Beauty: Mooi bruin is niet lelijk

Als je veel moeite gedaan hebt om tijdens de vakantie een mooi kleurtje op te bouwen dan is het doodzonde als je dit na de vakantie in know time weer kwijt bent. Dit, terwijl er wel mogelijkheden zijn om je kleurtje langer te behouden. Wat kan je zoal doen om het kleurtje langer in stand te houden?

Scrubben en smeren

"Smeren" lijkt misschien het toverwoord maar is het niet, want de bovenste laag huidcellen gaat zoals normaal de cyclus door dat deze na verloop van tijd vervangen worden door nieuwe huidcellen. Dit is een natuurlijk proces en is niet tegen te houden.
Scrub je huid goed zodat juist die dode bovenste laag huidcellen verwijderd wordt en de onderlaag, die natuurlijk ook bruin is, boven komt. Deze glanst ook veel meer en ziet er gezonder uit. Het bruin komt nu veel mooier tot z'n recht.

Na het scrubben is het in goede conditie houden van de huid van groot belang. Natuurlijk moet je je huid altijd in goede conditie houden, maar aangezien je huid min of meer "een klap" te verwerken heeft gehad, is vocht aan je huid toevoegen erg belangrijk.
Na het scrubben dus smeren om het vocht op peil te houden of te brengen. Als je in de lijn van de gebruikte bodylotion ook een bodycreme hebt, gebruik deze dan. Deze is meer geschikt voor de droge huid.

Nog meer zon

Als je in Nederland nog tegen enkele mooie dagen aanloopt, zorg er dan voor dat ook dan je huid goed ingesmeerd is. Het feit dat je huid bruin is, wil niet zeggen dat deze alles kan hebben. Smeren blijft ook nu van belang.
Een goede beschermer voordat je de zon in gaat, tussendoor blijven smeren en achteraf een goede aftersun gebruiken is geen overbodige luxe.

Douche

Na een warme dag in de zon, ook in Nederland, is een frisse douche lekker. Het beste is deze douche zonder douchegel of doucheschuin te nemen, het droogt je huid alleen maar meer uit. Er zijn producten die een olieachtige substantie in zich hebben (bijv. Nivea) en deze verzorgen enigszins, maar een bodylotion of olie na de douche is zeker geen overbodige luxe.

Blijvend bruin

Blijvend bruin van enkele weken zon in het buitenland is een utopie. Je kunt het met een goede verzorging rekken, maar het bruin gaat er hoe dan ook vanaf na verloop van tijd.
De bruin zonder zon producten zijn dan een optie, maar er zijn maar weinig producten die een natuurlijk effect geven. De spray in de salon geeft waarschijnlijk nog het beste effect.
De zonnebank is het ander alternatief. Eenmaal per week een half uur onder de zonnebank is goed te doen. Natuurlijk brengt ook de zonnebank een risico met zich mee, maar met de juiste bescherming is het een goed alternatief. Zoals ook in de echte zon blijven smeren de beste oplossing is, geldt dit ook voor de zonnebank. Speciale zonnebankcreme's als bescherming voor als je onder de zonnebank ligt en aftersun voor na de zonnebank. De meeste bekende merken met een zonnelijn hebben ook producten voor de zonnebank.

Mooi bruin is niet lelijk

Ieder heeft zo zijn voorkeur qua huidskleur en de ene vindt het lelieblanke nog steeds het mooiste en de ander ziet zichzelf of de partner liever diepbruin. Echter, doorbakken bruin onder de zon of zonnebank vandaan komen verouderd de huid snel en geeft geen natuurlijk resultaat meer. Zonder het je te realiseren kan je zomaar een karikatuur van jezelf geworden zijn. Probeer ook dit proces voor je huid en voor jezelf in balans te houden.

Succes en nog veel zon toegewenst!
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zonnebank kopen: voordelig?Een eigen zonnebank is ideaal voor iedereen die graag een bruin kleurtje heeft, maar waar welke keuzemogelijkheden heb j…
Australian Gold Tanning LotionsAustralian Gold Tanning LotionsAustralian Gold behoort tot de nummer 1 van de wereld op het gebied van de zogeheten tanninglotions. Ze produceren lotio…
Verantwoord zonnen onder de zonnebankVerantwoord zonnen onder de zonnebankDe zonnebank is en blijft een populair apparaat, want we associëren de gekleurde huid met gezondheid en ontspannen zijn…
Hoe word je zo snel mogelijk bruin?Hoe word je zo snel mogelijk bruin?Hoe word je zo snel mogelijk bruin? De meeste mensen willen in de zomer of het hele jaar door graag een mooi zomers brui…

Snelle mooie kapselsSnelle mooie kapselsStel je hebt je verslapen. Je hebt net genoeg tijd om je aan te kleden, amper tijd voor een douche en je hebt een bad ha…
Mooiste party kapselsJe hoeft niet naar de kapper vlak voor een feestje. De mooiste party kapsels kun je namelijk zelf maken na het lezen van…
Reacties

Ds, 13-03-2012
Sorry, foutje, ik bedoel niet gezichtsbruiner als in een spul wat je op je smeer, maar zo'n zonnebank alleen dan voor je gezicht. Maar bedankt voor het antwoord, ik denk dat je echt bruin er niet af kunt wassen, maar gewoon moet afwachten? Reactie infoteur, 13-03-2012
Scrubben stimuleert wel de huidvernieuwing. Dus het proces kan je op die manier wel iets versnellen. Succes!

Ds, 13-03-2012
Hellup, door 1 min een gezichtsbruiner te gebruiken heb ik sinds een paar dagen een te bruin hoofd/hals, het ziet er bijna onnatuurlijk uit. Had een best wit hoofd, maar wordt snel bruin en en blijkbaar hoefden die cellen niet geactiveerd te worden maar werd ik ineens na een lange tijd geen UVstraling te hebben gehad echt bruin. Is er ook een manier om snel van je bruin af te komen?… Reactie infoteur, 13-03-2012
Gezichtsbruiner gaat er normaal na enkele keren goed wassen af, dus als je je in een aantal keren goed achter elkaar wast (met het spul waar je normaal je gezicht ook mee wast), dan was je het de bruiner als het ware af. Als je door het vele wassen een beetje trekkerige huid krijgt, smeer jezelf dan goed in met een dagcreme. Je verstoort door het vele wassen even het normale proces (dit stabiliseert zich wel weer).
Eventueel kan je je ook scrubben met een speciale gezichtsscrub. Dat kan het proces ook versnellen.

Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 18-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.