Kilo's afvallen in 2 weken

Kilo's afvallen in 2 weken Wil je een paar kilo afvallen in 2 weken? Het kan! Met behulp van dit artikel ben je zo op jouw gewenste gewicht doordat je snel kilo's kunt afvallen in 2 weken waardoor je zelfverzekerd kan verschijnen op je bruiloft, vakantie of reünie.

Crash dieet

Dit dieet is een voorbeeld van een crash dieet. Dit houdt in dat je het een korte periode vol kunt houden (2 weken) en daarbij heel snel veel kilo's kwijt raakt. Hoewel dit op de lange termijn een gedragsverandering vraagt, kan een crashdieet ideaal zijn als je voor een gebeurtenis nog even die paar extra kilo's wilt kwijtraken. Ga je binnenkort trouwen, ga je op vakantie naar een warm oord waar je de hele dag in zwemkleding loopt of heb je een reünie van je middelbare school? Bij al deze gebeurtenissen kan een paar kilo afvallen je net dat stukje extra zelfverzekerdheid geven.

In 2 weken tot wel 10 kilo afvallen

Dit dieet bestaat eigenlijk uit twee stappen. De eerste is het verliezen van gewicht waardoor je snel afvalt en de tweede zorgt ervoor dat je van je eetlust afkomt. Deze laatste is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je niet van je dieet zal afwijken.

Val kilo's af

Wanneer je voldoet aan de volgende punten kun je in 2 weken tot wel 10 kilo afvallen.

Calorieën

Probeer tussen de 1.000 en 1.200 kilocalorieën per dag binnen te krijgen. Je zult dan genoeg binnen krijgen om niet flauw te worden of echt heel ongezond te eten, maar zult toch veel afvallen. Het kan er wel voor zorgen dat je minder energie hebt door de dag heen, maar hier zal je je twee weken op kunnen instellen.

Tellen en weten

Wanneer je je houdt aan het bovenstaande calorieënlimiet, is het belangrijk dat je weet hoeveel calorieën er in producten zitten. Houd dit daarom in de gaten en kijk altijd op de verpakking hoeveel calorieën een product bevat. Doordat je je bewuster wordt van waarin hoeveel calorieën zit, zal het gemakkelijker worden om een gebalanceerd voedingspatroon te vinden. Belangrijk is dat je hierbij de dag indeelt wat betreft calorieën, zodat je niet in de ochtend al aan het maximum aantal calorieën zit. Wist je bijvoorbeeld dat er best veel calorieën in fruit zitten?

Suiker en koolhydraten

Probeer suiker en koolhydraten te vermijden. Producten zoals pasta, brood, rijst, koekjes en ijs bevatten veel calorieën en dragen relatief weinig bij aan je voeding. Houd het daarom vooral bij veel groente, eiwitten en fruit met veel vezels. Op deze manier zorg je dat je zo efficiënt mogelijk omgaat met de 1.000-1.200 calorieën die je binnen mag krijgen.

Sporten

Hoewel inspannend sporten ervoor zorgt dat je veel calorieën verbrandt, zal dit effect in 2 weken beperkt zijn (gewicht verlies je vooral door je voeding aan te passen) en zal je je alleen maar slapper voelen vanwege de lage calorieëninname. Het is daarom aan te raden om het vooral te houden bij wandelen, fietsen en zwemmen zodat je wel beweging houdt waarmee je extra calorieën verbrandt, maar je jezelf niet helemaal kapot maakt. Een uur lopen zorgt ongeveer voor een verbranding van 250 kilocalorieën.

Kook zelf

Wanneer je in een restaurant gaat eten kom je al snel aan de 800 kilocalorieën of zelfs meer. Als je zelf kookt heb je volledige controle over wat je eet en hoeveel je eet. Probeer bijvoorbeeld zo droog mogelijk te koken; een eetlepel olijfolie zorgt al voor 120 kilocalorieën waardoor je limiet snel bereikt is. Daarnaast is het ook aan te raden om kleine porties op te scheppen, op die manier zal je sneller vol zitten.

Beheers je eetlust

Deze punten zullen bijdragen aan de kans dat je je dieet twee weken volhoudt en zullen het dieet daarbij iets dragelijker maken omdat ze ervoor zorgen dat je honger zal afnemen.

Drink veel water

Water zorgt ervoor dat je constant een gevuld gevoel zult hebben tussen de maaltijden door. Je lichaam weet het verschil tussen dorst en honger niet, dus soms kan het zo zijn dat je wilt gaan eten, terwijl je lichaam eigenlijk dorst heeft. Daarom is het belangrijk dat je altijd water bij je hebt / in de buurt hebt en daar ook geregeld wat van drinkt. Probeer het hierbij vooral bij water te laten omdat dit 0 calorieën bevat. Mocht je een keer iets anders willen, probeer dan te gaan voor koolzuurhoudend water of light frisdranken.

Drink 's avonds koffie of thee

Wanneer je het vooral lastig vindt om 's avonds van de snacks af te blijven kan het helpen om groene thee of cafeïnevrije koffie te drinken. Deze zorgen ervoor dat je een vol gevoel zult krijgen en bevatten 0 calorieën.

Kauwgom

Probeer geregeld kauwgom in te nemen. Omdat je hierop kauwt geeft je je lichaam het gevoel dat je aan het eten bent en daarnaast zal je minder snel iets anders gaan eten wanneer je al iets in je mond hebt. Let hierbij wel op dat je suikervrije kauwgom gebruikt, omdat je anders nog onnodig calorieën binnen zult krijgen

Poets je tanden tussendoor

Een goede manier om minder snel aan het snacken te slaan na een maaltijd is je tanden poetsen (en flossen). Dit is natuurlijk goed voor je tanden maar het zal ook voorkomen dat je uit verveling gaat snoepen. Wanneer je een frisse mond hebt zal je minder snel in de verleiding komen om te gaan eten vanwege dit frisse gevoel in je mond.

Vind afleiding

Belangrijk in het volhouden van je dieet is dat je afleiding zoekt. Probeer dus alternatieven te vinden voor het nemen van een snack 's avonds, door bijvoorbeeld een stukje te gaan wandelen. Daarnaast is het aan te raden om veel te ondernemen met vrienden, een oude hobby weer op te pakken of een serie te gaan kijken tijdens deze weken, zodat je zo min mogelijk aan eten (of het tekort eraan) hoeft te denken.

Kilo's afvallen met dit dieet

Wanneer je aan dit dieet weet te houden kan je binnen 2 weken tot wel 10 kilo kunnen afvallen.
© 2014 - 2024 Otisnu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met een crashdieetAfvallen met een crashdieetVeel mensen die bezig zijn met afvallen, willen zo snel mogelijk resultaat zien. Het is motiverend om te zien hoe de kil…
Hoe kun je 5 kilo afvallen?Hoe kun je 5 kilo afvallen?5 kilo afvallen klinkt gemakkelijk: het is niet zo veel. Toch kan het wel erg lastig zijn, juist omdat je onderschat hoe…
Snel afvallen in een weekSnel afvallen in een weekSnel afvallen in een week, wie wil dat nou niet? Misschien heb je over een week wel een belangrijk feest en wil je er op…
Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen? Een vraag die veel mensen zich stellen. Wanneer je veel te zwaar bent of een paar kilo teveel…
Otisnu (58 artikelen)
Gepubliceerd: 26-07-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.