Witte tanden en vlekvrije rokershanden

Witte tanden en vlekvrije rokershanden De nadelen van roken kennen we inmiddels allemaal: het is niet goed voor de gezondheid en de portemonnee. Maar wat het meest in het oog springt is toch wel de aanslag op de tanden. En vlekken op de rokershanden. In dit artikel vindt u doe-het-zelf-middeltjes om deze boosdoeners aan te pakken.

Witte tanden

Het is niet altijd makkelijk om als roker witte tanden te houden. Zeker nu middeltjes als 'smokers' niet meer bij de drogist verkrijgbaar zijn. Deze middeltjes tasten het glazuur aan waardoor u in de loop der tijd nog verder van huis raakt: aanslag op de tanden wordt dan steeds sneller zichtbaar. Als alternatief zijn er gelukkig in ieders huishouden een aantal middeltjes voorradig waardoor u toch over een 'tandpastasmile' kunt beschikken.

Citroensap

Wie graag witte tanden wil doet er goed aan de tanden te poetsen met versgeperste citroensap. In het sap zit als het ware een natuurlijke bleker waardoor uw tanden er beslist frisser uit gaan zien. Wrijf met een stukje citroen gedurende enkele minuten over de tanden. Even doorbijten en u hebt weer stralende tanden.

Zout

Het is niet de bedoeling dat u dit elke dag doet maar poetsen met zout heeft ook een reinigende werking voor de tanden. Bovendien schuurt het de tanden ook licht bij. Let op: als u gaat poetsen met zout, gebruik dan niet teveel om het glazuur niet aan te tasten. Meng eventueel een kleine hoeveelheid zout door de tandpasta waarmee u uw tanden dagelijks poetst.

Aardbeien

Net als citroensap en zout hebben aardbeien ook een reinigende werking. U tanden zullen ook beslist meer gaan stralen van het gebruik van aardbeien op de tanden. Wrijf gedurende enkele minuten met een gehalveerde aardbei over uw tanden. Ze knappen hier beslist van op.

Tandsteen verwijderen

Als u zeer hardnekkige aanslag op de tanden heeft dan is er waarschijnlijk sprake van tandsteen. Het beste is om dit twee maal per jaar bij de tandarts weg te laten halen. Hierna kunt u gebruik maken van de middeltjes uit grootmoeders natuur. Mochten deze niet genoeg helpen dan zijn er evt. bij winkels zoals de 'witte-tandenwinkel' borsteltjes en bijbehorende tandpasta aanwezig om de aanslag op uw tanden te verwijderen.

Vlekvrije handen: hoe nicotine-aanslag te verwijderen

Rokers hebben vaak twee vingers waaraan te zien is dat ze regelmatig een rokertje opsteken. De wijsvinger en ringvinger worden getekend door twee donkere nicotineplekken. Het beste is om dit regelmatig te schuren zodat de vlekken niet in uw handen trekken. Ook voor deze vlekken zijn er genoeg huis-tuin-en-keuken-middeltjes.

Citroensap

Ook nicotine-aanslag op de handen kan verwijderd worden met vergeperste citroensap. Dit werkt vooral goed als de nicotine-aanslag nog niet zo lang op uw handen zit. Doe wat citroensap op een borsteltje en wrijf hier enkele minuten mee over de vlekken.

Tandpasta

Sommige mensen zweren bij tandpasta. Niet alleen om de tanden fris te houden maar ook om er nicotine-aanslag van de handen mee te verwijderen. Doe wat tandpasta op een tandenborstel (hou deze uit hygiënisch oogpunt uiteraard apart) en schuur hiermee enkele minuten over de nicotinevlekken op uw vingers.

Bleekwater

Mochten de vlekken wat hardnekkiger zijn dan kan bleekmiddel een uitkomst zijn. Test eerst een klein plekje op uw huid uit: sommige mensen vertonen een allergische reactie. Als uw huid ertegen kan is het aan te raden voorzichtig een paar druppeltjes bleekwater op de vlekken aan te brengen. De vlekken trekken dan als het ware weg.

Puimsteen

Soms kan het ook helpen om met een stukje puimsteen (die u normaal voor de voeten gebruikt) gedurende een tijdje over de vlekken op uw vingers te schuren. De donkergekleurde huidcellen schuurt u er op deze manier af. Koop wel een apart stukje puimsteen dat u alleen voor uw handen gebruikt. Hygiëne staat voorop.

Hardnekkig aanslag

Soms zijn de nicotine-vlekken al zo diep in uw huid getrokken dat deze niet zomaar te bleken of weg te schuren zijn. Een uitkomst in dit geval is om gedurende enkele dagen tot een week pleisters op de plekken te dragen. Doe eerst wat citroensap of bleekmiddel op de vlekken en plak er daarna pleisters over. De vingers zullen bleken en nieuwe celvorming zorgt ervoor dat u na een tijdje weer met gloednieuwe vlekvrije handen loopt!
© 2010 - 2024 Schoontje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gele/bruine nicotine vingers en tanden door roken; wat nu?Gele/bruine nicotine vingers en tanden door roken; wat nu?Rook je? Dan ken je vast wel het probleem van gele vingers en tanden. Door het roken worden de vingers waarin de sigaret…
Hoe krijg ik stralend witte tanden?Hoe krijg ik stralend witte tanden?Ontevreden met de kleur van je tanden? Zin een schitterende 'Hollywood-lach'. Dan zijn er verschillende manieren om je g…
Gele tanden, wat doe je eraanGele tanden, wat doe je eraanJe kent ze wel, de reclames waarin je iemand met stralende witte tanden ziet lachen. Elke keer als je die reclame ziet d…
Whitening tandpasta's: onderzoek, feiten en cijfersWhitening tandpasta's: onderzoek, feiten en cijfersIs een whitening tandpasta slecht voor je tanden, of voor het tandglazuur? Hoe veel mensen gebruiken een witmakende tand…

Goede lippenverzorging kiezenOnze lippen zijn gevoelig want de huid is heel dun waardoor ze donkerder zijn dan de rest van het gezicht. Dat komt door…
Sieraden die passen bij jouw dag: TrollbeadsSieraden die passen bij jouw dag: TrollbeadsMet de kralen/bedels van Trollbeads kun je sieraden maken die bij je passen. Trollbeads is ontstaan in de jaren zeventig…
Bronnen en referenties
  • www.ah.nl www.omaweetraad.com
Schoontje (91 artikelen)
Laatste update: 09-11-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.