Super trendy: pimp je venusheuvel

Super trendy: pimp je venusheuvel Lichaamsversieringen door middel van inkt en sieraden bestaat al eeuwen lang en wordt steeds populairder bij jong en oud. Ook lichaamsdelen die niet voor het oog zichtbaar zijn worden opgeleukt met versieringen zoals kristalletjes en inkt. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun venusheuvel (tijdelijk) op te pimpen met verschillende technieken.

De Venusheuvel

De venusheuvel is genoemd naar de Romeinse godin van de liefde, Venus. De venusheuvel is driehoekig en bevindt zich helemaal onderaan de buik bij een vrouw. Het is een soort van "kussentje" waar schaamhaar op groeit en dient als stootkussentje tijdens het vrijen. De venusheuvel wordt al sinds oudsher door vele schilders afgebeeld, opmerkelijk detail hierbij: in bijna alle gevallen gaat het om kale heuveltjes zonder schaamhaar.

Scheren

Eén van de meest eenvoudige manieren om de venusheuvel op te pimpen kan door middel van scheren van de schaamstreek. Men kan kiezen uit verschillende modellen:
  • Bikinilijn
  • Figuurtje zoals een klein driehoekje, rondje of een hartje
  • Braziliaans streepje (verticale streep)
  • Hollywood (glad)

Schaamhaar verven

Heel apart: het schaamhaar een ander kleurtje geven. Net als hoofdhaar is het ook mogelijk om het schaamhaar te verven. Het is echter wel raadzaam om hiervoor speciale verf te gebruiken. Dit is speciaal ontwikkeld om de schaamstreek mee te kleuren en zal hierdoor minder irritaties opleveren. Men kan kiezen uit natuurlijke kleuren zoals zwart, bruin en blond maar ook bijvoorbeeld knalroze is mogelijk. De bekendste merk op dit moment is Betty Beauty.

Kiest men er toch voor om "reguliere haarverf" te gebruiken, neem dan wel voorzorgsmaatregelen. Kies voor een verf die niet drupt, zodat er geen kleurstof tussen de huidplooien kan lopen. Ook is het raadzaam om de huid rondom in te smeren met bijvoorbeeld vaseline of en andere vettige crème. Gaat de huid tijdens het kleuren irriteren of branderig aanvoelen dan is direct uitspoelen de beste optie. Mislukt resultaat? Gewoon afscheren en een ander keer weer proberen. Al last van grijze haartjes? Geen probleem, die worden ook keurig mee gekleurd.

Vajazzled

Helemaal trendy: vajazzle je venusheuvel. Hierbij wordt met kleine strass steenjes of swarovski kristalletjes de huid van de venusheuvel versiert. Met een kant-en-klaar kristaltatoeage is men meestal binnen een minuut klaar met het plaatsen. Het is wel noodzakelijk dat de huid vetvrij en glad is (geen schaamhaar) voordat de kristallen op de huid worden aangebracht. Het is raadzaam om van te voren te epileren of te waxen in plaats van scheren, groeiende haartjes kunnen de steentjes er anders gemakkelijk afdrukken.

Ook is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan met strass steentjes of kristalletjes. Hiervoor heeft men wel speciaal lijm nodig die voor de huid geschikt is, gebruik niet zomaar lijm uit een doe-het-zelf zaak! Sommigen gaan all the way door het hele "driehoekje" op te vullen met steentjes maar ze kunnen ook heel subtiel worden aangebracht.

Deze vorm van versiering is tijdelijk, hoelang de kristalletjes blijven zitten hangt af van de sterkte van het lijm en de hoeveelheid wrijving waaraan ze blootgesteld worden.

Vattooing

Laatste trend en waanzinnig populair in Amerika: vattooing. Hierbij wordt met airbrushtechniek een afbeelding op de venusheuvel gesprayd. Er kan gekozen worden uit verschillende vormen en kleuren, ook meerdere kleuren in één afbeelding is mogelijk. Om het 's avonds extra spannend te maken kan er gekozen worden voor glow in the dark verf. Vooraf moet de huid volledig glad gemaakt worden door bijvoorbeeld waxen. De afbeelding blijft ongeveer een week zitten. Het woord vattooing is ontstaan door een samenvoeging van de woorden vagina en tattoo.

Hennatatoeage

Een hennatattoo is ook een optie voor een tijdelijke versiering rond de schaamstreek. Meestal wordt een hennatatoeage vaak door iemand anders gezet maar men kan zelf ook aan de slag met hennapoeder. Het is te verkrijgen in onder meer new age-winkels en Marokkaanse winkels. Misschien is het een leuk idee om de partner een tatoeage te laten zetten op de venusheuvel.

Plak tatoeage

Een plak tatoeage klinkt een beetje oubollig en doet meestal denken aan een pakje kauwgom met een Donald Duck plakplaatje. Toch zijn er tegenwoordig hele mooie exemplaren te krijgen. Vooral op sites waar ze erotische artikelen verkopen zijn ook erg mooie nep tattoos te vinden. Hoe lang zo'n plaatje blijft zitten hangt af van meerdere omstandigheden. Zo zal een plaatje, indien hij wordt blootgesteld aan veel wrijving door bijvoorbeeld kleding, sneller beschadigd raken. De meesten tatoeages blijven 2 tot 5 dagen zitten, ook tijdens douchen en zwemmen.
Ze zijn eenvoudig te verwijderen met alcohol indien nodig.

Tatoeage

Voor mensen die erg zeker van zich zelf zijn, kan er gekozen worden voor een echte tatoeage. Doe dit wel overwogen en denk er eerst lange tijd over na voor u dit echt doet. Verwijderen levert meestal vervelende littekens op.

Piercing

Piercings zijn populairder dan ooit, ze kunnen werkelijk overal in het lichaam geplaatst worden. Het is dus ook mogelijk om de venusheuvel te piercen, let wel op dat de piercing niet te veel uitsteekt om ernstige verwondingen te voorkomen.
© 2010 - 2024 El-ja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schaamhaarmode en trendsSchaamhaarmode en trendsHet scheren van schaamhaar is geen taboe meer. Het lijkt erop dat alle vrouwen het schaamhaar scheren. Het is niet lange…
Schaamhaar verzorging bij vrouwenSchaamhaar verzorging bij vrouwenSchaamhaar is het haar wat zich bevindt op de geslachtsdelen, in het kruis en bovenaan tussen de benen. Meestal begint d…
Jeuk in je schaamhaarJeuk in je schaamhaarJeuk is heel erg vervelend. En helemaal als het op een intieme plek zit waar je niet steeds kunt krabben. Wanneer je jeu…
Is schaamhaar scheren echt hygiënischer?Is schaamhaar scheren echt hygiënischer?Lady Gaga en Miley Cyrus doen het niet, maar toch is schaamhaar scheren nog altijd de norm. De meeste Westerse vrouwen o…

Wat kost een cosmetische operatie?Bij plastische chirurgie denken wij vaak aan vrouwen die hun uiterlijk verder willen verfraaien zonder enige noodzaak, h…
Cellulite, kun je het voorkomen of bestrijden?Iedere vrouw hoopt dat ze het niet zal krijgen, cellulite. Toch krijgt één op de negen vrouwen het. Het is een typische…
Bronnen en referenties
  • www.bettybeauty.com
  • www.amorix.nl
El-ja (113 artikelen)
Laatste update: 01-09-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.