Beauty: Lekker nazomeren

Beauty: Lekker nazomeren Wie wil dat niet ... de zomervakantie net achter de rug en het zit nog een beetje in je hoofd en op je lijf. Hoe kan je letterlijk en figuurlijk vasthouden en niet meteen in de hectiek van de normale werkdag stappen.

Geuren en kleuren

Geuren en kleuren doen het altijd goed en om, als je toch direct aan de slag moet, jezelf toch nog een beetje dat gevoel te geven, is het goed om de geuren en kleuren die je hebt meegekregen te gebruiken. Rituals heeft heerlijk spray voor het lichaam en de omgeving, maar verschillende geuren hebben het tegenwoordig ook in het assortiment zitten (Armani is zo’n voorbeeld). Maar nog belangrijker neem de geur die je aan je vakantie doet denken (de geur die je daar veel gebruikt hebt).

In de zonovergoten landen werk je met zachte of heldere kleuren. Kleed je in die kleuren (stijl zal niet met alle werkzaamheden te combineren zijn) en gebruik de bodylotion die je op je vakantieadres gebruikte of je parfum. Spray wat in je omgeving en spray wat op je eigen lichaam (vooral je nek, hals, schouders). De geuren en kleuren wanen je nog een beetje in vakantiestemming en je valt niet direct in de hectiek van de dag.

Dat laatste is eigenlijk sowieso niet goed, maar als je er niet aan ontkomt om direct te beginnen, probeer de lengte van de dag dan te beperken (als de mogelijkheid er is). Je lichaam langzaam laten wennen is beter (ook al stappen de meeste mensen direct weer in de drukte van werk, studie en thuis).

Smeren

Het is niets nieuws als ik zeg dat smeren ook na de vakantieperiode belangrijk is. Maar smeer met de boylotion die je op je vakantieadres gebruikte en ook dit draagt bij aan het nazomeren. Vergeet niet af en toe te scrubben om lelijke “afbladdering” van het mooie laagje tegen te gaan. Een goede scrub met olie heeft bijvoorbeeld Collistar (bovendien ruikt het zacht naar de zee) of een Shiseido die een zeezoutscrub heeft (minder romig). Een maal per week en daarna goed insmeren met een romige bodylotion. Er zijn ook aftersuns die als bodylotions kunt blijven gebruiken. Biotherm heeft er een met een zacht glinstertje erin, wat weer mooi bij een bruine huid staat.

Bewegen

Vaak ben je toch wat beweeglijker op de vakantie dan van achter je bureau en het is goed die beweging erin te houden. Als een blokje om lastig wordt, gebruik dan de mogelijkheden in het kantoorpand. De trap, de gangen en mogelijk een kantoortuin waar je tussendoor je lichaam – bij voorkeur in de zon – langzaam kunt laten wennen aan het “normale” leven.

Benen

Met meer bewegen belast je de benen ook meer en benen die een beetje gespierd eruit zien, doen het meestal goed. Maar door de warmte kan je ook dikke enkels opleveren en dat ziet er dan weer minder fraai uit.
Je krijgt dikke enkels doordat de aderen opzetten door de warmte en de kleppen het bloed niet goed meer tegen kunnen houden. Bloed hoopt zo langzaam op en voeten en enkels kunnen opzwellen.
Het ziet er niet verkeerd uit en is bovendien heel goed voor de enkels en de voeten, door de benen omhoog te leggen. Achter het bureau is het lastig, maar pik je in de middagpauze een zonnetje in de tuin mee, geneer je dan niet en leg de benen omhoog. Waar ze hoger dan de heupen moeten liggen.

Vergeet niet genoeg te drinken – is altijd belangrijk – want als het lichaam niet genoeg krijgt, gaat het vocht vasthouden. 1,5 tot 2 liter drinken is goed en hier mag thee en koffie ook in meegenomen worden.

Make-up

Wil je je gezicht ook in het nazomeren meenemen geef het dan de natureltinten van de typische zuidelijke zomerzon. Bruintinten doen het goed en meer dan wat mascara en wat blush heb je niet nodig. Wat blush op het ooglid en je oog krijgt ook diepte. Een gloss in een zacht roze of naturel tint maakt het af.

Lak je je nagels, gebruik dan een glinstertje in de nagellak, of doe een subtiel glinstertje over je gelakte nagels. Ziet er zomers uit en accentueert je kleurtje.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Scrubs en crèmes voor een goede lichaamsverzorgingEen goedverzorgde huid is een stralende huid. Dit artikel bevat enkele tips voor een goede lichaamsverzorging, voor dive…
Natuurlijk mooi met ZoutNatuurlijk mooi met ZoutZout hydrateert de huid en houdt het vocht in de huid vast. Daarnaast heeft zout een ontsmettende functie, waardoor het…
Beauty: Gezichts- en lichaamsverzorging in het najaarBeauty: Gezichts- en lichaamsverzorging in het najaarVoor het najaar is het belangrijk dat de huid weer in optimale conditie gebracht wordt. Immers de huid kan het zwaar heb…
Huidverzorging in het najaarHuidverzorging in het najaarDe huid kan in het najaar net even wat meer aandacht gebruiken. Enerzijds, omdat je beduidend meer zon op je huid gehad…

Tao of Dao, rustgevende rituelen uit het oude ChinaTao of Dao, rustgevende rituelen uit het oude ChinaYour body, your soul, your rituals aldus Rituals Home & Body cosmetics. Het bedrijf, dat producten maakt die geïnspireer…
Ooglidcorrectie - correctie aan het boven- en of onderooglidOoglidcorrectie - correctie aan het boven- en of onderooglidBij het ouder worden kunnen de oogleden verslappen en gaan hangen. De bovenste oogleden kunnen zo zwaar worden dat ze ov…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 14-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.