Beauty: Lentekleuren in de make-up

Beauty: Lentekleuren in de make-up De winterse sneeuw is nog niet weg of de cosmeticamerken buitelen zich al weer over elkaar heen om hun nieuwe lentekleuren en nieuwe materialen te tonen. Het zijn geen enorme veranderingen, maar qua kleur is er wel een nuanceverschil met andere lenteseizoenen. Combineer rustig het oude met het nieuwe.

Kleur, kleur en kleur...

Kleur is van alle tijd, maar waar roze (in allerlei variëteiten) het in het voorjaar altijd goed doet, mag er inmiddels veel meer. De meeste cosmeticahuizen gaan net een stapje verder als het gaat om de zachte typische lentekleuren. Niet alleen meer de poedertinten die het goed doen, maar de fellere kleuren in een ietwat afgezwakte vorm, zien we in alle cosmeticaproducten.

Ogen

De ogen blijven altijd een afwijking als het gaat om de kleuren. De zwarte mascara blijft het goed doen, maar de oogschaduw is divers en daar kan je leuke combinaties mee maken. Te denken valt aan zachtblauw in combinatie met wit en antraciet (de enige mascara die het in deze combinatie ook nog wel goed doet is de warm blauwe mascara). Het antraciet is wat afgezwakt en wordt in de buitenste ooghoeken geplaatst, maar het blauw en wit zijn prominent aanwezig. Met name het wit is een precaire kleur, want niet iedereen staat wit. Wit kan de ogen namelijk ook hard maken. Het wit dus ook wat in een zachtere toon aanbrengen. Bijna onopvallend onder de wenkbrauwen en ietwat uitgevaagd richting de binnenste ooghoek. Subtiel is hier het juiste woord. L’Oreal en Clarins hebben leuke setjes met gecombineerde kleuren in het assortiment.

Verder zijn er geheel nieuwe kleuren voor op de ogen. Kleuren die je niet direct zou bedenken op de oogleden, kleuren als roze, off wit, mosterdgroen, oranje/geel of turkoois. En toch zijn deze kleuren allemaal te koop. De kunst is het opbrengen, want het zijn kleuren die met de juiste schaduw en nuance, de kleur of de vorm van het oog kunnen benadrukken. Wat oefenen kan geen kwaad, maar als je de nadruk op het oog wilt leggen en alleen een dergelijke nuancekleur met wat mascara op wilt brengen, dan kan dit een fraai geheel zijn. Merken als Lancome en Dior hebben kleuren in deze range.

Wangen, lippen en nagels

De wangen, lippen en nagels worden samen gepakt om de simpele reden dat deze kleuren in het voorjaar op elkaar afgestemd zijn. Het zachte perzikachtige oranje op de wangen, kan met een beetje glans op de lippen en met hoogglans op de nagels. Een fraaie combinatie die met alleen wat mascara op de wimpels af is. Dezelfde combinatie kan gemaakt worden met poederroze of iets meer herder roze (zeker geen hardroze). Het roze zie je ook terug op de ogen, maar overdrijf het niet … of de ogen of de wangen en lippen.

Lippen

De lippen kan je ook heel subtiel benadrukken met een alleen een balm met een zacht kleurtje. De roze en oranje tinten zijn vaak terug te vinden in de verschillende verzachtende, maar in ieder geval verzorgde lippenbalm. Ook in het voorjaar kan het nog fris zijn en de extra verzorgde lippen blijven de hele dag soepel. Eenvoudig in de tas en tussendoor met het grootste gemak even opnieuw op te brengen.

Nagels

De nagels kennen ook nog wat andere afgezwakte kleuren, maar dat zijn wel gewaagde kleuren. Namelijk het hemelblauw of groen in een zachte poederkleur. Leuk als je iets draagt met die kleurschakering of met wit … maar niet eenvoudig te combineren met alle kleuren. Meer iets voor een speciale gelegenheid dus.

De meeste merken hebben wel wat van deze kleuren in assortiment variërend van Lancome tot Dior, Rimmel, MaxFactor, Chanel of Clarins. Daarmee ook meteen gezegd dat ze er in allerlei prijsklassen zijn en dus voor iedereen toegankelijk.

Tot slot

Niet het assortiment is wat het hem op het gezicht doet, maar de wijze waarop de vrouw zelf weet te combineren, weet te verrassen en weet te nuanceren. Leuk om je alvast te verdiepen … ook al laat de lente nog even op zich wachten.
© 2012 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: make up trend voor het voorjaarBeauty: make up trend voor het voorjaarOok in het najaar en de winter zijn de cosmeticahuizen al weer volop met de trends voor het voorjaar bezig. Alleen al he…
Organiseren van je make-up tasjeEen make-up tasje is natuurlijk heel handig, want je kunt dan altijd en overal je make-up bijwerken. Toch is een make-up…
Make-up: Hoe creëer je een stralende budget-lentelook?Make-up: Hoe creëer je een stralende budget-lentelook?De lente komt er weer aan! Dat betekent dat je al je vrolijke oogschaduwtjes, nagellakjes en vrolijke oorbellen weer uit…
Beauty: Uitgelopen make-upBeauty: Uitgelopen make-upIedereen die make-up gebruikt overkomt het wel eens. Is het niet een onverwachte regenbui, dan toch wel die welgemeende…

Ingescheurde nagels herstellenIngescheurde nagels herstellenEen ingescheurde nagel zorgt vooral voor pijn. De nagel is hierbij ingescheurd tot op het nagelbed (het roze gedeelte va…
Tips tegen rugvet (vetrollen op de rug)Tips tegen rugvet (vetrollen op de rug)Vetrollen op je rug die door kleding heen zichtbaar zijn - veel vrouwen kennen het. Dat leuke jurkje zit bijvoorbeeld in…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 12-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.