Beauty: Mooi glanzend haar

Beauty: Mooi glanzend haar Wie wil er geen mooi haar … een open deur. Mooi glanzend haar staat voor jeugd, gezondheid en succes. Dat mooi haar tegenwoordig vaak uit een potje of andere hulpmiddelen te halen valt, doet blijkbaar niet af aan het gegeven dat de basisuitgangspunten nog steeds relevant lijken te zijn. Als dit dan een gegeven is, kan je ook kijken wat je er zelf aan kunt doen om het mooie haarplaatje voor jezelf te vervolmaken.

Mooi, schoon haar

Uitgaande van een basis, namelijk schoon haar, is er op relatief eenvoudige wijze nog genoeg te doen om het haar mooier te maken. Daarbij gemeld dat schoon haar niet per se iedere dag gewassen hoeft te worden. Sterker nog, het is beter om het zo min mogelijk te wassen. En met zo min mogelijk bedoel ik wel dat je schoon haar en een schone hoofdhuid hebt.

Te veel wassen is namelijk niet goed voor de hoofdhuid en je moet al een heel milde shampoo hebben, om zonder schade je haar iedere dag onbezorgd te wassen. Laat je door de professional goed voorlichten, want lang niet iedere shampoo kan zonder schade aan te richten zomaar iedere dag gebruikt worden.

Kies wat bij je past

Als je je toch door de professional laat voorlichten, vraag dan ook goed door over welk haartype je exact hebt. Veel mensen denken bijvoorbeeld al snel dat ze vet haar hebben, maar het blijkt bijvoorbeeld alleen om een vette hoofdhuid te gaan. Je kunt de punten van je haar bij verkeerde toepassing, dus behoorlijk beschadigen.

Je haar oppimpen

Als je nu met je haar aan de slag gaat om het nog mooier en glanzender te maken denk dan bij langer haar om stylingproducten op basis van olie te nemen. Niet te veel, want dat maakt het haar zwaar, maar een stylingproduct met olie in het haar knijpen zorgt er voor dat het pluizige en droog ogende haar er plots glanzender uitziet. Daarbij gezegd dat blond haar vaak nog iets pluiziger oogt en blond haar is fijner van structuur, dus nooit teveel van het product nemen.

Puur natuur

Aan de lucht laten drogen is altijd het beste voor je haar, maar als je de föhn of tang toch gebruikt, zorg er dan voor dat je met een styling product een soort filter legt om het haar. Zo wordt het haar niet beschadigd en helpt het die krul of dat stijl kapsel te creëren.
Wil je die slag of krul en breng je papilloten in het haar, dan zal het haar als het droog is meer glanzen. Als je de slag of krul wat langer wilt behouden is het wel goed er een styling product in te doen. Dit kan vooraf, aar ook als de papillot erin zit (meestal in een spray).

Styling voor ieder wat wils

Voor iedere vorm die je in je haar wilt krijgen is er wel een stylingproduct. En behalve dat het voorzien moet zijn van een filter, ter bescherming van je haar, moet het ook afgestemd zijn op je haar soort. Stijl en fijn haar moet anders in model gebracht worden dan de krul of slag in het haar.

De bekende kappers en drogisterijmerken hebben allemaal meerdere lijnen, zodat je –als je een goed advies hebt over je haar – zelf je producten kunt kiezen.

Haarweetjes

  • Verzorgingsproducten van een lijn versterken elkaar wel degelijk. Dit is geen verkooppraatje. Dus als je meerdere producten neemt, neem ze dan uit een lijn.
  • Spoel je gewassen haar na met koud water. Dit is een boost voor je haar en het gaat er meer van glanzen.
  • Dooie punten zijn funest. Dus als je je haar met de juiste producten stylt, maar je haalt de dooie punten niet weg, ben je grotendeels voor niets bezig.
  • Van conditioner krijg je slap haar. Onzin, met het juiste product vult het de shampoo alleen maar aan. Maakt je haar beter doorkambaar en glanzender.
  • Kam je haar na het wassen altijd met een grote grove kam. Dit voorkomt dat het kwetsbare haar breekt.
  • Een perfect natuurproduct dat laat glanzen is azijn.
  • Na het wassen niet je hoofdhuid droogwrijven, maar deppen. Dit is beter voor je haar.

Tot slot

In alle prijsklasse zijn haarproducten te koop. Met wat eenvoudige middeltjes kom je al een heel eind en in combinatie met een positieve geest ga je helemaal stralen.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Glanzend haar te koop!Glanzend haar te koop!Wie wil het niet, mooi glanzend haar. De een heeft het van nature en de ander moest het doen met hetgeen moedernatuur ge…
Hollywood beautygeheimen - Mooi haarWat zijn de beautygeheimen van sterren om hun haar mooi, glanzend, vol en gezond te houden? Beyoncé, Claudia Schiffer, C…
Gezond en glanzend haarGezond en glanzend haarGezond en glanzend haar, welke vrouw wil dit nou niet? Het heeft zeker een positief effect op je uiterlijk overkomen, ma…
Smoothies voor soepel, mooi, vol en glanzend haarSmoothies voor soepel, mooi, vol en glanzend haarMooi, soepel, vol en glanzend haar krijg je door het eten van proteïnen en vitamine B. Deze bevinden zich onder andere i…

Beauty: Meer over foundationBeauty: Meer over foundationFoundation wordt al vele jaren gebruikt, waarbij het de bedoeling is dat het het gezicht mooier maakt, de huid weltevers…
Beauty: Zwarte lijnen in het gezichtBeauty: Zwarte lijnen in het gezichtDat klinkt afschrikwekkend, maar is het niet. Opvallend of minder opvallend, alles is mogelijk. Een gemakkelijke trend,…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 15-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.