Verzorging in de winter

Verzorging in de winter Verzorging van lichaam en geest is altijd belangrijk, maar in de koude periode zijn mensen soms ietwat depressief en lichamelijk moet het lichaam het doen met de kunstmatige verwarming. Het is dat extra belangrijk dat je lief bent voor je lichaam en geest.

Geest

De balans in al je activiteiten is belangrijk, dat moeten we blijven benadrukken, want dit gaat bij veel mensen toch iedere keer weer mis. Leuk werk en daar je ziel en zaligheid in leggen is prima, maar er zijn ook andere zaken in het leven die een rol moeten spelen. Is dat voor de een een gezin, de ander heeft een drukke hobby en weer iemand anders sport veel. Of een combinatie van dit alles.

Zoek wat je ontspanning geeft

De geest in balans is ook belangrijk om inspiratie op te doen, je wereld te verbreden en je geest zo nu en dan rust te geven. De een doet dit laatste door te gaan sporten en de ander gaat een stevige boswandeling maken. Niet voor iedereen is ontspanning hetzelfde, maar dat het een vast bestanddeel van je leven moet is, is evident.

Weekje weg

Even helemaal weg is voor velen ook een oplossing om de geest alle rust te geven, maar dit werkt alleen als je alle werkgerelateerde zaken ook thuis laat. Geen laptop, e-reader en eigenlijk ook geen telefoon. Maar gebeurt dit ook echt, realiseer je dan dat je sowieso enkele dagen nodig hebt om volledig in de ontspannen sfeer te komen. Een weekje weg is dus eigenlijk anderhalve week weg. Zo kan je ontspannen op weg gaan naar je vakantieadres en de boel de boel laten. Doe je toch nog zaken op je werk, realiseer je dan dat je geest niet die rust krijgt die zo nu en dan nodig is. Ook al voel je je ontspannen.

Mediteren

Mediteren is in korte tijd populair geworden en eigenlijk is het een eeuwenoud ritueel. Mediteren kan je op iedere manier doen die je zelf prettig vindt. In een ontspannen en open houding gaan zitten en je gedachten achter je te laten. Even niets in je omgeving, sluit je er voor af en laat je gedachten voor wat ze zijn. Mogelijk kan een ontspannende muziek helpen bij het proces.

Mediteren kan ook door je te concentreren op iets specifieks. Iets waar je een oplossing voor zoekt, iets waar je op wat voor manier dan ook iets mee moet of iets wat je een prettig gevoel geeft en waardoor je ontspant. Bij mediteren moet niets en mag alles, zolang jij je er prettig bij voelt. Zo kan je lichaam zich volledig ontspannen en komt er een soort geestelijke rust over je heen.

Lichaam

Scrubben

Je lichaam goed verzorgen in de winter heeft veel me je huid te maken. Door de kunstmatige verwarming op kantoor en thuis kan je huid stevig uitdrogen. Maar smeren alleen is dan geen oplossing. Als je smeert is het goed om de crème het optimale te laten behalen en dat doe je door je huid goed te prepareren. Dat wil zeggen, wekelijks scrubben (om de dode huidcellen te verwijderen) en daarna een goede crème te gebruiken. Neem vooral ook de handen mee.

Beschermen

Je gezichtshuid moet eigenlijk altijd, zomer en winter, beschermd worden. Bescherming in de zin van een goede dagcrème. Een crème die je huid beschermd tegen alle stoffen in de lucht. En de dagcrème mag in de winter van een wat vollere substantie zijn dan in de zomer. In de zomer kan een luchtige, veelal hydraterende crème, je huid ophalen. Maar de dagcrème in de winter mag een meer beschermende en voedende crème zijn. Laat je goed adviseren in de speciaalzaak. Je huid droogt harder uit dan je denkt. Naast een beschermende dagcrème is ook wekelijks scrubben voor de gezichtshuid erg belangrijk. Altijd een speciale scrub voor het gezicht gebruiken. Daarnaast is het goed in de nacht je huid wat extra’s te geven.

Je huid herstelt in de nacht en dat proces werkt zomer en winter. Als je dus je huid wilt herstellen, is de nacht bij uitstek geschikt. Er zijn speciale nachtcreme’s die de huid niet afsluiten, maar wel helpen in het herstelproces. En vergeet de ogen niet. Speciale oogcrème’s helpen in het proces tegen droogte rimpeltjes en wallen.

Wekelijks een extra boost

Wekelijks je huid (hoofd en lichaam) een extra boost te geven is geen overbodige luxe in de winter. Wat extra voeding in de vorm van een badolie of masker helpt je de winter door. Stem de producten die je wilt gebruiken altijd goed af met de professional. Want alleen als het goed afgestemd is op je huid, heeft het toegevoegde waarde.

Water

Let op je water gebruik. Water is lekker, maar droogt ook uit en dit proces gaat in de winter alleen nog maar sneller. Zowel de douche als het bad gebruiken is prima, zolang je na afloop maar goed smeert.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Crème, het tovermiddel voor een mooie huidEen mooie huid willen we allemaal. Al van jongs af aan leren wij van ouders, kennisse, vrienden en vriendinnen en reclam…
Weleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huidWeleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huidWeleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huid bestaat uit een natuurlijke dagcrème, gezichtscrème en een nach…
Verzorging van het gezicht, van binnen en buitenVerzorging van het gezicht, van binnen en buitenEen mooie stralende huid die goed gehydrateerd is, zacht en flexibel aanvoelt. Geen plekje te bekennen. Voor wie is dit…
Verzorg de huid voor het slapen gaanVerzorg de huid voor het slapen gaanZon, kou, stress en milieuverontreiniging zorgen ervoor dat de huid het gedurende de dag zwaar te verduren heeft. Tijden…

20 Top Tips voor een doe-het-zelf schoonheidsbehandeling20 Top Tips voor een doe-het-zelf schoonheidsbehandelingAlles wat je nodig hebt voor een goedkope schoonheidsbehandeling zijn alledaagse dingen in je huis en een moment voor je…
Hoe moet je je haar wassenHoe moet je je haar wassenDe meeste mensen wassen hun hoofdhaar zonder er eigenlijk bij na te denken, toch kan men het haar onbewust tijdens het w…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 02-12-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.