Op dieet met Herbalife

Op dieet met Herbalife Herbalife is een manier om een streefdoel in verband met je gewicht en gezondheid na te streven. De producten van Herbalife zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De meeste onderzoeken gaan door in hun eigen laboratorium in Los Angeles waar gerenommeerde doktoren onderzoeken blijven doen naar voeding. Herbalife is daarmee een gemakkelijke methode om verantwoord aan gewichtsbeheersing te doen door middel van maaltijdvervangende shakes. Hierdoor worden Herbalifeproducten gezien als voedingsmiddelen en voedingssupplementen waarmee je een streefdoel zoals onder andere het afvallen kunt behalen.

De oorsprong van Herbalife

Herbalife Internationaal werd in 1980 opgericht door Marc Hughes. Marc Hughes kwam op het idee om een verantwoorde manier van gewichtsbeheersing te zoeken, nadat zijn moeder overleed door gezondheidsproblemen die te wijten waren aan overgewicht. Hij besloot reeds op jonge leeftijd te werken bij bedrijven die te maken hadden met afslankproducten. Ondertussen verdiepte hij zich in de Chinese kruidenleer en de reeds bestaande maaltijdvervangers. Toen zijn bedrijf de deuren sloot, besloot hij om zijn eigen bedrijf te starten. Op die manier kwam hij in contact met een voedingsdeskundige van de NASA die dezelfde doelen nastreefde. Na een periode van onderzoek ontstond het Herbalife programma. De grootmoeder van Marc en haar vriendinnen waren de eerste gebruikers van het product. Daarna werd het het product populairder en werden Herbalifeklanten ook distributeurs van het product. Sedert dien begonnen de Herbalife producten zich over de hele wereld te verspreiden.
Marc Hughes overleed in mei 2000.

Wat is een dieet?

Een dieet is een aanpassing in het voedingspatroon. Het woord dieet wordt vaak gebruikt door mensen die willen afslanken maar een dieet is breder dan afslanken alleen. Ook mensen die lijden aan gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld diabetes of een allergie moeten een dieet volgen en dus anders gaan eten. Daarnaast zien we dat veel topsporters eveneens voortdurend op dieet staan. Iemand die zegt:"Ik ben op dieet". bedoeld daar in het algemeen dus mee: " ik wil een andere manier van eten".

Gewichtsbeheersing

De hoofddoelstelling van Herbalife is vooral gewichtsbeheersing. Zoals de term het zegt zou je op een gegeven moment in staat moeten zijn om je gewicht te kunnen beheersen. Bij Herbalife proberen ze dit te bereiken door:
 • producten aangepast aan de persoonlijke behoeften aan te bieden
 • een persoonlijke coaching per individu

Verschillende streefdoelen

Binnen de gewichtsbeheersing kunnen er vier verschillende grote doelen nagestreefd worden namelijk:
 • Afvallen
 • Bijkomen
 • Meer energie krijgen door verantwoorde voeding
 • Betere sportprestaties door aangepaste voeding en sportvoedingsschema.
Binnen deze verschillende doelstellingen biedt Herbalife verschillende programmamogelijkheden aangepast aan de persoonlijke behoeften want deze kunnen voor elke persoon anders liggen.

De basis van het voedingsprogramma
Bij elk streefdoel blijft de basis van het voedingsprogramma hetzelfde. De basis bestaat uit een caloriearm, voedzame maaltijdvervangende shake. Hieraan werden voedingstoffen toegevoegd zoals vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. Daarnaast kan dit afhankelijk per individu aangevuld worden met aanvullende producten maar het hoeft niet. De shakes bestaan in verschillende smaken waardoor variatie ook mogelijk en wenselijk is om ééntonigheid tegen te gaan.

Een persoonlijke coaching

Diëten is vaak lastig en zeker als je er alleen voor staat. Bij Herbalife kan je beroep doen op een persoonlijke begeleider. De begeleider zal je motivering en leefomstandigheden bespreken. In het begin zal er eventueel gevraagd worden om een voedingsdagboek bij te houden om inzicht te verwerven in je voedingswijze. Daarnaast zal hij je ook voedings- en bewegingsadviezen geven die haalbaar zijn. Er zal altijd interactie zijn over het verloop van het dieet en hoe de persoon zich daarbij voelt. Iedere persoon is trouwens anders en dus zal hij zijn adviezen ook richten op de noden van de persoon. Hij zal je helpen om gezonde keuzes te maken om een gezondere leefwijze op na te houden en een gezonder lichaamsgewicht te bereiken of te behouden. De begeleiders proberen je dan ook bewust te maken van wat er juist gebeurd in het lichaam en wat voor invloed een te kort of een te veel aan voedingsstoffen te weeg kan brengen. Waar nodig kan er dan eventueel bijgestuurd worden en aanvullende producten kunnen voorgesteld worden. De persoon is vrij om daar al dan niet op in te gaan. Maar het belangrijkste aan de begeleider is vooral dat hij je blijft motiveren en stimuleren om je streefdoel te behalen. De besprekingen kunnen samen gebeuren met een weegmomenten waarbij de resultaten dan ook besproken worden. We moeten er ook bij vermelden dat iedere begeleider een beetje anders werkt maar ze zouden allen hiertoe in staat moeten zijn. Het kan wel zijn dat je je beter voelt bij de ene begeleider dan bij de andere. Meestal is de begeleider eveneens ook de distributeur van het product.

Een voorbeeld van een afslankprogramma

Basisproducten: aanbevolen:
 • Formule 1, voedingsshake; de shakes bestaan in zes verschillende smaken( 1 portie =220 Kcal ). Als je wilt afvallen is het aangeraden om dagelijks twee maaltijden door een shake te vervangen en één evenwichtige maaltijd naar keuze te benutten.
 • vezels-en kruidentabletten: dit is een supplement om zeker aan 25 gram vezels per dag te geraken en het helpt het natuurlijk proces van uitscheiding van afvalstoffen in het lichaam te ondersteunen.
 • Thermojetics kruidendrank: dit is ook een supplement op basis van kruiden om je concentratie iets hoger te houden, het reinigt en helpt eveneens afvalstoffen af te voeren en het vet wordt beter verbrand.

Daarnaast wordt er meestal aangeraden om:
 • 6 à 8 glazen water of gezonde vloeistoffen bv. thermojetics kruidendrank in te nemen
 • 2 gezonde tussendoortjes te eten
 • 3 keer per week 30 tot 40 minuten te sporten of te bewegen

Voordelen van Herbalife

 • De producten zijn gemakkelijk in gebruik
 • De producten zijn onderworpen aan klinische studies en er wordt veel getest
 • De producten zijn op basis van kruiden
 • Het is meestal gezondheidsbevorderend
 • Er is begeleiding van een coach voorzien
 • Er is een breed gamma aan producten en smaken, ook voor de tussendoortjes
 • Meestal is er geen hongergevoel meer
 • Je kan naast de shakes nog een normale, gezonde maaltijd benutten
 • Je kan op korte termijn goede resultaten bereiken
 • De algemene beoordelingen van Herbalife zijn meestal positief

Nadelen van Herbalife

 • De producten zijn kostelijk
 • De shakes kunnen voor sommigen ééntonig worden op termijn
 • Het is een levensstijl die je moet aannemen. Als je stopt en gaat zondigen tegen de regels in kom je weer bij of ontstaat er het gekende jojo effect.
 • Je moet het programma begrijpen en ernaar leven als je resultaat wilt zien, zo niet kan je het gevoel krijgen dat het niet werkt.
 • Het is op heel lange termijn moeilijk vol te houden tenzij je je die voedingswijze hebt eigen gemaakt.
 • Bij sommige distributeurs is marketing van het product belangrijker dan de producten zelf. Er wordt dan gevraagd of je zelf distributeur wilt worden omdat je dan de producten goedkoper kunt krijgen en bij deze distributeurs krijg je dan vaak ook niet de goeie begeleiding die elk mens verdiend. Tenzij je dan distributeur wilt worden, is het beste dan om gewoon over te stappen naar iemand anders waar je goed begeleid wordt.

Het assortiment van Herbalife

Herbalife werd oorspronkelijk ontwikkeld als producten om op een verantwoorden manier aan gewichtsbeheersing te kunnen doen door middel van maaltijdvervangers. Maar ondertussen is het bedrijf gegroeid en kent het naast het gamma van voedingsdeskundige producten ook andere producten voor lichaams- en huidverzorging. Zo bestaat er onder andere producten voor haarverzorging, gezichtsverzorging, badproducten, etherische oliën en geuren. Deze producten kunnen ook zijn doel hebben in het kader van algemeen welzijn tijdens een programma voor gewichtsbeheersing. De meeste mensen willen er goed en ontspannen uitzien.

Lees verder

© 2014 - 2024 Oceane, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met Herbalife: zinvol of niet?Afvallen met Herbalife: zinvol of niet?Diëten, welke volwassene heeft het nog niet geprobeerd? Duizenden dieetboeken zijn er al op de markt gebracht met telken…
Dieet: Bekende diëten om gewicht te verliezenDieet: Bekende diëten om gewicht te verliezenOvergewicht is een van de grootste gezondheidsproblemen in de Westerse landen. Om van overgewicht af te komen bestaan er…
E-coaching (online coaching)E-coaching (online coaching)E-coaching is een relatief nieuwe manier van coachen waarbij je niet wekelijks op vaststaande momenten bij de coach op b…
Coaching: De cognitieve benaderingCoaching: De cognitieve benaderingDe cognitieve psychologie heeft een grote invloed gehad op coaching. Uit deze psychologische benadering is de cognitieve…

Champignondieet, verlies 5 kilo in 14 dagenChampignondieet, verlies 5 kilo in 14 dagenHet champignondieet, in Amerika ook wel M-Plan genoemd, is een kort en effectief dieet dat door een aantal beroemdheden…
Het prikkelbare darmsyndroom en het FODMAP-dieetHet prikkelbare darmsyndroom en het FODMAP-dieetVoor een groot deel van de mensen met het prikkelbare darmsyndroom (PDS) kan het FODMAP-dieet een wereld van verschil be…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Caro Oe92, Pixabay
 • www.weightbalance.nl/adviesraad.htm
 • www.slimworks.be/content/8-wat-is-herbalife
 • www.slim-he.com/introductie.htm
Oceane (88 artikelen)
Laatste update: 30-11-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.