker na met een rulle handdoek. Extra stimulerend en overtollige olie verdwijnt in de handdoek.

3-6 minuten: blozend gezond gezicht

Je kunt met de gebruikelijke dag- of nachtcrème in één moeite een snelle maar effectieve gezichtsmassage uitvoeren. Google voor een korte 'handleiding' gezichtsmassage op 'gezichtsmassage zelf doen', en je kunt kiezen tussen diverse teksten én filmpjes. Drie minuten zijn al effectief, zes minuten nog beter.

Dit is een bewerking van een artikel dat ik schreef voor het maandblad Flair
© 2009 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Korres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingKorres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingWereldwijd al met heel wat awards overladen, is Korres Natural Products nu eindelijk ook in Nederland gemakkelijk verkri…
Gezichtsmassage een anti rimpel behandelingGezichtsmassage een anti rimpel behandelingWaarom een gezichtsmassage als een anti rimpel behandeling? Hoe kan een gezichtsmassage rimpels voorkomen? De voordelen…
De voordelen van gezichtsmassageDe voordelen van gezichtsmassageEen gezichtsmassage levert vele voordelen op. Het kan je hoofdpijn, vermoeidheid en spanning wegnemen. Een gezichtsmassa…
Japanse GezichtsmassageJapanse GezichtsmassageDe Japanse Gezichtsmassage is een verwenmoment voor jezelf en zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. Het is een uitk…

Schadelijke stoffen in cosmeticaVrouwen en schoonheidsproducten, het is een duo dat al eeuwen samengaat. De laatste jaren is nu wel aan het licht gekome…
Dun haar: haarverdikkende productenDun haar: haarverdikkende productenMannen kampen vroeg of laat met een kwaaltje dat ze liever niet krijgen: kaal worden. Het begint vaak onschuldig maar he…
Mariawrites (540 artikelen)
Laatste update: 16-07-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.