Beauty: Meer over foundation

Beauty: Meer over foundation Foundation wordt al vele jaren gebruikt, waarbij het de bedoeling is dat het het gezicht mooier maakt, de huid welteverstaan. En die functie is eigenlijk niet anders geworden. Er zijn wel wat kwaliteiten aan toegevoegd en dat biedt perspectief.

Foundation op de huid

De vrouw die gezegend is met een mooie egale huid kan uit de voeten met een goede dagcrème. Echter, als je huid niet dat beeld geeft wat jij graat ziet, dan is een foundation over je dagcrème prima. In de loop der tijd is de foundation wel aan verandering onderhevig geweest. Geen dikke, papperige substantie die de bekende toneel pancake over je gezicht legt. Maar de textuur is dun en goed aan te brengen. Bovendien verstopt de foundation de poriën niet meer, zodat je er uitslag van krijgt.

Ontwikkelingen

Concealer

De ontwikkelingen gaan door en dat geldt natuurlijk ook voor foundation. Maar het gemak dient ook bij foundation de mens en dus is men langzaam maar zeker over gegaan naar de make-up die ook een concealer in zich heeft. De concealer neemt kleine oneffenheden weg en als dat in een foundation verwerkt zit, is dat alleen maar gemakkelijker. Max Factor en Kanebo zijn enkele van de merken die dit product voeren, maar er zijn nog meer merken die de combinatie inmiddels gebruiken.

Dagcrème

Natuurlijk kennen we ook allemaal de combinatie met dagcrème. Voor de vrouw die geen grove oneffenheden in het gezicht heeft, is een combinatie handig en gemakkelijk. Bovendien geeft het sommige vrouwen een luchtiger effect dan 2 lagen opbrengen. Veel merken voeren dit product waaronder Nivea. Extra verzorgend kan ook, dan kom je bij een merk als Sisley terecht.

Licht

Lichteffecten zijn nieuwe ontwikkelingen die de verschillende cosmeticahuizen toepassen. Lichteffect laat de huid gemakkelijker stralen en geeft een glad effect. Het vult als het ware de huid wat op, zodat het egale effect ontstaat. Lancome is een merk dat hier heel nadrukkelijk mee werkt.

Dekkend

Als je nou toch een huid met oneffenheden hebt en niet die pancake op je gezicht wil, dan zijn er ook lichtgewicht foundations die wel het dekkende effect geven. Het voelt als een dunne laag die op de huid komt en die je nauwelijks voelt, maar wel met goed dekkend resultaat. Het merk Estee Lauder heeft hier verschillende mogelijkheden voor.

Gezichtskleur

Hoe handig is het om een foundation te hebben die precies bij je huid past. Hoe vaak komt het niet voor dat deze net iets te licht of te donker voor je huid is? Een foundation die zich naar de huid aanpast voorkomt dat je er net naast zit met de kleur of dat je moet gaan mengen. Het merk MAC werkt hier nadrukkelijk mee.

Foundation weetjes

  • Voor het mooiste effect met de kwast op het gezicht aanbrengen, met de vingers uitwrijven en rustig op laten drogen. Daarna pas verder gaan met je make-up.
  • Doe niet extra veel van een product op een oneffenheid, dat benadrukt de plek alleen maar. Kijk wel of je een product hebt wat voldoende dekkend is of werk met een aparte concealer.
  • Met een vale huid kom je het verst als je een foundation neemt die richting abrikooskleur gaat.
  • Voor de juiste kleur een beetje op je decolleté doen i.p.v. je hand. Dan kom je het dichtst bij de juiste kleur.
  • Wat je verder ook doet met make-up altijd een dagcrème eronder en voor het slapen gaan alleen netjes verwijderen.

Tot slot

De vrouw die gezegend is met een perfect huidje is bevoorrecht, maar gelukkig kan je met een goede foundation ook dat perfect huidje creëren.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het verschil tussen foundation, getinte dagcrème en BB creamHet verschil tussen foundation, getinte dagcrème en BB creamEr komen steeds meer producten op de markt die beloven je gezicht egaler te maken en oneffenheden te camoufleren. Je zie…
Foundation, crèmes en camouflageSlaapgebrek, ongezond eten, stress - het zijn allemaal factoren die onze huid geen goed doen. Puistjes, donkere kringen…
Hoe breng je een foundation aan?Hoe breng je een foundation aan?Wanneer je make-up gaat gebruiken is een goede foundation belangrijk. Het geeft een basis voor de rest van je make-up en…
Alles over concealerAlles over concealerWat is concealer nou eigenlijk? De meeste mensen kennen de term wel, maar weten eigenlijk niet goed wat het is. Is het e…

Beauty: Je lichaam in de winterstandBeauty: Je lichaam in de winterstandWe hebben het altijd over van alles en nog wat winterklaar maken, maar in feit geldt dit ook voor jezelf. Je gaat als me…
Beauty: Mooi glanzend haarBeauty: Mooi glanzend haarWie wil er geen mooi haar een open deur. Mooi glanzend haar staat voor jeugd, gezondheid en succes. Dat mooi haar tege…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Lisy , Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 16-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.