Blijvend slank door positieve affirmaties

Blijvend slank door positieve affirmaties Voor veel mensen is het een droom om een gezond en slank lichaam te hebben. Uiteindelijk blijkt veelal dat het niet om één methode gaat maar om de combinatie van verschillende dingen die het afvallen bevorderen. Daarom is naast een gezonde lifestyle en daarbij horende kruiden je innerlijke drijfveer van belang. Als jij tot de mensen wilt behoren die innerlijk de juiste mentale focus vast weten te houden gedurende de rest van hun leven dan zal jij gemakkelijker een langdurige verandering verkrijgen. Je voelt automatisch aan dat je makkelijker gewicht verliest als jij volhoudt wat je wilt bereiken. In dit artikel vind je informatie over de ontwikkeling van een juiste mentale opvatting, maar een langdurig resultaat verkrijg je alleen als je durft te veranderen. Daarom vind je in dit artikel ook hoe je een verandering in jezelf kunt manifesteren om langdurig slank te blijven.

Je zieke ik

Mogelijk heb je regelmatig het gevoel dat je zieker en zieker wordt, doordat je niet goed op je voeding let. Veel van jullie vinden het misschien eigenlijk maar saai om er over na te denken of datgene wat je koopt in de supermarkt te vet is of teveel foute koolhydraten heeft. Anderen vinden het niet verkeerd om de tong als graadmeter van de inkoop van voeding te gebruiken en ook dat is niet makkelijk af te leren. Daardoor kopen veel mensen met overgewicht foute voeding zoals chips, patat, suikerrijk en zoet eten en als jij jezelf hierin herkent dan herken je mogelijk ook het vreselijke gevoel van diepe afschuw over je eigen dikke lichaam. Is dit confronterend voor je? Als je dat zo ervaart dan heb je tenminste één klein ding bereikt en dat is bewustzijn van je zieke gedrag. Je wordt je gewaar van je zieke ik.

De verandering

Ziek zijn is naar en het kan de aanleiding zijn voor vervelende gevoelens die elkaar versterken. Doordat je onbewust kiest voor slecht eten zit je in een neerwaartse spiraal die je alleen zelf kunt doorbreken. Als je je afschuwelijk voelt over jouw leven of jouw lichaam dan kun jij kiezen voor verandering. Jij bent de commandant van je eigen leven. Maar jij bent ook de commandant van jouw eigen lichaam. Dingen die jij vindt over jezelf gebeuren op onbewust niveau in je lichaam. In de volgende alinea leg ik dit duidelijker uit. Het belangrijkst in je leven is dat je zeker weet dat de verandering door jou gecommandeerd wordt. Jij zegt tegen jezelf zo vaak mogelijk per dag de volgende zin:
Ik kan veranderen
Voordat je gaat slapen herhaal je deze zin 3 tot 5 minuten totdat je in slaap valt en als je opstaat en je ligt nog even te doezelen dan doe je hetzelfde. En misschien vind je gedurende de dag nog een paar extra minuten om de zin te herhalen. Indien je dat lukt ben je klaar om je oude leven te vergeten. Hierna herhaal je het proces waarin jij commandeur wordt van je eigen leven en lichaam en je gaat de volgende zin herhalen op dezelfde tijdstippen:
Ik kan mijn lichaam veranderen
.

Methodes die een verandering oproepen

Ieder idee, iedere gedachte die je vormt wordt van invloed op je lichaam. Maar ook gedachten of ideeën van andere mensen uit je omgeving veroorzaken invloed. Je geesteswereld of ideeënwereld bepaalt je gevoel. En je gevoel bepaalt jouw gedrag. Als jij dus het idee vormt in je gedachten dat het vies is om iedere week een zakje patat te eten dan leest je onderbewustzijn dit op een simpele manier. Ten eerste worden woorden die een gevoel oproepen onthouden en worden de rationele woorden alleen in het korte termijn geheugen bewaard. Ook werkt het onderbewuste met beelden. Uiteindelijk blijft er een beeld van een zakje patat hangen in je onderbewustzijn en het gevoel dat het oproept en dat is vies. Als je heel goed kunt visualiseren en je neemt daar ruimschoots de tijd voor dan kun je je voorstellen dat er iets smerigs zoals hondenpoep of modder in het zakje patat zit, dit kan een versterkend effect hebben en het afslanken bevorderen. Je hebt nu een voorbeeld van hoe een positieve redenering tot stand komt. Jij kunt dus jezelf aanleren wat gezond is en wat vies. Dat doe je door simpelweg je opvattingen te veranderen. Als je vaak denkt dat komkommers lekker zijn dan worden ze uiteindelijk lekker. Het veranderen van gewone opvattingen in positief denken wordt ook wel het maken van positieve affirmaties genoemd. Positieve affirmaties zijn een belangrijke methode om je eigen leven onder controle te krijgen.

Het belang van volhouden

Veel mensen vallen terug omdat ze niet volhouden de beelden van gezond eten te koppelen aan een lekker en smaakvol gevoel. De reden hiervoor is dat de focus op de lange termijn eigenlijk ontbreekt. Als je dit wilt doorbreken kun je voor jezelf een beeld visualiseren waarmee je op de lange termijn ook gewicht blijft verliezen. Het is belangrijk dat je de positieve affirmaties op de juiste wijze formuleert. Er zijn taalkundige regels aan verbonden als je een positieve affirmatie creëert en als je je daar aan houdt dat gaat de verandering en de focus makkelijker en loopt het voorspoediger. Positieve affirmaties kunnen, naast het doeltreffend gebruik van afslankkruiden, een grote steun zijn bij het verliezen van gewicht. Goed afvallen en uiteindelijk blijvend gezond worden doe je niet met één methode. Het is een optelsom van allerlei verschillende dingen die je doet om jezelf in een gezond persoon te veranderen. Misschien is het ondersteunend om ook eens mijn andere publicaties op infonu.nl te lezen over afslankkruiden:
© 2013 - 2024 Jaccow, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
X-trine, afvallen met citroensapX-trine, afvallen met citroensapX-trine citroensapkuur is een populair hulpmiddel om af te vallen. Dit dieetproduct van X-trine wordt meestal in de vorm…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Lukt afvallen niet?Lukt afvallen niet?Graag willen afvallen, maar lukt afvallen niet? Ben jij afgevallen, maar komen de kilo´s weer terug? Ga jij eten zodra j…
Afvallen: motivatie en doelen voor afslankenAfvallen: motivatie en doelen voor afslankenAfvallen of afslanken begint met persoonlijke motivatie: waarom wil je afvallen? Door concrete en realistische doelen te…

Waarom krijg ik geen sixpack?Bijna iedereen wilt een sixpack, maar haast niemand heeft het. Hoe kan dat? Waarom is het zo moeilijk? Het resultaat wor…
Jaccow (17 artikelen)
Gepubliceerd: 07-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.