InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Dieet > Gegarandeerd afvallen met deze voeding

Gegarandeerd afvallen met deze voeding

Gegarandeerd afvallen met deze voeding Wanneer je wilt afvallen, zal je in de eerste instantie je voedingspatroon moeten aanpassen. Dit wil niet noodzakelijkerwijze zeggen dat je minder moet eten, maar vaak wel dat je anders moet gaan eten. Weg met snoep en de vette hap en afvallen zonder hongergevoel. Dat kan, met het eten van veel groenten en fruit en het drinken van voldoende water.

Groente en fruit

Wanneer je veel groente en fruit eet, krijg je relatief weinig calorieën binnen. Natuurlijk zijn sommige groente-, en fruitsoorten calorierijker dan andere groente-, en fruitsoorten. Welke soorten passen nu goed in een caloriearm dieet?

Goede caloriearme groenten zijn:Goede caloriearme fruitsoorten zijn:
Andijvie
Asperge
Aubergine
Bietjes
Bloemkool
Broccoli
Groene bonen
Groene kool
Knoflook
Komkommer
Radijs
Rapen
Selderij
Sla
Spinazie
Tomaten
Tuinkers
Ui
Veldsla
Wortelen
Aardbeien
Appels
Bosbessen
Citroenen
Cranberrys
Frambozen
Grapefruit
Mandarijnen
Papaja's
Pruimen
Bovenstaande groente-, en fruitsoorten worden ook wel eens leveranciers van negatieve calorieën genoemd. Dat klinkt erg mooi, maar negatieve calorieën bestaan helaas niet. Wel kan je deze groente-, en fruitsoorten ongelimiteerd eten. Ze vullen goed en leveren weinig calorieën. Langzaam eten en veel kauwen bezorgt je ook sneller een verzadigd gevoel.

Drink water

Water bevat geen calorieën, lest de dorst en vult, waardoor je minder trek hebt in eten. Vooral koud water is goed voor je. Dit omdat je lichaam dit water weer zal moeten verwarmen voordat het verder wordt opgenomen. Drink iedere dag minstens vier grote glazen water. Veel mensen verwarren dorst ook wel met honger en kiezen dus voor iets te eten, terwijl ze van een glas water ook een verzadigd gevoel zouden krijgen. Volgens onderzoek (Bron 2) is het drinken van water ook een manier om de stofwisseling te versnellen. Wanneer je water drinkt versnel je de stofwisseling een uur lang met 30 procent. Het drinken van anderhalve liter oud water per dag zal er dan voor zorgen dat je ongeveer 70-72 kilocalorieën extra verbrandt. Dat is toch mooi meegenomen.

Caloriearm bereiden

Wokken

Groenten kan je samen met een klein stukje vlees en wat wokmie of rijst en een kleine hoeveelheid woksaus omtoveren tot een volwaardige maaltijd. Wanneer deze maaltijd grotendeels uit groenten bestaat is hij licht en vult de maaltijd toch.

Maaltijdsalade

Niet de kant en klaar salades uit de supermarkt, maar gewoon maaltijdsalades uit eigen keuken kan je zo light maken als je zelf wil. Lekker veel groenten, gecombineerd met een gekookt eitje en wat reepjes magere ham of wat stukjes gerookte zalm en je zet zo een lekkere maaltijdsalade op tafel. Wees wel zuinig met saus.

Soep

Groentesoep en tomatensoep (geen tomatencrèmesoep) zijn prima maaltijden voor in een dieet. Soep bestaat hoofdzakelijk uit vocht en is zeer caloriearm. Je kan zelf 's avonds een kopje soep nemen tegen de lekkere trek. Een gezonde caloriearme snack.

Milkshake

Iedereen heeft wel eens zin in zoetigheid. Kies dan voor een milkshake als ontbijt of lunch gerecht. Lekker zoet en heel goed te gebruiken in een dieet. Kijk voor recepten op de pagina: Hoe maak je de lekkerste milkshakes?

Verdere afvaltips

  • Probeer niet te snel af te vallen, wat er snel af gegaan is, komt er ook snel weer bij.
  • Eet vijf keer per dag. Dit voorkomt een energiedip en een tekort aan suiker. Hierdoor ben je ook minder geneigd om te gaan snaaien.
  • Geniet van je eten. Eet langzaam en zo gevarieerd mogelijk, wanneer je dan toch een keer zondigt, moet je er maar zo veel mogelijk en zo lang mogelijk van genieten.
  • Houd bij wat je zoal eet en drinkt. Door het op te schrijven krijg je niet alleen inzicht in hetgeen je eet en drinkt, maar sta je er ook langer bij stil. Hierdoor besluit je misschien om die snack toch maar niet te eten.
  • Wanneer je dan toch wil snacken, kies dan voor een handje noten. Gezond en je voelt je snel voldaan.
  • Wees zuinig met alcohol. Dit bevat heel veel calorieën en heeft weinig voedingswaarde.
  • Zorg dat je altijd wat kauwgom bij de hand hebt voor de moeilijke momenten.
  • Beweeg voldoende.
© 2013 - 2020 Katinka900, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Waarom afvallen niet luktWaarom afvallen niet luktVeel mensen die op een dieet staan vragen zich af waarom afvallen niet lukt. Afvallen is nochtans redelijk simpel; verli…
Op een goede en gezonde manier verantwoord afvallenOp een goede en gezonde manier verantwoord afvallenHet kritieke punt bij het afvallen door middel van een dieet is dat je ineens jouw eetgewoonte drastisch omgooit. Als je…
Het jojo-effect na een dieetHet jojo-effect na een dieetHet jojo-effect is de gruwel van iedereen die een dieet volgt. Meer dan de helft van alle afvallers krijgt er mee te mak…
10 manieren om je metabolisme te versnellen/verhogenDe ene persoon komt veel sneller aan dan de andere, dit heeft te maken met het metabolisme, oftewel de stofwisseling. Al…
Het RAUW dieet snel en succesvol afvallen, maar ongezondHet RAUW dieet snel en succesvol afvallen, maar ongezondAls je graag enkele overtollige kilo's wilt verliezen, dan geloof je graag in de vele dieet en afvaltips die dieetgoeroe…
Bronnen en referenties
  • 1. http://www.gezondheidsnet.nl/alles-over-afvallen/artikelen/7122/slank-met-negatieve-calorieen-
  • 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14671205

Reageer op het artikel "Gegarandeerd afvallen met deze voeding"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Katinka900
Laatste update: 13-12-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!