Hoe lijk je 15 jaar jonger?

Hoe lijk je 15 jaar jonger? Hoe lijk je 15 jaar jonger? Indien u de tips uit dit artikel volgt, zult u niet alleen 15 jaar jonger lijken; uw lichaam en huid zullen ook daadwerkelijk jaren jonger zijn dan deze van uw leeftijdgenoten. Weet u bijvoorbeeld wat telomeren zijn en hoe u deze kunt gebruiken om u jaren jonger te doen lijken? En hebt u gehoord dat bepaalde voedingsmiddelen u er veel ouder kunnen laten uitzien dan u in werkelijkheid bent en vice versa? Hier leest u er alles over.

Telomeren

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het korter worden van de telomeren de voornaamste oorzaak is van veroudering. Eenmaal een telomeer te kort geworden is, kan de bijhorende cel zich niet meer vernieuwen. U kunt er echter wel voor zorgen dat dit proces trager verloopt. Het innemen van vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur en TMG zijn een goed begin.

Menselijk Groeihormoon

Het verhogen van de aanwezigheid van het menselijk groeihormoon in het lichaam is één van de beste manieren om 15 jaar jonger te lijken. U kunt zich uiteraard met het menselijk groeihormoon laten inspuiten, maar u kunt de aanwezigheid ervan in uw lichaam ook op natuurlijk wijze verhogen, onder meer door het eten van proteïnes en het beoefenen van sport.

Soja

Collageen is de bouwstof de de huid haar stevigheid bezorgt. Door het eten van soja en sojaproducten (tofu, sojamelk, sojadesserts, etc) wordt de collageenproductie van de huid zodanig gestimuleerd dat mensen die geregeld soja eten minder rimpels hebben en een stevigere huid hebben dan mensen die zelden of nooit soja consumeren. Vervang vanaf vandaag dus uw koemelk door sojamelk, uw vlees door een stuk tofu en uw chocolademousse door een sojadessert.

Cacao

Cacao voorkomt en vermindert zelfs rimpels. Vrouwen die drie maanden lang dagelijks een grote kop chocolademelk dronken, zagen tijdens een wetenschappelijk onderzoek hun rimpels en roodheid met 25% verminderen. Hoe dit komt? In cacao zitten flavonoïden die door de zon veroorzaakte schade aan de huid kan terugkeren. Indien u dagelijks chocolademelk drinkt om 15 jaar jonger te lijken, dient u echter voor cacao zonder suiker te kiezen. Suiker heeft immers een tegenovergesteld effect op de huid: het maakt de huid slap, vermindert de collageenproductie en veroorzaakt rimpels.

Suiker

Vermijd suiker en witte meelproducten zoals witte pasta, wit brood en koekjes. Suiker bezit immers de eigenschap bestaande collageenvezels af te breken en de productie van nieuw collageen te verstoren. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en souplesse van de huid en een gebrek hieraan zorgt voor een verslapte huid en diepe rimpels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vrouwen die zelden of nooit suiker en witte meelproducten eten meestal 15 jaar jonger lijken dan andere vrouwen van hun leeftijd.

Vitamine C

Vitamine C verbetert de aanmaak van collageen waardoor de huid steviger wordt en rimpels geen kans krijgen. Het stimuleren van de natuurlijke collageenproductie in de huid is één van de beste dingen die u kunt doen om uw gezicht er jong, vol en rimpelloos te laten uitzien. Vitamine C zorgt er bovendien ook voor dat de afbraak van de telomeren tot 62% minder snel verloopt zodat de cellen van ons lichaam zich kunnen blijven vernieuwen.

Chlorella

Chlorella, een zoetwateralg, zou eigenlijk niet aan uw dagelijkse voeding mogen ontbreken indien het uw bedoeling is om 15 jaar jonger te lijken. Niet alleen zit chlorella boordevol vitamines, mineralen en eiwitten, het bevat ook de Chlorella Groeifactor die ervoor zorgt dat het DNA van de huid intact blijft. Normaal muteert het DNA van onze huid door natuurlijke processen van veroudering en dit zorgt ervoor dat de huid er stilaan lelijk gaat uitzien. Door chlorella wordt dit voorkomen. Meer informatie over deze alg vindt u in ons artikel over Chlorella.

Slaap rechtop

Mensen die rechtop slapen zien er jaren jonger uit dan mensen die op hun rug of hun zijkant slapen. Hoe dat komt? Als u liggend slaapt, stapelen afvalstoffen zich gemakkelijker in het gezicht op zodat u er ’s morgens opgezwollen en suf uitziet. Dit veroorzaakt wallen en een uitgezakte huid. Door op uw zij te slapen riskeert u ook dat uw de huid rimpelt. Slaapt u vaak in dezelfde houding, dan is de kans groot dat één kant van uw gezicht er ouder zal uitzien dan de andere kant. Door rechtop te slapen kunt u dit voorkomen.

Hydrateer uw huid

Een huid die niet gehydrateerd is, ziet er gemakkelijk 10 tot 15 jaar ouder uit dan ze in werkelijkheid is; de opperhuid is dan schilferig en lijntjes en rimpels zijn dieper. Het aanbrengen van een gewone hydraterende crème kan al veel verhelpen. Nog beter is het om gedurende de dag geregeld een beetje olie aan te brengen op die plaatsen die het snelst uitdrogen en rimpelen. Op die manier heeft de huid geen kans om te ‘breken’. Emoe olie en Bio Oil zijn hiervoor het meest geschikt. Hydratatie moet echter ook van binnenuit komen. Drink veel water en zorg ervoor dat er genoeg plantaardige vetten in je voeding aanwezig zijn.

Spelen

Als u 15 jaar jonger wil lijken, moet u zich ook jong gedragen. Doe dingen die u leuk vindt: ga naar een pretpark, kijk naar grappige films, ga eens gek doen met vrienden, lach.

Cosmetica op basis van nano-technologie

Het grootste deel van de cosmetica en crèmes zijn slechts werkzaam op de bovenste laag van de opperhuid, maar bezitten niet de mogelijkheid om tot de onderste huidlagen door te dringen. Nu is het juist in die onderste huidlagen dat de cellen worden aangemaakt en dat een crème werkzaam zou moeten zijn. De meeste mensen weten zelfs niet dat hun dure crème die de celvernieuwing stimuleert de cellen zelfs niet kan bereiken. Kies daarom voor cosmetica op basis van nanotechnologie, want deze crèmes bevatten zulke microscopisch kleine deeltjes dat ze wel tot de lederhuid kunnen doordringen.

Lees verder

© 2010 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderkorting 2020 is belastingvrijKinderkorting 2020 is belastingvrijDe kinderkorting is in de praktijk een belastingvrije toeslag voor ouders en alleenstaande ouders. Hebt u recht op kinde…
10 jaar jonger, tips jonger uiterlijk10 jaar jonger, tips jonger uiterlijkHoe kunnen we makkelijk en snel er jaren jonger uitzien door enkele simpele tips toe te passen? Maken donkere lippenstif…
Wet Investeren in JongerenAls je werkloos raakt buiten je eigen schuld om is het verstandig om een uitkering aan te vragen. Als je jonger bent dan…
Tattoo laten zetten als je jonger dan zestien bentTattoo laten zetten als je jonger dan zestien bentBen jij jonger dan zestien en wil je een tatoeage hebben? Dan ben je vast benieuwd hoe dit zit en of dit mag. Er gelden…

Beauty: Kleurige nagelsBeauty: Kleurige nagelsDe nagels mogen knallen, dat is wel duidelijk als je naar de verschillende merken kijkt die tijdelijke kleuren in het pa…
Ontharen: Body SugaringOntharen: Body SugaringDe nieuwste methode voor ontharen is Body Sugaring. Deze methode lijkt op harsen, maar is veel minder pijnvol. Er wordt…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 05-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.