Brigitte Bardot kapsels, vrouwelijk, stijlvol en trendy

Brigitte Bardot kapsels, vrouwelijk, stijlvol en trendy Helemaal trendy: Brigitte Bardot kapsels. De 'suikerspin" is makkelijk te maken en staat erg goed. Karl Lagerfeld liet ons al een keer op de catwalk meegenieten van deze trend! Volgens de beroemdste haarstylisten kan het haar in een zijscheiding met eventueel een haarband maar er mag ook flink getoupeerd worden! Want Big Hair en "natuurlijk vallende" lokken, zoals Brigitte Bardot haar haar vaak droeg, zijn nog steeds erg trendy.

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot is geboren in Parijs op 28 september 1934, haar volledige naam luidt Brigitte Anne-Marie Bardot. Ze is al jong begonnen als fotomodel en op 18-jarige leeftijd ging ze acteren in speelfilms, ze heeft in maar liefst achtenveertig films gespeeld. Daarnaast was Brigitte Bardot zangeres en heeft in totaal zestig liedjes gezongen maar deze waren niet zo'n groot succes als haar films. Ze verafschuwt dierenleed en sinds de jaren zeventig doet ze veel werk als dierenrechtenactiviste.
Door haar sensuele uitstraling was ze een zeer gewaardeerd foto model, één van haar kenmerken waren haar mooie kapsels.

Big Hair

Helemaal terug van weggeweest is het zogenaamde "Big Hair". Big Hair is een haartrend die de laatste jaren weer helemaal terug is want in de jaren zestig zagen we deze stijl ook al bij Brigitte Bardot. In verschillende glossy's en modebladen ziet men de weelderige kapsels regelmatig verschijnen want beroemdheden zoals Sarah Jessica Parker en Cheryl Cole lieten zich ook al zien met big Hair. Een volle bos haar staat erg vrouwelijk en sensueel en is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. De beste basis voor big Hair is een dot volume schuim die men ondersteboven in het haar kneed en vervolgens even laat drogen. Daarna moet men met beleid de lokken rustig naar achteren brengen met een grove kam. Voor nóg meer volume kan het haar nog iets getoupeerd worden. Tot slot even sprayen met (volume) haarlak en men is de hele dag verzekerd van mooi "Big Hair".

Kies een kapsel dat bij je past

Iedereen heeft een ander gezicht en daarom zal niet elk kapsel bij je passen. De vorm van iemand zijn gezicht heeft veel invloed of een kapsel geschikt is of juist niet.

Heb je een ovaal, rond, langwerpig, vierkant of driehoekig gezicht? Dan is opgestoken haar echt iets voor jou.

Toupeer eerst je haar in een "suikerspin" waarna het bij de punten wordt samen gebonden met een haarelastiek. Het staartje wordt als een soort rol achter op het hoofd vast gezet met haarspelden. Dit kapsel is ideaal voor dun en normaal haar, bij dik haar zal het wat lastiger worden maar met de juiste (ruwe) haarspelden of klemmen gaat dit ook lukken. De "suikerspin" is supertrendy, staat vlot en sexy.

Benodigde producten
 • kam
 • elastiekjes
 • haarspelden

Stylingproducten
 • volume schuim
 • haarlak
 • wax

Heb je een ovaal, rond, hartvormig of diamantvormig gezicht? Dan staat los haar heel goed bij je.

Lang en verzorgd haar staat erg vrouwelijk en sensueel en is op een eenvoudige manier zelf te creëren.
Kam en/of borstel eerst voorzicht je haar los, kam bij voorkeur droog haar, nat haar raakt al gauw (onherstelbaar) beschadigt bij het kammen. Wil je graag iets meer volume in je haar, dan kun je eventueel gebruik maken van een föhn met diffuser. Maak vervolgens met de punt van een kam een zijscheiding, de lange lengtes laat je daarna op hun natuurlijke wijze vallen. Wil je je kapsel toch nog iets meer accent geven? Met een stijltang of krultang kun je het naar eigen inzicht nog wat aanpassen.
Wil je het helemaal in stijl afmaken? Kies dan voor een mooie (glanzende) haarband om de lokken bij elkaar te houden.
Dit model is geschikt voor dun, normaal en dik haar.

Benodigde producten
 • borstel
 • kam
 • eventueel föhn of stijltang

Stylingproducten
 • schuim
 • zijde
 • lak

Accessoires

Met accessoires kan men eindeloos combineren zo kunnen kapsels heel goed bij elkaar gehouden worden met lint(en) of een dunne shawl. Sierlijke haarklemmen, groot of klein, kunnen extra stevigheid aan een kapsel geven. Bloemen van zijde en kralen staan erg vrolijk, zomers en sexy in het haar.
© 2010 - 2024 El-ja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Brigitte Bardot - wulpse actrice, nu dierenrechtenactivistBrigitte Bardot - wulpse actrice, nu dierenrechtenactivistBrigitte Bardot is een Franse filmster die in haar beginjaren vooral buiten haar eigen land, met haar wulpse uiterlijk,…
De stijliconen van de jaren 60De mode van nu wordt voor een groot deel bepaald door eerdere mode en stijliconen van vroeger en nu. In de afgelopen dec…
Buzios, vakantieoord van Rio de Janeiro in BrazilieBuzios, vakantieoord van Rio de Janeiro in BrazilieBuzios, dat op ongeveer 180 kilometer noordoosten van Rio de Janeiro in Brazilië ligt is bekend om zijn mooie stranden.…
The Rachel HaircutThe Rachel Haircut, kortweg The Rachel genoemd, is het kapsel dat Jennifer Aniston in de eerste twee seizoenen van Frien…

Pijnloos en effectief ontharenPijnloos en effectief ontharenLichaamsbeharing houdt ons al eeuwenlang bezig, omdat het zo bepalend is voor schoonheid en de aantrekkingskracht op het…
Nagelstudio: Kunstnagels, gelnagels of acrylnagels?Nagelstudio: Kunstnagels, gelnagels of acrylnagels?Veel meisjes en vrouwen kijken af en toe verontrust naar de eigen nagels en weten dat er eigenlijk iets aan gedaan zou m…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay
 • www.wikipedia.nl
El-ja (113 artikelen)
Laatste update: 28-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.