Neus verkleinen zonder operatie

De neus is een prominent onderdeel van het gezicht. De vorm en het formaat van jouw neus is dan ook bepalend voor je uitstraling. Neuzen komen voor in alle maten en vormen en veel mensen zijn tevreden met hun neus. Het kan echter zijn dat jij niet tevreden bent met je neus. In dat geval zijn er een aantal mogelijkheden voor het verkleinen of vervormen van de neus zonder dat daar een ingrijpende operatie aan te pas hoeft te komen.

Artikelindeling


Neus verkleinen met make-up

De eerste manier om je neus er anders en mogelijk kleiner uit te laten zien is het gebruiken van de juiste make-up. Het is namelijk goed mogelijk om door middel van bepaalde make-up routines een optische illusie te creëren. Deze optische illusie kan er voor zorgen dat jijzelf en de mensen om je heen jouw neus en jouw gezicht anders zien. In dit geval wordt er dus geen daadwerkelijke verandering van de neus bewerkstelligd en er is dus ook geen operatie vereist. Er zijn meerdere manieren om, middels make-up, de neus kleiner te maken.

Afleiding

De eerste methode gaat in op afleiding. Leid de aandacht af van je neus door je mond duidelijk te accentueren. Je kunt er ook voor kiezen om je ogen duidelijker naar voren te laten komen door middel van het gebruik van voldoende mascara. Op deze manier lijken je ogen groter en dit leidt de aandacht af van je neus.

Camoufleren, contouren en shapen

De tweede veelgebruikte manier voor het verkleinen van je neus is camoufleren, contouren en shapen. Breng hiervoor met een kwastje schaduw aan die loopt van de binnenkant van je wenkbrauwen naar je neusvleugel. Zorg er voor dat deze schaduw zeer subtiel wordt aangebracht, want anders schiet je je doel voorbij. De schaduw kan worden gecreëerd door het gebruik van een donkere, matte poeder.

Krullen

Een derde en laatste belangrijke make-up tip voor het kleiner laten lijken van de neus is het vermijden van krullend haar. Het is van belang, voor het smaller en kleiner laten lijken van de neus, dat je haar niet te veel volume creëert. Dit doet je gezicht en neus namelijk wat boller lijken en dat is niet bevorderlijk voor het kleiner laten lijken van de neus.

Kleinere neus met fillers

Als het gebruik van make-up niet het gewenste effect heeft is het mogelijk om de vorm van je neus daadwerkelijk te veranderen door het gebruik van fillers. Ook hier wordt de neus niet daadwerkelijk kleiner gemaakt, maar er wordt wel een optische illusie van een kleinere of anders gevormde neus gewekt. De behandeling duurt ongeveer een uur en doet geen pijn, omdat je wordt verdoofd. Tijdens de behandeling wordt je neus van vorm veranderd door het inspuiten van fillers die je huid meer volume geven, waardoor contouren kunnen worden aangepast. Er is bij deze behandeling geen revalidatie vereist en je kunt dus direct weer verder met je dagelijkse leven. Het ongemak is dus beperkt en de behandeling is bovendien snel en effectief. De prijs van een behandeling kan verschillen per situatie, maar het is aan te raden om in ieder geval rekening te houden met een prijs vanaf 300 euro. Een ander voordeel van deze behandeling is dat het effect van de fillers direct zichtbaar is. Het effect blijft ongeveer 1 tot 2 jaar in tact. Na deze periode kan je je weer opnieuw laten behandelen met fillers.

Botox voor een kleinere neus

Naast make-up en een behandeling met fillers is het ook mogelijk om je neus te veranderen en mogelijk te verkleinen door middel van botox. Een brede neus kan ontstaan door spiertjes in de neus die niet meer strak staan. Door middel van botox kunnen deze spiertjes weer strakker en steviger worden gemaakt waardoor de neusvleugels weer wat naar binnen trekken, de neusbrug wat smaller wordt en het topje van de neus kan worden gelift. Op deze manier kan jouw neus dus wel degelijk worden verkleind. Ook hier zijn de prijzen van de behandeling afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het is derhalve moeilijk om een prijsspecificatie te geven voor deze behandeling. Ook deze behandeling met botox is vrij snel gebeurd en doet niet tot nauwelijks pijn. Een revalidatieperiode is derhalve niet vereist, waardoor je dan ook direct verder kan met je leven.
© 2014 - 2024 Mitchxl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Last van een verstopte neus?Last van een verstopte neus?Een verstopte neus is erg vervelend! Vaak hebben mensen daarbij last van hoofdpijn en hebben ze een benauwd gevoel. Hoe…
Een neuscorrectie: mogelijkheden, kosten en risico'sHeel wat mensen zijn ontevreden over hun neus. Ze vinden ze te groot of te dik, of hebben complexen over hun neus omdat…
Snurken, slapeloze nachtenSnurken. Voor velen erg irritant. Vooral als je naast iemand ligt die snurkt. Het maakt een irritant geluid, en je partn…
Wat te doen bij een bloedneusIedereen heeft wel een bloedneus, maar weinigen raadplegen hier een dokter voor. Als het om een moeilijk te stelpen bloe…

Ook kroeshaar kan groeien, met de juiste verzorgingOok kroeshaar kan groeien, met de juiste verzorgingHet is een mythe dat kroeshaar niet of minder snel groeit dan andere haartypen. Waar komt dit misverstand toch vandaan?…
Nagelbijten: 5 tips om ermee te stoppenNagelbijten: 5 tips om ermee te stoppenNagelbijten is een slechte gewoonte waar veel mensen last van hebben: wereldwijd zijn er zo'n 600 miljoen nagelbijters.…
Mitchxl (47 artikelen)
Gepubliceerd: 10-09-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.