Weetjes over de huid

Weetjes over de huid Een perzikhuidje willen we allemaal wel. Maar zon, kou, verwarming, stress, vermoeidheid laten hun sporen achter op ons gezicht. In dit artikel wordt besproken hoe je je huid mooi houdt en enkele tips.

Stralend schoon

Om je huid fris en gezond te houden, is het belangrijk om m elke avond goed te reinigen. Zeep is daarvoor niet zo geschikt, deze tast het beschermde talglaagje aan. Was je gezicht liever alleen met water of een speciale face wash. Of gebruik een reinigende milk of lotion. Vergeet bij het schoonmaken en verzorgen vooral je hals en decolleté niet.

Een natuurlijke facelift

De spieren van je wangen, ogen, mond en voorhoofd worden versterkt door gekke bekken te trekken. Deze regelmatige gezichtsgymnastiek zorgt ervoor dat de spieren in je gezicht groter worden en je huid weer opvullen. Hierdoor worden de contouren van je gezicht strakker en vervagen de lijntjes en groefjes. Bovendien verbeter je de doorbloeding van je huid en dat zorgt weer voor een mooiere teint.

De oefening

Oefen je kin-, mond- en halsspieren als volgt: trek je mond zo ver mogelijk naar links en daarna zo ver mogelijk naar rechts. Doe dit 25 keer naar links en 25 keer naar rechts.

Welk huidtype

Er bestaan verschillende soorten huidtype. Hoe weet ik welk huidtype ik heb en hoe ik deze behandel?

Droge huid

Je huid voelt strak aan en is extra gevoelig voor zon, wind en kou. Gebruik vochtinbrengende producten: rijke crèmes en maskers die je huid beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Vette huid

Je huid glimt en heeft grote poriën en je hebt last van puistjes en mee-eters. Maak je gezicht s ochtends en s avonds goed schoon met een lichte reiniger en warm water. Gebruik reinigers en tonic met alcohol en vochtinbrengers op basis van water.

Gemengde huid

De huid van je voorhoofd, neus en kin (de T-zone) is vet, maar de huid van je wangen is normaal. Gebruik vochtinbrengers op basis van water, die je vaker op je wangen dan op de T-zone aanbrengt.

Tips voor een mooie huid

  • Stel je gezicht niet te veel bloot aan UV-straling. Gebruik daarom, óók als de zon niet schijnt, ene dagcrème met een beschermingsfactor. UV-straling komt namelijk gewoon door het wolkendek heen.
  • Zet de centrale verwarming niet te hoog: je huid wordt er droog en schilferig van. Als je bakjes water op de radiotoren zet, wordt door het verdampen de lucht minder droog.
  • Lichaamsbeweging in de buitenlucht zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en dus voor een frisse teint.
  • Stress is funest voor je huid. Zorg voor voldoende ontspanning.
  • Een goede nachtrust geeft je huid de tijd om te rusten, te herstellen en nieuwe krachten op te doen.
  • Drink twee liter water of kruidenthee per dag. Vermijd koffie en alcohol.

Tip

Is je huid snel vlekkerig en geïrriteerd? Gebruik dan producten speciaal voor een gevoelige huid.
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Crème, het tovermiddel voor een mooie huidEen mooie huid willen we allemaal. Al van jongs af aan leren wij van ouders, kennisse, vrienden en vriendinnen en reclam…
Vakantie: De perfecte bruine zomerhuid, hoe doe je dat?Vakantie: De perfecte bruine zomerhuid, hoe doe je dat?Een dagje strand, een strandvakantie of heerlijk in de zon op het terras. Hoe krijg je een perfecte bruine zomerhuid? Ho…
De donkere huid en zonnebrandOmdat een donkere huid juist voorkomt in landen waar de zon erg sterk is en vaak schijnt, denkt men al snel dat dit huid…
Verzorging droge huid: reinigingVerzorging droge huid: reinigingMensen met een droge huid hebben een huid die aanvoelt als een te krap gezichtsmasker. Dit komt doordat mensen met een d…

Ken de verschillende huidtypesHuidtypes worden ingedeeld volgens de kleurgradatie (bleek - donker) en volgens het vetgehalte (van droog tot vet). Om j…
De samenstelling van een goed parfumDe samenstelling van een goed parfumWat zit er precies in een lekker parfum? Heerlijke geuren, een goed parfum heeft bijna magische krachten. Een goed parfu…
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 03-08-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.