Laat je hoofd en lichaam beter uitkomen

Laat je hoofd en lichaam beter uitkomen We hebben zo nu en dan allemaal onze onzekerheidspuntjes. Meestal is het maar een momentopname of hechten we er niet genoeg waarde aan dat we er daadwerkelijk iets aan doen. Maar soms kan een hulpmiddeltje wel uitkomst bieden.

Je uiterlijk

Iedereen heeft een uniek uiterlijk en ieder kenmerk gaat enig moment bij je horen. Toch is het zo dat niet iedereen altijd tevreden is en dat is op zich ook niet erg. Als het structureel van aard is en je kunt het je financieel veroorloven, dan is de plastisch chirurg een oplossing voor degene die het niet erg vindt in een gezond lichaam te snijden.

Maar met wat eenvoudige “weetjes” kom je ook al een stuk verder, naast het feit dat je jezelf een hoop kosten bespaard.

Wat kan jezelf doen?

Neus

Je neus is dusdanig opvallend in je gezicht dat deze altijd opvalt. Vervelend dus als je niet tevreden bent. Een klein neusje kunnen de meeste mensen nog wel op prijs stellen, maar een grotere en vooral brede neus, kan in negatieve zin opvallen. Vind je dat erg, werk dan met een naturel (zacht bruin bijvoorbeeld) rougetint en breng deze aan de zijkanten op de neusvleugels aan. Laat het voorzichtig uitvloeien in de rest van je gezicht. Zo krijg je geen geforceerde rand op je gezicht.

Een andere mogelijkheid bij een ontsierende neus is andere aansprekende delen van je gezicht juist benadrukken. Dat haalt de aandacht van je neus weg. Laat bijvoorbeeld je ogen of je mond wat nadrukkelijker uitkomen.

Ogen

Heb je wat uitpuilende ogen, werk dan met oogschaduw die diepte geeft en vermijdt de glansachtige oogschaduw. Diepbruine kleuren kunnen het bollen van je oog doen wegnemen. Laat je wimpers mooi omhoog krullen (eventueel met behulp van een lauw gemaakte wimpertang) en probeer je complete oogmake-up plaatje rustig te houden. Leg je het accent op je ogen, dan zal het erg bolle ook meer opvallen. Marcara op mooie wimpers geeft je een open blik.

Wallen kan je wegwerken met een concealer in een iets lichtere kleur dan je make-up. Klop het voorzichtig in op de tere huid en laat het uitvloeien naar de rest van je make-up.

Je ogen een iets meer katachtige aanblik geven kan je realiseren door met eyeliner in het buitenste gedeelte van je oog te werken. Laat het schuinoplopen en benadruk het eventueel met een donkere oogschaduw die ook ietwat naar de buitenkant wordt gewerkt. Desgewenst laat je het overlopen in de eyeliner.

Lippen

Een te grote mond maak je kleiner door het lijntje om de lippen aan de binnenkant van de buitenste rand van je lippen te tekenen. Binnen het lijntje dan de lippenstift invullen. Dat maakt dat je je mond groter maakt door aan de buitenkant van de buitenste rand van lippen het lippenpotlood te gebruiken en je volledige lippen van mooie lippenstift te voorzien.
Natuurlijk speelt kleur ook een rol. Warme roodtinten en glanzende rozetinten maken je lippen groter. Terwijl de diepere kleuren (donkerrood tot bruin) je lippen je lippen kleiner doen lijken.

Een afwijkende kleur lippenpotlood versus lippenstift is volledig uit te mode. Combineer je lippenpotlood dus goed met de lippenstift. Let ook op roodtinten als je enigszins gelige tanden hebt. Dit kan de kleur van je tanden negatief beinvloeden.

Heupen

Brede heupen moeten niet voorzien worden van grote brede strakke riemen. Maar bijvoorbeeld een getailleerd jurkje met lengtestrepen is oké. Desgewenst gecombineerd met een modern vestje dat over de heupen valt. Draag je graag een broek neem dan een broek met rechte pijpen en draag er een bloes of truitje op met een getailleerd colbert wat net over je heupen valt. Donkere kleuren kleden af, maar combineer het desgewenst met een fleurige bloes, wat meteen de aandacht weer af zal leiden van je mogelijk iets te brede heupen.

Lengte

Klein van stuk kan je ook bij de plastisch chirurg niet oplossen, maar je kunt wel hakken dragen. Iedereen kan op een goede schoen met hak lopen. Maar dan moest de leest wel goed zijn en daar schort het nog wel eens aan. Loop niet in te lange jurken (halverwege het onderbeen of langer), deze kunnen een klein persoon ook nog “propperig” maken, maar draag een jurkje tot op de knie of heb je prachtige benen, draag hem een stuk korter. Er zijn niet specifieke kleuren die je echt langer doen lijken, maar past het bij je dan kunnen zachte vrolijke pasteltinten wel helpen. Prima voor de zomer. Een rechte houding doet overigens ook groter lijken.

Nagels

Veel vrouwen hebben last van afbrekende nagels en zijn ze net wat langer, dan gaat er weer een. Belangrijk is dat je nagels even lang zijn. Onverzorgde en verschillende nagels (qua lengte) zijn ontsierend, onverzorgd en vallen vaak direct op. Zorg goed voor je nagels om afbreken te voorkomen, maar lukt het niet zorg dan dat je nagels niet te lang zijn. Lak je nagels in een diepe kleur en laat de zijkanten vrij van kleur. Dat doen de nagels wat langer laten lijken.

Let op met french manicure, want een wit randje is leuk, maar je nagel lijkt langer als je de nagel die op de huid zit zo lang mogelijk laat zijn en als dat betekent dat het witte randje dan kleiner wordt, is dat beter dan andersom.

Jukbeenderen

Je jukbeenderen benadruk je met rouge in diepe kleuren die je schuin oplopende richting de oren onder de jukbeenderen aanbrengt. Geen grote streep, dan lijk je eerder een indiaan, maar subtiel schaduw aanbrengen met eventueel op de bovenkant van je jukbeenderen een glansje.

Hals

Heb je een wat hangende hals dan kan je met een iets donkerdere make-up je hals bewerken. Laat het wel overvloeien in de lichtere tint op je gezicht. Zo valt het niet op, maar krijgt je hals een soort schaduw.

Borsten

Hangende borsten kan je met veel oefeningen wellicht (deels) voorkomen, maar hangende borsten kan alleen een plastisch chirurg ongedaan maken. Wel is er perfecte lingerie om de borsten toch mooi uit te laten komen. Zorg – zeker bij grotere borsten – altijd voor goede lingerie. De pasvorm is essentieel, zowel de omvang als de cupmaat. Je decolleté kan met de juiste bh prima uitkomen. Sterker nog, het kan je hele uitstraling positief maar ook negatief beïnvloeden.

Tot slot

Het beste is het als je accepteert dat je bent wie je bent, maar het kan geen kwaad als je de natuur op wat kleine puntjes helpt. Uiteraard staat dit naast de normale verzorging van je lichaam, dat is een basis.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke bril past bij mijn gezicht?Welke bril past bij mijn gezicht?Het enorme aanbod aan brilmonturen komt qua design en functionaliteit tegemoet aan praktisch elke denkbare wens. Maar we…
Neus verkleinen zonder operatieDe neus is een prominent onderdeel van het gezicht. De vorm en het formaat van jouw neus is dan ook bepalend voor je uit…
Gezichten tekenen in anime stijl: een jongenWie zich een voorstelling maakt van de Japanse tekenstijl, zal doorgaans als eerst een meisje met grote ogen en een hoog…
De Perzische LanghaarkatDe Perzische kat vond zijn oorsprong in de Angora, een uit het Oosten afkomstige witte kat die omstreeks de zeventiende…

Snel en veilig bruinen in de zonWanneer de zomer eraan komt, heeft iedereen de neiging al zijn kleren uit te trekken, terecht natuurlijk. Maar sommigen…
Beauty: Hoe kan je acne bestrijden?Beauty: Hoe kan je acne bestrijden?Voorop gesteld dat acne gedurende de puberjaren meestal de kop op steekt en het na deze periode net zo snel weer wegtrek…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 01-07-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.