Alles wat je moet weten over eyeliner

Alles wat je moet weten over eyeliner Eyeliner is een musthave op beautygebied. Met een eyeliner krijgen je ogen meer expressie en je kunt er vele kanten mee op. Een veelzijdig en populair product dus. In dit artikel vind je informatie over de verschillende soorten eyeliners en het aanbrengen daarvan.

Algemeen

Eyeliner wordt in veel gevallen altijd gebruikt in combinatie met mascara. Een eyeliner breng je aan op je ooglid of onder je ooglid, altijd op je huid. Er zijn diverse eyeliners te koop. Denk aan een normaal oogpotlood, een vloeibare eyeliner en of een gel eyeliner. Een gel eyeliner wordt steeds meer een populair product omdat je er met behulp van een speciaal kwastje een prachtig lijntje mee kan zetten.

Oogpotlood

De mooiste lijntjes kun je nog altijd maken met een oogpotlood. Het nadeel van zo'n potlood is dat je deze regelmatig scherp moet slijpen voor het beste resultaat. Er bestaan tegenwoordig vele kleuren en soorten oogpotloden. Let er altijd op je het potlood niet te hard is, want de huid rondom je ogen is erg gevoelig. Het is natuurlijk persoonlijk wat je het liefste gebruikt. Een oogpotlood kun je zowel op als onder je ogen gebruiken. Ook kun je met een oogpotlood prachtige smokey eyes maken, omdat je een potlood streeptje gemakkelijk kunt vervagen.

Vloeibare eyeliner

Met een vloeibare eyeliner kun je strakke streepjes zetten. Het vergt iets meer concentratie dan met een potlood. Als je een vloeibare eyeliner precies en strak wilt aanbrengen kun je het beste je pols op je wang laten rusten voor een stabiele hand. Met het aanbrengen kun je het beste je ooglid strak trekken voor een perfect lijntje. Een vloeibare eyeliner kun je het beste alleen op je bovenste ooglid gebruiken.

Gel eyeliner

Gel eyeliner is een product wat steeds populairder wordt in de cosmeticawereld. Dure merken hebben deze eyeliners al langer in hun collectie, maar tegenwoordig kun je ze ook goedkoper vinden bij de drogist van Essence, Catrice en Maybelinne. Om een gel eyeliner aan te brengen moet je even goed oefenen, maar heb je het eenmaal door dan kan je een prachtig lijntje zetten. om een gel eyeliner aan te brengen heb je altijd een speciaal kwastje nodig.


Foutje gemaakt?

Een lijntje trekken is altijd lastig, vooral op je ooglid. Het kan daarom voorkomen dat je lijntje wat scheef staat of dat je bent uitgeschoten. Dit kan je makkelijk corrigeren met een vochtig wattenstokje. Je hebt ook nog de mogelijkheid om het te camoufleren met oogschaduw.

Tips

 • Wil je een cateye look? Trek dan de eyeliner een klein stukje door, net voorbij je ooghoeken.
 • Breng een eyeliner altijd zo dicht mogelijk tegen je wimperrand aan en maak het lijntje niet te dik.
 • Zorg altijd voor een eyeliner met een dun borsteltje voor het mooiste lijntje.
 • Gebruik je een vloeibare eyeliner? Zorg dan de overtollige eyeliner van je borsteltje af is voor je het gaat aanbrengen.
 • Voor grotere ogen, gebruik op je onderste wimperrand een witte eyeliner, dit zorgt tevens ook voor een wakkere uitstraling.
 • Gebruik altijd eerst eyeliner en dan mascara.
 • Voor een minder harde uitstraling vervaag met een kwastje je eyeliner als je deze hebt aangebracht met een oogpotlood, zo creeer je ook een beetje een smokey eye.
 • Gebruik bij je onderste wimperrand altijd een potlood of een oogschaduw.

Stappenplan voor het aanbrengen van eyeliner

 1. Controleer of er niet teveel eyeliner op het penseeltje zit. Trek met je linkerhand je oog strak en probeer een zo dun mogelijk lijntje aan te brengen. Begin vanuit de binnenste ooghoek en breng de eyeliner zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan. Oefen niet teveel druk uit op het penseeltje, anders wordt je lijntje te dik.
 2. Je kunt eyeliner voor of na je oogschaduw aanbrengen. Ben je nog geen expert? Begin dan als eerste met de eyeliner. Met oogschaduw kun je eventuele foutje snel corrigeren.
 3. Breng geen eyeliner aan op de onderste wimperrand want dat geeft je blik een harde uitstraling. Gebruik hiervoor een oogpotlood of donkere oogschaduw.
© 2011 - 2023 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Make-up: De perfecte smokey-eyeMake-up: De perfecte smokey-eyeEen smokey-eye make-up is tijdloos. Deze make-up is ook meteen een moeilijkere om uit te voeren. In dit artikel staat st…
De vorm van de ogen verfraaien met make-upDe vorm van de ogen verfraaien met make-upHet gebruik van de juiste oogmake-up en make-up trucs zijn nodig om de vorm, maar eventueel ook de stand van de ogen er…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…

Het perfecte lichaamHoe ver gaan mensen in het verkrijgen van het perfecte lichaam? Welke eigenschappen heeft dat lichaam? Bestaat dit perfe…
Neushaar verwijderen: knippen, trimmen, epileren of waxen?Veel mensen hebben last van overtollig neushaar. Overtollig neushaar kun je op verschillen manieren verwijderen. Je kunt…
Bronnen en referenties
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 15-09-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.