Beauty: glimmers in de make-up

Beauty: glimmers in de make-up Bij het opbrengen van make-up wordt er meestal juist voor gezorgd dat de glimmers uit het gezicht worden weggenomen. Maar zoals de kerst make-up heeft tegenwoordig ook de zomer make-up veel glimmers in zich en is het “in” om te glimmen. Maar dan wel met beleid opgebracht.

Basis make-up

De basis make-up is vaak hetzelfde, goed scrubben om de huid op zijn mooist te laten zijn en daarna een goede dagcrème (voor het betreffende huidtype) opbrengen. Laat het goed intrekken (crèmes zijn over het algemeen niet vet, dus trekt er goed in) en doe daarna, afhankelijk van de wens, een foundation op of breng een poeder aan. Meestal is de poeder geschikt om af te maken, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Glimmers op het gezicht

De huid

De glimmers op het gezicht kunnen in een foundation zitten, maar we zien ze steeds vaker in een poeder die losjes over het gezicht verdeeld wordt. De een wil per se een foundation op en de ander vindt een losse poeder over de dagcrème prima. Dit is afhankelijk van de gewenste kleur (heb je die vanzelf of help je de natuur een handje), maar er zijn ook vrouwen die een foundation een vervelende “extra laag”op het gezicht vinden en zich prettiger bij een losse poeder voelen. Aangezien je die in verschillende tinten hebt, kan dit prima.
Wijk alleen niet te veel af van je oorspronkelijke huidskleur, het wordt al snel een “nepkleur” die eerder afbreuk doet aan je schoonheid, dan dat deze extra geaccentueerd wordt. Maar zowel de foundation als de poeder is met een zachte glimmer te koop en de subtiele glans oogt – mits goed verdeeld over het gezicht – heel fris.

De ogen

De ogen beginnen met een iets lichtere oogroller of concealer (lichter dan de rest van de gezichtshuid). Als dit goed in de huid om de ogen geklopt wordt, zien de ogen er altijd frisser uit. Daarna kan nog prima een oogschaduw opgebracht worden. Alle kleuren zijn zo ongeveer te koop en is afhankelijk van je oogkleur, je kleding en het totaalplaatje. De zomer kent de frisse blauw/groen tinten, maar ook de warm roestbruine tinten. Sterk uiteenlopend van kleur en afhankelijk van wat je wilt. Maar bijna alle kleuren zijn er ook met een glimmer te vinden. Ben voorzichtig bij de ogen met glimmers als je van nature erg bolle ogen hebt, maar anders kan deze oogschaduw je ogen juist ophalen. Goed opgebracht brengt het zelfs een twinkeling.
De ogen hebben in de zomer minder zware eyeliners en oogpotloden, maar een diepbruine of zwarte mascara kan de ogen een open blik geven, dus maak het daar altijd mee af.

De lippen

De lippen hebben altijd wel de mogelijkheid gehad om van glimmers voorzien te zijn, maar vaak zijn het koele roze achtige tinten met een zilverkleurige glans. De rood en bruintinten hebben nu ook steeds vaker een glimmer en wel een wat warmere goudglans. Niet iedereen staat alles, dus kies zorgvuldig de lippenstift of lippenglans. De glans kan kleurloos zijn met ook een glimmer erin. Kijk altijd goed of het niet beter is om een lippenpotlood – in dezelfde kleur – op te doen. Niet buiten de liprand, maar op de liprand en daarna invullen met de lippenstift. Dit voorkomt het vervelende uitlopen van de lippenstift in de randjes om de lippen.

Glimmers op het lichaam

Zo zijn er de glimmers in een poeder voor op de huid, maar er zijn steeds meer merken die ook glimmers in hun bodylotion doen. Bodylotion is voor het behoud van de huid zeker na het douchen – sowieso goed, en met een glimmertje erin, oogt je huid nog gezonder.
Kies je toch voor hier daar subtiel een glimmer, koop dan de poeder met glimmer voor de lichaamshuid en breng deze bijvoorbeeld op de sleutelbenen of de scheenbenen aan.

Glimmers op de nagels

De nagels van de vingers en tenen krijgen een extra feestelijk en verzorgd tintje als ze gelakt zijn. Wel of geen glimmers is erg afhankelijk van wat je mooi vindt, maar de glimmers zitten absoluut in allerlei kleuren nagellak. Of neem een bestaande kleur en koop een flesje met alleen glimmers. Deze is kleurloos en kan desgewenst over je lievelingskleur aangebracht worden. Sommige hebben er zelfs een soort elastine in zitten en dit geeft weer wat extra bescherming tegen inscheuren en afbreken.

Reiniging

Vergeet niet waar je ook iets op de huid opsmeert, het er altijd weer af te halen. Voor de glimmers producten gebruik je niets anders dan de normale producten om alles er af te halen. Doe dit voor het slapen gaan en de huid kan in de nacht weer als normaal het herstelwerk verrichten.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Organiseren van je make-up tasjeEen make-up tasje is natuurlijk heel handig, want je kunt dan altijd en overal je make-up bijwerken. Toch is een make-up…
Make-up tips voor vrouwen met een licht getinte huidVrouwen met een licht getinte huid, zullen ontdekken dat het niet altijd even gemakkelijk is om goede make-up te kiezen.…
Hoe reinig ik mijn huidHoe reinig ik mijn huidEen mooie huid is een schone huid. en dat velletje wordt niet vanzelf schoon, zeker niet als je er make-up op smeert. da…

Zonnebrandcrème kiezenHet is weer tijd om te smeren, want de zon komt steeds langer en vaker op bezoek in ons land. Als de zomer weer lonkt ko…
Zweten & zweetgeurtjes: maatregelen en behandelingenZweten & zweetgeurtjes: maatregelen en behandelingenIedereen doet het dag en nacht: zweten, al heeft de een er meer last van dan de ander. Vooral als het buiten weer warmer…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 06-06-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.