Beauty: Je lichaam in de winterstand

Beauty: Je lichaam in de winterstand We hebben het altijd over van alles en nog wat winterklaar maken, maar in feit geldt dit ook voor jezelf. Je gaat als mens ook de wintertijd in en dat wil dat er alleen met je lichaam gaat gebeuren.

Veranderingen

Gelukkig gaan veel van die veranderingen vanzelf en merk je het mogelijk niet eens. Zie het als een soort ruststand waar ook het mensenlichaam voor een deel in terecht komt. Maar waar iets aan de hand is wat de mens minder prettig vindt, vindt hij/zij natuurlijk een oplossing. Zo zitten we nu eenmaal in elkaar. Enkele veranderingen die we op zijn beloop kunnen laten en een aantal waar we de natuur maar weer een handje gaan helpen.

Groeien of niet?

Haar

Voor sommige zaken is het perfect dat de groei langzamer gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de groei van de haren. Hoofdhaar is voor de een jammer, want die wil het laten groeien en voor de ander een zegen, wan dan blijft het model langer in vorm en hoef je niet zo snel maar de kapper.
Maar een vertraagde groei van haar is voornamelijk prettig als het gaat om haar waar je het eigenlijk niet wilt hebben. Denk hierbij maar aan de oksels, de benen, de schaamstreek. Moet je in de zomer stevig aan de bak om het allemaal netjes in het gareel te houden (als je het tenminste niet definitief weg hebt laten halen), in de winter groeit al dat haar beduidend minder. Wel zo prettig!

Nagels

Het enthousiasme over de verminderde groei van nagels is ook verdeeld. Enerzijds hebben we de teennagels die we altijd lastig vinden te knippen/vijlen. Handig dat die minder snel groeien, maar de nagels aan de vinger die minder snel groeien, wordt niet zo op prijs gesteld. Want hoe vaak komt het niet voor dat er een nagel afbreekt en hoe prettig is het dan dat je nagels snel groeien en het plaatje weer snel mooi is. Zo niet in de winter, je nagels groeien trager. Maar daar hebben we dan weer iets op gevonden, de activator voor de nagels wordt door meerdere merken gevoerd, waar Essence er een van is. Het is een serum dat je op de nagels aanbrengt wat de groei stimuleert en tevens uitdrogen van de nagel –wat in de winter ook kan gebeuren – tegen gaat.

Het weer in combinatie met hoofdhaar

Het haar groeit niet alleen minder, het weer kan ook van alles met je haar doen. Denk aan vocht in de lucht wat je haar zomaar tot een pluizige bos kan maken. Gebruik in de wintermaanden dus een antipluiscreme wat je aan kunt brengen na het wassen of neem een styling product wat het pluizen tegen gaat. Veel merken voeren deze producten, enkele daarvan zijn John Frieda, Kerastase/L’oreal, Studio Line/L’oreal.

De kachel/CV

Olie op je huid

Strikt genomen is olie in een product voor de huid bij een droge huid altijd goed. Maar in de winter kan iedereen er wel last van hebben. Strikt genomen is de kou hier niet debet aan, maar wel de verwarming binnen die ons van de vrieskou verlos. De oude waterbakjes aan de verwarming zijn echt geen overbodige luxe. De olie op je huid kan in bad, onder de douche of in een bodylotion of bodycreme. Kies wat je prettig vindt. De olierijke producten worden door vele merken gevoerd waaronder Kneipp, The Body Shop, Nivea, Dove, Dior.

Smeren smeren smeren…

Smeren, wel doordacht uiteraard, is nooit verkeerd, maar in de winter komt je huid – door onze oplossingen binnenshuis - nu eenmaal wat tekort en dan is smeren om de huid soepel te houden altijd goed. Wel is het zo dat extra gevoelige huid ook door de kou aangetast kan worden. De kou kan stevig inwerken op de lippen, de bloedvaten liggen dicht aan de dunne huid en de afwisseling van koud buiten naar warm binnen doet vaak geen goed. En als de huid al niet kapot gaat, kunnen er velletjes ontstaan waar men dan weer al gaat lopen trekken. Niet handig, niet mooi en het is niet nodig.

Scrub je huid – neem voor de lippen een speciale scrub – en voorkom velletjes. Na het scrubben uiteraard lekker smeren. De substantie wordt dan extra goed opgenomen door de huid.

Tot slot

Beschermen van het lichaam door warme materialen te gebruiken en de kachel binnen op te porren, is prima. Maar vergeet niet dat je lichaam hier op reageert. Net iets andere producten voor de winter gebruiken, voorkomt een hoop ongemak.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: De huid in de winterBeauty: De huid in de winterDe huid is je grootste orgaan en net zo belangrijk als alle andere, meer kwetsbare organen in ons lichaam. Maar omdat he…
Beautypillen en nutricosmeticaBeautypillen en nutricosmeticaWat zijn beautypillen? Wat beloven beautypillen? Wat is nutricosmetica? Wat beloven nutricosmetica? Zijn beautypillen en…
Huidverzorging in de winterHuidverzorging in de winterVorst, droge lucht in verwarmde gebouwen, de overgang van koud naar warm, ze vergen heel wat van huid en haar in de wint…
Vogels in winter: Hoe redden vogels het in een barre winter?Vogels in winter: Hoe redden vogels het in een barre winter?Vogels hebben een heel bijzondere manier om de winter door te komen. Zo doen ze iets met hun poten. Voedsel is moeilijke…

Zelf maskers en crèmes maken voor de vette huidZelf maskers en crèmes maken voor de vette huidOveral in de winkels zijn allerlei soorten maskers en crèmes te koop voor de vette huid. Maar wist je dat je dit zelf oo…
Beauty: Meer over foundationBeauty: Meer over foundationFoundation wordt al vele jaren gebruikt, waarbij het de bedoeling is dat het het gezicht mooier maakt, de huid weltevers…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 16-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.