Moroccanoil: het geheim van glanzende, gezonde lokken

In Amerika en in de modellenwereld is dat het nummer 1 product voor haarverzorging. Als je nog niet weet wat het precies is dan loop je toch een tijdje achter. Lees dus snel verder en waarschijnlijk ziet jou haar er straks ook uit als dat de celebs. Moroccanoil bestaat al meer dan tien jaar en wordt bijna over de hele wereld verkocht. De producten zijn gemaakt op basis van arganolie. Deze olie is heel erg goed voor je haar en ook voor je huid is het heel goed. De producten van Moroccanoil zijn voor je haar.

Wat is arganolie?

Arganolie komt uit Marokko, het is eigenlijk een zeldzame olie. De laatste jaren is deze olie steeds populairder aan het worden. Arganolie wordt ook weleens Marokkaans Goud genoemd, omdat het gewoon een topproduct is. Arganolie komt uit de vruchten van de Arganboom. Deze boom is niet alleen schaars, het is ook een tijdrovend werk om de olie uit de vruchten te halen. Arganolie bevat veel essentiële vetzuren, antioxidanten, eiwitten en vitamine E. Het maakt je haar zacht, glanzend en pluisvrij. Het grote voordeel van deze olie is dat het je haar niet vet maakt. Andere olies doen dat namelijk wel en dat is ook niet wat we willen.

Het ontstaan

Moroccanoil is voor het eerst op de markt gebracht in Amerika, dit product is zo goed dat het als een lopend vuurtje zich verspreid door de hele wereld. Als je eenmaal dit product hebt gebruikt wil je niets anders meer. Het wordt ook heel veel gebruikt door topmodellen en in Amerika ontbreekt dit bij geen enkel model in haar cosmetica.

Uitgebreide lijn

Er is een hele uitgebreide collectie te koop van de producten van Moroccanoil. Helaas is nog niet alles in Nederland verkrijgbaar, maar dit gaat de komende jaren wel gebeuren. De twee beste producten tot nu toe zijn het hydraterende masker en het oil treatment.

Hydrating Mask
Dit is een intensief masker voor droog haar. Het maakt niet uit of je haar dus of dik is, je kan dit altijd gebruiken. Het masker bevat uiteraard arganolie, vitamine E, F, A en fenolen. Je was eerst je haar en laat het masker dan vijf tot tien minuten inwerken. Je spoelt het daarna goed uit en je zult verstelt staan van het resultaat. Een pot van een halve liter kost € 33,90.
Oil Treatment
Het Oil Treatment is het populairste product en moet je zeker als eerste gaan proberen. Je kan heel erg veel met dit product. Het beschermt je haar bijvoorbeeld tegen de hitte van een föhn of stijltang. Ook beschermt het tegen UV-straling en het geeft je haar ook een prachtige glans. Je haar wordt er ook pluisvrij van en het ziet er heel verzorgd uit, zonder dat het vet uitziet. De olie kan ook prima gebruikt worden met hairextensions. Een fles van 100 ml kost € 39,90.
De producten zijn aan de prijzige kant, maar het is wel het proberen waard. Je hebt niet heel veel nodig van alles, dus je doet er best lang mee. In Nederland kan je de spullen bij diverse kapsalons kopen en je kan het ook via internet bestellen.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Glanzend haar te koop!Glanzend haar te koop!Wie wil het niet, mooi glanzend haar. De een heeft het van nature en de ander moest het doen met hetgeen moedernatuur ge…
Gebruik een oliespoeling voor mooi, glanzend krullend haarGebruik een oliespoeling voor mooi, glanzend krullend haarKroeshaar of krullend haar kan erg veel baat hebben bij een geregelde oliespoeling; vooral bij extreme temperaturen. (Kr…
Smoothies voor soepel, mooi, vol en glanzend haarSmoothies voor soepel, mooi, vol en glanzend haarMooi, soepel, vol en glanzend haar krijg je door het eten van proteïnen en vitamine B. Deze bevinden zich onder andere i…

Beauty Trends, nieuw en vernieuwdBeauty Trends, nieuw en vernieuwdBestaat het “beautytrends’? ... Wel degelijk, want in zoveel zaken heb je hetgeen er al is en als er iets nieuws bij kom…
Na een IPL-behandeling: wat mag je wel en niet?Na een IPL-behandeling: wat mag je wel en niet?IPL staat voor Intense Pulse Light. Het is het inzetten van geconcentreerd licht, ookwel de 'flitslamp' bij onder andere…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 11-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.