Beauty Trends, nieuw en vernieuwd

Beauty Trends, nieuw en vernieuwd Bestaat het “beautytrends’? ... Wel degelijk, want in zoveel zaken heb je hetgeen er al is en als er iets nieuws bij komt – en je wilt het ook nog een beetje goed neerzetten – dan maak je het een trend. Er is nu eenmaal een grote groep mensen die gaat voor de trends. Of het de kleding, het interieur of muziek is. Wat dat ook wil zeggen is dat er altijd markt is voor nieuwe ontwikkelingen. Zo ook op beauty gebied. Een aantal trends.

Algemeen

Beautytrend zijn vaak zaken die al eens in het modebeeld geweest zijn, maar op een andere manier terugkomen. En dat is prima, in een nieuw jasje, een iets aangepast materiaal etc. het kan allemaal bijdragen aan net die verandering die het een prettig product maakt. Natuurlijk slaan we daarbij ook wel eens de plank mis, maar dat is inherent aan nieuwe of vernieuwde zaken in de belangstelling brengen. Mensen steken de nek uit om iets op de markt te brengen en het slaat aan of niet.
Door verbeterde technologie kunnen er geheel nieuwe producten op de markt komen en deze verdringen andere producten. Soms in die zin dat het oude producten verdringt.

Enkele trends

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen maken de vorm van je gezicht en als je je make-up wil vervolmaken, zorg dan dat de wenkbrauwen goed van kleur en vorm zijn. Of je nu van jezelf, getatoeëerd, via het potlood of de verf een mooie wenkbrauw hebt, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat de vorm goed vol mag. Stevige wenkbrauwen zijn helemaal in het modebeeld. Wel goed gestileerd, maar vooral vol. De wenkbrauw heeft wel de natuurlijke vorm van breder bij de neus naar iets smaller richting de slapen, maakt deze mag stevig behaard zijn. Heb je dus van jezelf volle wenkbrauwen, breng ze dan alleen mooi in model. Zijn ze wat smaller, werk ze zelf of via de professional bij tot die mooie volle wenkbrauwen.

Weg haar

In contrast met hetgeen hierboven staat over de wenkbrauwen is het haar op nog maar weinig plaatsen populair. Behalve het hoofd is haar eigenlijk ongewenst en dat maakt dat de mogelijkheden die er zijn om definitief van je haar af te komen, extra populair worden. Laser of IPL doen het goed en hoewel het nog wel prijzig is, zijn het wel de meest populaire manieren om van je haar af te komen. Daarnaast is er ook een serum wat zegt tot 70% van je haar af te kunnen komen. Drie weken lang smeer je iedere dag en na zes tot zeven weken, zie je het resultaat. Maar ook dit serum is prijzig.
Maak voor jezelf de rekensom voor hetgeen je nu gebruikt om tijdelijk van je haar af te komen, versus de kosten van bovenstaande mogelijkheden.

Opvullen

We willen jong blijven, maar de natuur laat dit niet toe. Wel kunnen we er van alles aan doen om de natuur voor de gek te houden en de tand des tijds uit te stellen. De fillers zijn natuurlijk de ultieme materialen, zonder te snijden, aan de slag te gaan. Inmiddels zijn er producten die gesmeerd worden, maar voor een deel het effect van een filler hebben. Deze producten zijn nog niet zo lang op de markt en natuurlijk zijn ze ook duur, maar wie er op deze manier mooier uit wil zien en angst heeft voor naalden, heeft nu een andere mogelijkheid.

Piercings

Tja, niet iedereen is er voor te porren, maar de kleine subtiele piercings worden mode. Klein bij de neus of bij de wenkbrauw of aan de bovenkant van het oor. Maar als je geen gaatjes wil is er ook een andere manier om een “piercing” te nemen. De kristalletjes en pareltjes, want die bepalen dit modebeeld, zijn er namelijk ook in een vorm die gelijmd wordt. Huidvriendelijk en het blijft een tijdje zitten (je kunt er dus gewoon mee douchen). Prima voor degene die maar even in is voor iets dergelijks.

Nagels en lippen

Nagels mogen kleur hebben, maar dan alleen in de warme diepe met vooral niet te veel glans erin. Dit combineert mooi bij de lippen die ook niet te veel glans mogen hebben. De enige uitzondering op de regel, maar dat is meer om een statement te maken … parelmoer. Iets wat we graag bij grootmoeder zien, maar wat ook kan als je het doorcombineert.

Tot slot

Nieuw of vernieuwd … er komt ieder seizoen wel iets op de markt wat het men doet. Voor de liefhebber op beautygebied dus altijd genoeg om uit te kiezen.
En mocht de man zich achtergesteld voelt … de baard mag weer helemaal. Stevig en meer dan de drie dagen baard die we al enkele jaren zien. Wel goed bijhouden is het devies!
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Beauty: Natuurlijke make-upBeauty: Natuurlijke make-upWe zijn ook als het om make-up gaat steeds meer begin met de natuur te betrekken bij de totstandkoming van cosmetica. Op…
De beste Make-up merken op een rijtjeDe beste Make-up merken op een rijtjeMake-up, welke vrouw kent het en gebruikt het niet? Make-up werd vroeger al gebruikt bij de Egyptenaren. Daarbij kun je…
Beauty: make-up tips voor het voorjaarBeauty: make-up tips voor het voorjaarNaast de bekende mode- en cosmeticahuizen zijn de filmsterren en zangeressen mede bepalend wat het modebeeld wordt voor…

Huidverzorging voor mannenEen aantal jaren geleden konden maar weinig mensen zich voorstellen dat mannen smeersels zouden gaan gebruiken. Deze tre…
Moroccanoil: het geheim van glanzende, gezonde lokkenIn Amerika en in de modellenwereld is dat het nummer 1 product voor haarverzorging. Als je nog niet weet wat het precies…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 13-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.