Dermaroller - Ervaringen en resultaten

Dermaroller is een compact toestel voor thuisgebruik dat aangewezen is om de huid van het gezicht te verstevigen, de productie van collageen te stimuleren en rimpels te verminderen en te voorkomen. Verschillende plastische chirurgen raden Dermaroller aan om huidveroudering te vertragen. Wij waren nieuwsgierig naar de resultaten en hebben het apparaat daarom voor u uitgetest. Hieronder vindt u onze ervaringen.

Wat is Dermaroller?

Dermaroller is een klein apparaat dat over het gezicht moet worden gerold. Het apparaat bevat minuscule naaldjes (0,2 millimeter voor thuisgebruik tot 1 voor professioneel gebruik) die de huid opperhuid perforeren. Ons eigen herstellingsmechanisme gaat deze onzichtbare gaatjes in de huid onmiddellijk opvullen door meer collageen aan te maken. De gaatjes zorgen er ook voor dat onze gezichtscrèmes beter door de huid worden opgenomen. Voor het lichaam is Dermaroller niet geschikt. Daarvoor bestaat er een ander apparaat, de Beauty Mouse.

Behandeling

Tijdens de eerste weken mag Dermaroller maximum twee keer per week worden gebruikt. De huid heeft immers tijd nodig om zich aan deze behandeling aan te passen. Nadien mag u Dermaroller zo vaak gebruiken als u zelf wilt.

De fabrikanten waarschuwen echter wel voor rode plekken indien het gebruik van Dermaroller overmatig is. Deze roodheid verdwijnt in de meeste gevallen al na enkele uren. Dermaroller mag niet gebruikt worden op de slijmvliezen, de ogen en op een probleemhuid (acné, eczema, ). Raadpleeg in geval van twijfel een dermatoloog.

Hoe moet u Dermaroller gebruiken?

Reinig uw huid alvorens Dermaroller te gebruiken, anders brengt het apparaat ook vuil en microben in de huid. Om een evenwichtig behandelingspatroon te bekomen, doet u er goed aan telkens dezelfde rolbewegingen uit te voeren. Het beste is om twee tot drie keer in elke richting over elk stukje huid te rollen (twee keer horizontaal, twee keer verticaal en twee keer per diagonale richting). Breng meteen na de behandeling uw crème aan, want na enkele minuten sluiten de gaatjes in uw huid opnieuw.

Reiniging van Dermaroller

Dermaroller moet na elk gebruik gesteriliseerd en gereinigd worden. Dermaroller heeft hiervoor een speciaal product op de markt gebracht dat apart moet worden aangekocht (Roller Cleaner). U kunt hier echter ook andere middelen voor gebruiken. Chemische ontsmettingsmiddelen en huishoudproducten kunnen Dermaroller echter beschadigen.

Alvorens Dermaroller met Roller Cleaner te ontsmetten, moet u het eerst even onder heet water van de kraan houden. Plaats Dermaroller daarna opnieuw in zijn verpakking.

Dermaroller blijft ongeveer één jaar lang bruikbaar. Na ongeveer een jaar zullen de naalden minder scherp worden en zal Dermaroller minder efficiënt zijn.

Onze ervaringen en resultaten

Wij hebben Dermaroller voor thuisgebruik (0,2 millimeter) een jaar lang uitgeprobeerd; we hebben dus een goed beeld gekregen van de resultaten. Dit zijn onze ervaringen:

Al na het eerste gebruik zijn de resultaten onmiddellijk voelbaar en zichtbaar. De huid is nog niet aan de naaldenprikken gewend en reageert door zich op te spannen. De huid voelt meteen een stuk steviger aan. Door de minuscule prikjes wordt de huid trouwens wat rozig waardoor het lijkt dat de wangen een gezonde blos vertonen. De prikjes zijn trouwens helemaal niet pijnlijk. De naaldjes zijn zo klein dat ze nauwelijks zichtbaar zijn; zelfs mensen met een fobie voor naalden kunnen Dermaroller zonder problemen gebruiken.

De ochtend nadien voelt de huid van het gezicht gevoelig aan. Het aanbrengen van een dagcrème prikt een klein beetje wat betekent dat de huid nog niet helemaal hersteld is. Onaangenaam kunt u dit echter niet noemen. De prikkeling is de volgende dag trouwens al verdwenen.

Het blijkt primordiaal de Dermaroller goed te reinigen na elk gebruik. Wij hebben dat enkele malen niet gedaan en dat resulteerde keer op keer in puistjes op het behandelde gebied.

Bij de daaropvolgende behandelingen met Dermaroller blijven de resultaten aanhouden. Na enkele weken is het opspannende effect en de gezonde blos echter verdwenen. Het lijkt alsof de huid Dermaroller nu gewoon is en niet meer reageert. We blijven de behandelingen voortzetten à rato van minimum drie behandelingen per week met het idee dat Dermaroller misschien kan helpen om huidveroudering te voorkomen. Na één jaar gebruik is de huid van het gezicht er echter niet mooier en jonger op geworden. Integendeel. De huid is zelfs duidelijk verouderd en slapper geworden.

Conclusie

De resultaten wat betreft het voorkomen van huidveroudering zijn onzichtbaar. Als Dermaroller al werkt, dan is het in ieder geval heel weinig. Reken er niet op om rimpels en huidverslapping te verminderen met dit apparaat. Langs de andere kant, Dermaroller is bijzonder gemakkelijk in gebruik en een behandeling neemt slechts een minuutje in beslag. Slecht zal u er waarschijnlijk niet mee doen, maar verwacht er zeker geen mirakels van. Mogelijk werkt een professionele Dermaroller met langere naalden beter.
© 2010 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Advies voor het kopen van een goede dermarollerAdvies voor het kopen van een goede dermarollerSteeds meer mensen gebruiken een dermaroller. Dit is eigenlijk niets meer dan een rollertje (met handvat) waarop 200 pie…
Inspuitingen met hyaluronzuur - Ervaringen en resultatenInspuitingen met hyaluronzuur - Ervaringen en resultatenCrèmes met hyaluronzuur zijn erg in de laatste tijd. Ze beloven een goed gehydrateerde en volle huid die rimpels geen ka…
Elos Skin Tightening - Ervaringen en resultatenElos Skin Tightening - Ervaringen en resultatenHuidverslapping uit zich met de jaren wanneer het onderhuids bindweefsel zijn elasticiteit verliest. Crèmes zijn vaak on…
Infraroodcabine - Ervaringen en resultatenDe infraroodcabine Inovo staat vooral bekend om zijn positieve invloed bij het afslanken, draineren, ontgiften en verste…

Clearasil, het middel tegen puistjesClearasil heeft verschillende producten gemaakt die helpen om jeugdpuistjes te bestrijden. In dit artikel kun je over de…
African black soap: natuurlijke renigingDe nieuwe trend om een perzikhuidje te kopen is niet uitgevonden in allerlei labaratoria waar de producten "dermatologis…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 23-09-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.