Tips tegen rugvet (vetrollen op de rug)

Tips tegen rugvet (vetrollen op de rug) Vetrollen op je rug die door kleding heen zichtbaar zijn - veel vrouwen kennen het. Dat leuke jurkje zit bijvoorbeeld ineens niet zo leuk als je je omdraait. Het is lastig om van rugvet af te komen, maar zeker niet onmogelijk. Dus wat kun je zelf doen om rugvet effectief aan te pakken? Hieronder vind je een aantal oplossingen. Vetrollen op de rug zijn vaak een doorn in het oog van veel vrouwen. Soms zijn de vetrollen door kleding heen te zien, waardoor vrouwen zich erg onzeker kunnen voelen. Er zijn een aantal oplossingen om rugvet effectief tegen te gaan.

Trainen

Eén van de manieren om rugvet aan te pakken is te gaan trainen. Cardiotraining verhoogt de hartslag en verbrandt vet. Een goede cardiotraining is bijvoorbeeld aerobics. Combineer cardio met krachttraining als bankdrukken, chest flies en dead lifts (gewichtheffen). Het is aan te raden deze krachtoefeningen minstens drie keer per week, in sets van 15 keer, te doen.

Hoewel trainen en gezond eten uiteraard altijd aan te bevelen is, lukt het in sommige gevallen niet om het rugvet voldoende kwijt te raken. Gelukkig zijn er nog een aantal mogelijkheden.

Cool Sculpting

Cool Sculpting is het nieuwste alternatief voor liposuctie. De behandeling werkt door middel van het bevriezen van de vetcellen, waardoor vet op specifieke lichaamsdelen kan worden aangepakt. Het klinkt misschien eng, maar Cool Sculpting is een pijnloze behandeling. Er is geen operatie of herstelperiode nodig.

De vetrollen worden gekoeld, waardoor je even een hevige kou voelt. Toch is de behandeling vrij comfortabel, en kun je tijdens de 60 minuten dat deze duurt, gerust wat lezen of werken op je laptop. De vetcellen sterven af, en worden door het lichaam via de natuurlijk weg afgevoerd.

Er zijn 1 tot 3 behandelingen nodig, afhankelijk van hoeveel vet je er plaatselijk aanwezig is. Nadeel aan een Cool Sculpting-behandeling is dat het vrij prijzig is. is

Shapewear

Shapewear is corrigerende onderkleding. Met de juiste shapewear kun je rugvet goed camoufleren, en zorgen dat kleding weer glad zit. Shapewear stroomlijnt je lichaam, en werkt vetkussentjes weg.

Er zijn verschillende soorten shapewear te koop, van gehele bodyshapers tot tops. Voor rugvet is een corrigerende tanktop een goede oplossing.

Juiste BH

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar een BH kan ook veel invloed hebben op hoeveel rugvet te zien is. Een slecht-zittende BH benadrukt juist de vetrollen, dus is het belangrijk een perfect passende BH aan te schaffen.

Het is handig om je te laten adviseren als je een BH gaat kopen. Zorg dat de BH vervaardigd is van goed ondersteunend materiaal, vooral niet te strak zit, en wat dikkere bandjes heeft. De band op de rug dient gelijk, of zelfs iets lager, dan je buste te zitten. Bij veel vrouwen zit deze namelijk te hoog op de rug, wat verkeerde plekken platdrukt en uitstulpingen accentueert.

Vetrollen op de rug zijn een veelvoorkomend probleem. Afhankelijk van wat je zelf prettig vindt, zijn bovenstaande methodes goede oplossingen om rugvet effectief aan te pakken.
© 2012 - 2024 Ashrivers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
X-trine, afvallen met citroensapX-trine, afvallen met citroensapX-trine citroensapkuur is een populair hulpmiddel om af te vallen. Dit dieetproduct van X-trine wordt meestal in de vorm…
Afvallen: motivatie en doelen voor afslankenAfvallen: motivatie en doelen voor afslankenAfvallen of afslanken begint met persoonlijke motivatie: waarom wil je afvallen? Door concrete en realistische doelen te…
Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen kan ook zonder dieet en zonder sporten. Water of ander vocht is heel effectief wanneer je wilt afslanken. Water…

Beauty: Lentekleuren in de make-upBeauty: Lentekleuren in de make-upDe winterse sneeuw is nog niet weg of de cosmeticamerken buitelen zich al weer over elkaar heen om hun nieuwe lentekleur…
Bronnen en referenties
  • www.livestrong.com
  • www.doctoroz.com
Ashrivers (13 artikelen)
Gepubliceerd: 11-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.