De zomerlook vasthouden

De zomerlook vasthouden Na de vakantie vinden veel mensen het prettig om het ontspannen en eventueel gebruinde wat vast te houden. Enerzijds is het vasthouden aan het lekkere vakantiegevoel, maar anderzijds is het de ontspannenheid die van het gezicht afstraalt en meestal zie je er dan toch echt beter uit.

Gezicht

Bescherming toegepast

Als je je gezicht goed beschermd hebt is het een kwestie van je eventuele kleurtje lekker bijhouden met een goede crème en je normale scrubbeurten weer toe te passen (gemiddeld 1x per week). Toch iets extra voedends voor de huid gebruiken? Doe dit dan ‘s nachts op, dan hersteld je huid en kan een product beter opgenomen worden dor de huid.

Geen goede bescherming toegepast

Heb je je huid vooraf niet goed beschermd begin dan met een scrubbeurt en stel de frequentie dan iets hoger in. De celvernieuwing van de huid wordt dan gestimuleerd en een schurende huid of een die aan het vervellen is, zal dan eerder weer de vertrouwde huid geven. Zit er wel een bruin kleurtje dan hoef je niet bang te zijn dat deze meteen weg is. Je huid is na een scrubbeurt glanzender en het gebruinde huidje zal beter tot zijn recht komen. De normale huidverzorging toepassen of als je huid wat droger is een extra hydraterende crème gebruiken wil vaak helpen. Goed volhouden, want een of twee keer een dergelijke actie geeft je nog niet de vertrouwde huid terug.

Haar

Haarmasker

Als je je haar niet goed beschermd hebt, is de kans aanwezig dat je haar veranderd is in een bos stro. Het enige wat dan helpt is of de schaar er in of regelmatig je haar een speciaal haarmasker te geven. Dit zijn haarmaskers waar je wel wat tijd voor uit moet trekken, je bent al snel met opbrengen erbij een half uur verder, voordat het uitgespoeld mag worden. Voeg bij het masker wat haarolie, ondermeer Redkin heeft een speciale haarolie die goed werkt. Maar dit moet je wel periodiek herhalen, je voelt aan je haar wanneer je weer een dergelijke actie moet ondernemen.

Haarolie

Gemakkelijker en een vergelijkbaar resultaat hebben de permanente haaroliën. Deze voeg je pas toe na het wassen en hoef je niet uit te spoelen. Ze voeden en maken ook je haar weer zacht en soepel. L’Oreal heeft er bijvoorbeeld een die je ook met stylen kunt gebruiken. Al de oliën zijn aardig aan de prijs, de goedkoopste is als snel zo’n 18 euro en kan oplopen tot 30 euro. Je doet er wel relatief lang mee. Spreekt voor zich dat het altijd beter is je haar vooraf goed te beschermen met de juiste producten. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Lichaamshuid

Scrubben en smeren

Afhankelijk hoe goed je voor je huid geweest bent is het altijd goed om te scrubben, want door het scrubben versnel je de celvernieuwing en ziet je huid er door de verwijdering van de oude huidcellen meteen een stuk glanzender en gezonder uit. Smeer je huid daarna in met een verzorgende olie. Ahava heeft een droge body olie die goed in de huid trekt en geen filter achterlaat op de huid. Laat je huid even rusten en smeer je huid desgewenst met je bodylotion in. Wil je je bruine huidje houden dan is verzorging goed, maar niet afdoende. Uiteraard is je bruine huid straks weg.

Bruine huid houden

De zonnebank is een oplossing, maar uiteindelijk ook niet goed voor de huid. Een zelfbruiner – als je toch een kleurtje wilt houden – is een betere oplossing. Je moet er meestal wel een beetje handigheid in krijgen. Een spray is bijvoorbeeld handig, maar je moet het nog steeds goed verdelen over de huid en zorgen dat je zelf zometeen niet met oranje handpalmen rondloopt. Eenvoudiger maar duurder is de zonnesalon. Er zijn salons die het voor je doen. Je gaat in een cabine staan en enkele minuten later heb je een kleurtje. Het is maar net wat je wilt en hoeveel geld je er aan uit wilt geven.

Tot slot

Wil je toch die gebruinde look houden, dan kun je dat voor een deel ook oplossen met make up. Immers de warme zomerkleuren terug laten komen in een blush voor op de wangen of een mooie lippenstift kleurt je gezicht meteen op. Je nagels kan je de bijpassende kleur geven en poeder heel voorzichtig wat bronspoeder over je gezicht en decolleté. Trek het lekkere zomerjurkje erbij aan en zie daar de zomervakantie look.

Maar uiteindelijk gaat het om hoe je je erbij voelt. Als je de ontspannenheid kunt behouden, ben je ook een heel eind. Dat straal je namelijk uit en zegt nog veel meer dan lekkere kleuren en goed verzorgd haar. Het maakt het plaatje alleen mooi af.
© 2011 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Mooi bruin is niet lelijkAls je veel moeite gedaan hebt om tijdens de vakantie een mooi kleurtje op te bouwen dan is het doodzonde als je dit na…
Zonnebank kopen: voordelig?Een eigen zonnebank is ideaal voor iedereen die graag een bruin kleurtje heeft, maar waar welke keuzemogelijkheden heb j…
Hoe blijft je bruine kleur langer zitten?Hoe blijft je bruine kleur langer zitten?Als je een bruin kleurtje hebt, wil je dit meestal graag zo lang mogelijk houden. Bij de een blijft de bruine kleur weke…
Zonnebank en zonnen gevaarlijk?Tijdens de donkere winterdagen of na een vakantie om ons kleurtje te behouden duiken we graag onder de zonnebank. Van de…

Spotner Pen: middel tegen ouderdomsvlekken (pigmentvlekken)Spotner Pen: middel tegen ouderdomsvlekken (pigmentvlekken)Voor de behandeling van ouderdomsvlekken ofwel pigmentvlekken is er nu de Spotner Pen. Dit middel wordt snel en simpel a…
Hoe geef je jezelf een pedicure? Inclusief handige tipsHoe geef je jezelf een pedicure? Inclusief handige tipsEen pedicure bij een salon kost al snel veel geld. Je kan dit ook heel gemakkelijk thuis doen. Je heb niet heel veel spu…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 26-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.