De TargetScale: wegen op maat met veel extra functionaliteit

De TargetScale: wegen op maat met veel extra functionaliteit De TargetScale van Medisana© is een slimme weegschaal. U kunt met uw iPod© touch, een iPhone© of een iPad© Apps downloaden warmee u een gewichtdagboek kunt bijhouden. Hiermee heeft u inzicht in uw vooruitgang bij het bereiken van uw ideale gewicht. De futuristische weegschaal maakt iedere keer een complete lichaamsanlayse met behulp van bioelektrische impedantie analyse.

Veiligheid

Voordat u dit apparaat in gebruik neemt dient u altijd eerst de gebruiksaanwijzing te lezen en op te volgen. Het is een elektronisch apparaat, dus u dient altijd voorzichtig te zijn met vocht. De weegschaal is glad, dus betreed haar nooit met natte voeten. Verder wordt er nog gewaarschuwd voor gebruik door zwangeren en kinderen. Indien u vragen over uw gewicht hebt, is uw behandelend arts altijd het eerste aanspreekpunt. Een weegschaal is slechts een hulpmiddel en kan natuurlijk nooit advies van uw medicus vervangen. Dit artikel is geen vervanger voor de gebruiksaanwijzing doch geeft slechts een beeld van de functionaliteiten van de TargetScale.

TargetScale

De TargetScale is een hulpmiddel om uw ingestelde ideaalgewicht te bereiken. Dit apparaat kan gekoppeld worden aan een iPod© touch, een iPhone© of een iPad©. De applicaties zijn te downloaden. Wees er alert op dat u regelmatig de meest recente App van VitaDock op uw Apple-toestel geladen wordt. De TargetScale laat u zien hoe ver u nog verwijderd bent van uw ideale gewicht. De TargetScale maakt een totaalanalyse van de samenstelling van uw lichaam. Uw body mass index (BMI), uw watergehalte en uw vetgehalte samen met de massa van uw botten worden geanalyseerd. Met behulp van Bluetooth kunt u de TargetScale verbinden met uw iOS-tool om uw gewicht te controleren. Het is belangrijk uw lichaamssamenstelling te weten omdat dit van invloed kan zijn op uw gezondheid en algehele conditie. Meten is weten! De TargetScale is een hulpmiddel om door kennis van uw eigen lichaam uw optimale gewicht te bereken.

Plezierig uw doelgewicht bereiken

Let op: de TargetScale ondersteunt tot acht gebruikers. Indien u gebruik wilt maken van draadloos communiceren kunt u gebruik maken van vier gebruikers. Als u op de TargetScale stapt wordt u automatisch herkend. De betreffende instellingen worden dan opgehaald. De avatar die u zelf heeft ingesteld wordt dan vertoond. De ronde, glazen weegschaal geeft op een futuristische manier aan of u al uw doelgewicht heeft bereikt. De weegschaal toont een drietal concentrisch verlichte ringen. Hoe dichter u bij uw ingestelde streefgewicht bent, hoe meer de verlichte ring in het midden zit. U beweegt dus visueel naar uw doel toe!

De lichaamsanalyse

Na de weging heeft u niet alleen inzicht in uw gewicht. Via de weerstand van uw huid wordt een complete analyse van uw BMI, lichaamssamenstelling, lichaamsvet en gewicht van uw beenderen gemaakt. De weegschaal meet door middel van zeer zwakke stroompjes. Dit heet bioelektrische impedantie analyse ofwel BIA. De weegschaal berekent daarna op basis van gegevens die u heeft ingevoerd de optimale waarden.

Persoonlijk dagboek bij elke meting

Via uw mobiel kunt u bij iedere weging aantekeningen maken. Dan heeft u een nog betere controle over uw gewicht. Het is zelfs mogelijk uw gegevens en de statistieken te delen met bekenden en uw behandelend arts.

Test uw balans

Met behulp van de balanstest kunt u controleren of u uw gewicht wel gelijkmatig over beide benen verdeelt.

Gebruiksaanwijzing

U dient met blote voeten te meten en rechtop te staan. Daarnaast is het van belang dat u zich iedere dag op hetzelfde tijdstip weegt. Een kwartier na het opstaan is ideaal. Het is van belang dat de voeten schoon en een beetje vochtig zijn. Denk hierbij in termen van handdoekdroog. Let op: indien de voeten te nat zijn kunt u uitglijden!
© 2012 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Handzaam ultrasoon inhalatieapparaat USCHandzaam ultrasoon inhalatieapparaat USCDe inhalator van Medisana USC heeft een handzaam formaat. Deze vernevelaar, die op batterijen werkt kunt u zo meenemen i…
Behandeling allergieën met lichttherapie: Medisana MedinoseBehandeling allergieën met lichttherapie: Medisana MedinoseDe Medisana Medinose vermindert de allergische verschijnselen ten gevolge van hooikoorts, huisstof- en dierenhaarallergi…
Elektrisch buikspieren trainenElektrisch buikspieren trainenWilt u uw buikspieren trainen en een strakke buik krijgen? Wilt u de kans op blessures bij buikspieroefeningen verminder…
Shiatsu massage stoelkussen: een weldaad voor uw lichaam!Shiatsu massage in combinatie met warmte kan een weldaad zijn na een vermoeiende dag. Daar hoeft u nu de deur niet meer…

Detoxen: wat mag je wel en niet eten?Detoxen: wat mag je wel en niet eten?Detoxen staat voor het ontgiften van je lichaam. Gedurende een kortere of langere periode ga je je voedingspatroon flink…
Afvallen en calorieën: Koek, koekjes en gebakAfvallen en calorieën: Koek, koekjes en gebakEen vergadering, een verjaardag of een heerlijk kopje koffie, er is altijd wel een reden om een heerlijk koekje of gebak…
Bronnen en referenties
  • http://www.vitadock.com/targetscale/targetscale-features.html#c1053
  • www.medisana.com
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 11-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.