Neushaar verwijderen: knippen, trimmen, epileren of waxen?

Veel mensen hebben last van overtollig neushaar. Overtollig neushaar kun je op verschillen manieren verwijderen. Je kunt het zelf bijknippen met een schaar of trimmen met een trimmer. Soms wordt ervoor gekozen het neushaar te epileren of te waxen. Wat is beste methode?

Waarom hebben we neushaar?

Alle mensen hebben neushaar, de een wat meer dan de ander. Neushaar is bedoeld om vuil buiten de neusholte te houden. Met namen stof en dergelijke worden door de neusharen tegengehouden en voorkomen dat het zich ophoopt in de neusholte. Geen neushaar betekent dat er makkelijk vuil naar binnen kan. Vuil in de neusholten kan leiden tot infecties en ontstekingen. Ben je daar gevoelig voor? Misschien is het dan beter de haartjes niet volledig te verwijderen, maar bij te houden.

Teveel neushaar

Doordat er soms meer neushaar groeit dan de bedoeling is kan het gaan uitsteken. Het neushaar wordt dan te veel en/of te lang en groeit voorbij de neusgaten. Omdat neushaar dat uitsteekt een onverzorgde indruk geeft wordt er vaak voor gekozen het te verwijderen. Er zijn verschillende manieren om van je overtollig neushaar af te komen. Manieren om neushaar te verwijderen zijn: knippen, epileren, trimmen of waxen.

Neushaar knippen

Dit is de meest eenvoudige manier van het bijhouden van je neushaar. Een nadeel is dat je een klein schaartje nodig hebt en jezelf makkelijk kan verwonden als je niet heel precies werkt. Bovendien blijft er vaak haar zichtbaar doordat je niet alle haartjes evengoed kan wegknippen. Een ander nadeel is dat het resultaat maar voor korte duur is. Je moet het bijhouden.

Neushaar epileren

Het epileren van neushaar is vaak een lange en pijnlijke klus. Voordeel is wel dat de haartjes er vaak met haarzakje en al worden uitgetrokken waardoor ze niet snel terug groeien. Een pincet is vaak goedkoop, epileren is dus een goedkope oplossing.

Neushaar trimmen

Dit is een betere methode. Met behulp van een speciale neushaartrimmer is de klus zo geklaard. Nadeel is eveneens dat het haar snel weer terug groeit, maar met de neushaartrimmer heb je de klus weer zo geklaard. Er zijn ook speciale trimmers te koop met een neushaartrimmer opzet stuk. Ideaal om het haar op je gehele lichaam in bedwang te houden.

Neushaar waxen

Dit is een vrij nieuwe methode. Het waxen van je neushaar heeft als voordeel dat net als bij het waxen van je oksels, benen, borst of bikinilijn het haar langere tijd weg blijft. De warme was methode is vanuit het buitenland komen overwaaien en wordt steeds meer in Nederland toegepast. De warme was wordt op neusharen uitgesmeerd en na een halve minuut met een speciaal waxpapiertje weggetrokken. Het kan even pijnlijk zijn net als bij alle andere wax rituelen, maar het resultaat mag er zijn; perfecte neushaarvrije neusgaten. Het ziet er verzorgder en meer sexy uit.

Waar gaat de voorkeur naar uit?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Niet iedereen zit te wachten op een pijnlijke waxbehandeling bij de schoonheidsspecialiste. Epileren met een pincet kost te veel tijd en is pijnlijk. Op de plek waar een haartje middels waxen of epileren is verwijderd, ontstaat tevens een wondje waarbij het risico bestaat op een ontsteking. Elke week met een klein schaartje aan de gang lijkt ook niet de beste oplossing. De neushaartrimmer is het meest eenvoudig in gebruik, is goedkoop en geeft meestal een prima resultaat. Hiermee lijkt neushaartrimmer de beste oplossing, voor een meer resolute aanpak is waxen een oplossing.
© 2011 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ingegroeide neushaar: symptomen en behandeling neusharenIngegroeide neushaar: symptomen en behandeling neusharenIngegroeide haren kunnen overal voorkomen op je lichaam waar je je haren scheert, epileert of waxt. Het komt regelmatig…
Pukkeltje of puistje in de neus: oorzaken en behandelingPukkeltje of puistje in de neus: oorzaken en behandelingEen pukkeltje of puistje in de neus kan irriterend en pijnlijk zijn en voor veel ongemak zorgen. Vaak is het pukkeltje h…
Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Er zijn veel methodes om voor snelle en gladde ontharing van je lichaam te zorgen. Als je niet van scheren houdt zijn er…
Het trimmen van kattenHet trimmen van een kat is nog lang niet zo bekend als het trimmen van een hond, maar het wordt steeds populairder. Het…

Alles wat je moet weten over eyelinerAlles wat je moet weten over eyelinerEyeliner is een musthave op beautygebied. Met een eyeliner krijgen je ogen meer expressie en je kunt er vele kanten mee…
De huidverzorginsproducten van Garnier: Garnier Pure ActiveDe huidverzorgingsproducten van Garnier Pure Active zijn speciaal bedoelt voor de acné gevoelige huid. In dit artikel wo…
Bronnen en referenties
  • https://vanlinschotenspecialisten.nl/keel-neus-oor-kno-heelkunde/veelgestelde-vragen/neushaar/
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 14-09-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.