Beauty: make-up tips voor het voorjaar

Beauty: make-up tips voor het voorjaar Naast de bekende mode- en cosmeticahuizen zijn de filmsterren en zangeressen mede bepalend wat het modebeeld wordt voor het volgende seizoen. Hoewel de rode lopers meer de glitter en glamour make-up weergeven, is een vereenvoudigde versie hiervan wel wat volop in de winkels ligt voor het volgende seizoen. Enkele opmerkelijke voorjaars make-up tips.

Basis

Roze

Als we richting het voorjaar gaan praten eigenlijk altijd over frisse kleuren en daar kan roze niet ontbreken. Roze is zo’n kleur die je in je make-up tasje kunt laten zitten, want het zijn slechts lichte nuanceverschillen die we ieder seizoen zien.

Gezondheid

Wat ook erg aan het voorjaar wordt opgehangen is de gezonde blik. Natuurlijk wil iedereen gezond zijn en dit ook uitstralen. Helaas is dit niet altijd zo, zowel daadwerkelijk ziek zijn en gezond zijn maar je huid die dit niet uitstraalt. En dat is op te vangen met de juiste make-up.

Make-up voor het voorjaar

Gezonde blik

Als je van nature niet die gezonde Hollands blozende wangen hebt, dan creëer je ze met een mooie blos. Daarbij hoort, in tegenstelling tot het verleden, niet een erg bruin gezicht bij, maar een zacht witte huid (licht met een roze gloed) en daarover heen alleen een mooie blos maken met een roze/rode tint. De ogen niet te sterk aangezet en de lippen in een bijpassende roze tint. Een voorbeeld van een vrouw die al jaren nastreeft en daar inmiddels wat cosmetische chirurgie aan toegevoegd heeft is actrice Nicole Kidman.

Het roze wat tijdens het voorjaar erg goed werkt, is bij deze blanke huid mooi toegevoegd en kan, afhankelijk van het totale plaatje van het uiterlijk in een heel neutrale roze tint opgebracht worden of een tint die wat meer richting het rood neigt. Dit is echter sterk afhankelijk van het totaalplaatje van de vrouw in kwestie (inclusief kleding).

Heftige wenkbrauwen

Hebben je jaren de wenkbrauwen stevig onder handen moeten nemen, inmiddels mogen de wenkbrauwen weer wat heftiger zijn. De wenkbrauwen beginnen relatief breed en lopen iets of wat taps toe naar de buitenkant, maar geen dunne lijntjes meer. Als je weinig wenkbrauwen hebt, is tekenen wel een optie, maar geniet niet de voorkeur. Stevige wenkbrauwen, maar wel netjes in model gebracht. Als je wat weerbarstige wenkbrauwen hebt, neem dan de fixer voor wenkbrauwen. Verschillende merken hebben er een in het assortiment, o.a. ook nagelmerk Herome.

Perzik

Naast de ieder jaar terugkerende roze tinten, is de perzik variant er nu ook. Een zacht roze/oranje tint voor op de wangen, de ogen in een iets heftiger variant en op de ogen. De ogen krijgen eerder een mix van oranje/bruin en met een lichte glansoogschaduw op de arcadeboog. De wimpers mogen, om de ogen niet te soft te laten lijken, met een heftige mascara opgemaakt worden. Bijvoorbeeld de Blackout variant van Dior.

Knal lippen

Wie voor een neutrale make-up gaat kan de lippen de blikvanger maken met een stevige knalkleur op de lippen. De kleuren die goed zijn voor het voorjaar zijn de roodtinten met een gele ondertoon, een beetje oranje zelfs. Geen gloss er overheen, dat is voor het voorjaar net iets te heftig.

Algemeen

Persoonsgebonden

Natuurlijk geldt voor make-up dat het bij je moet passen in kleur en heftigheid. Maar ga altijd uit van een basis die bij je past en voeg, als je graag aan de trends mee wil doen, wat nuances in het palet van je bestaande make-up toe. Daarmee maak je een combinatie. Dan kan je het dicht bij jezelf houden en ziet het er niet uit als een paspop uit de winkel.

Houdbaarheid

Let altijd op de houdbaarheid van make-up. Ga er niet vanuit dat alle make-up tot in lengte van dagen goed blijft. Tot een half jaar is over het algemeen goed te doen, maar veelgebruikte mascara is eigenlijk naar een maand of drie tot vier al niet goed meer.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Organiseren van je make-up tasjeEen make-up tasje is natuurlijk heel handig, want je kunt dan altijd en overal je make-up bijwerken. Toch is een make-up…
Beauty: Regenboog make-upBeauty: Regenboog make-upTja, alles je alle trends denkt gehad te hebben, komt er weer iets nieuws, de regenboog make-up. Make-up die herkenbaar…
Met deze make-up sta ook jij perfect op foto'sMet deze make-up sta ook jij perfect op foto'sHoe is het nu toch mogelijk dat je er redelijk goed tot goed uitziet, en desondanks geregeld onflatteus op foto’s staat?…
Beauty: Uitgelopen make-upBeauty: Uitgelopen make-upIedereen die make-up gebruikt overkomt het wel eens. Is het niet een onverwachte regenbui, dan toch wel die welgemeende…

Botoxlippen bestaan niet: de onzin over botoxEr doen zoveel onzinverhalen de ronde over botox. Mensen hebben het over botoxlippen als ze opgevulde lippen bedoelen en…
Hoe maak je krullen in je haar?Hoe maak je krullen in je haar?Veel mensen willen er iedere dag leuk uit zien met hun haar. De ene persoon kan meer met z'n haar dan de andere persoon.…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 02-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.