Snel afvallen met Pu Erh thee

Snel afvallen met Pu Erh thee Pu Erh thee is een Chinese thee die kan worden gebruikt om af te vallen of af te slanken. Pu Erh thee is hét middel voor snel afvallen. Het is gezond en natuurlijk en het helpt je bij het snel kwijtraken van die vervelende extra kilo's. Pu-Erh thee mag dan bekend staan om het feit dat het mensen goed helpt om af te vallen, daarnaast wordt de thee ook nog een genezende werking toegeschreven. De thee is rijk aan anti-oxidanten, die weer erg belangrijk zijn bij een gezonde voeding. Het is ook verkrijgbaar met een smaakje zoals citroen, karamel of chocolade.

Pu erh thee


De herkomst van Pu Erh thee

Pu Erh thee komt oorspronkelijk uit het verre China. We hebben het dan over enige originele Aziatische Pu Erh thee. Al zeventien eeuwen lang wordt de thee gedronken door de Chinese bevolking, zoals zij zoveel dranken en kruiden gebruiken die bekend staan als zeer gezond en voedend.

In Chinese provincie Yunnan werd de thee voor het eerst gedronken. Nog steeds is het deze provincie Yunnan waar de allerbeste POu Erh vandaan komt. Door de biologische kweek en door het juiste fermentatieproces waar men hier gebruik van maakt kunnen zij topkwaliteit blijven garanderen. In China zelf zweren de inwoners dan ook uitsluitend bij thee uit de provincie Yunnan. In die regio bepalen de theevelden en plantages dan ook het beeld. De uitgestrekte heuvels aldaar zijn perfect gelegen voor de verbouwing van de Pu Erh thee.

Onderzoek naar Pu Erh thee

Zhao Xuemin is een arts uit China die in de 18e en 19e eeuw leefde en zelf zeer oud geworden is. Tevens is hij auteur van een bekend Chinees medische tijdschrift. In dit geschrift schreef hij al over de befaamde Pu Erh thee: "Pu Erh thee is de meest werkzame thee tegen overtollige en schadelijke lichaamsvetten. Mensen die Pu Erh thee drinken leven langer en gezonder." Zelf was Zhao een drinker van de thee, en het heeft hem zeker geen windeieren gelegd, want hij werd meer dan een eeuw oud!

Daarnaast is er uiteraard door veel wetenschappers onderzoek gedaan naar de werking van Pu-Erh. In Parijs bijvoorbeeld heeft een groep proefpersonen deelgenomen aan een test waarbij ze vier weken lang dagelijks de thee de dronken. Het resultaat was dat zij tussen de 5 en 11 kilo afvielen. Dit ging om mensen met uiteenlopend lichaamsgewicht.

De proefpersonen aten drie gezonde maaltijden per dagen die overeenkomstig hun normale eetpatroon waren, het enige verschil was dat ze dit nu met een kopje van de Chinese thee deden. De Franse onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de Pu erh thee een gedeelte van het overtollige vetten kan verwijderen uit het lichaam van een mens.

Waar is Pu Erh goed voor?

Over het algemeen is bekend dat de thee de volgende werkingen heeft:
  • Het stimuleert je spijsvertering
  • Het bevordert je darmwerking
  • Het vermindert je hongergevoel
  • Het ontslakt en reinigt je darmen
  • Het verbetert je vetverbranding
  • Het zuivert je bloed
  • Het verlaagt je cholesterolgehalte
  • Het versterkt je immuunsysteem
  • Het stimuleert gewichtsverlies

Manieren om Pu Erh in te nemen

Pu Erh thee heeft een geweldige zachte smaak, dus naast dat het gezond is, is het ook nog lekker. In China ziet men de thee hiernaast als een echte gezondheidselixer. De een drinkt er een kopje per dag van, de ander een bij iedere maaltijd, en weer een ander zal er meerdere potten per dag van drinken.

Naast dat het te drinken is als thee uit een zakje of als losse thee is het ook verkrijgbaar in de vorm van pillen of capsules of in echte detox-kuren (soms verdeeld over verschillende fases). Het drinken van de thee is echter het gezondst omdat het er ook voor zorgt dat je weer wat extra vocht binnenkrijgt en dit beter vult.

Spreekt de smaak van Pu Erh thee je niet aan? Het is tegenwoordig ook verkrijgbaar met verschillende smaakjes zoals chocolade, karamel, grapefruit en citroen. Pu erh thee met een smaakje bevat geen extra calorieën en kan dus zonder schuldgevoel worden gedronken tijdens je dieet.
© 2008 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mijn ervaring met afvallen door middel van Nan Yu theerecensieMijn ervaring met afvallen door middel van Nan Yu theeNan Yu Thee is een Chinese thee, die bekend staat als zeer positieve bijdrage bij het afslanken. Naast de afslankende we…
Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen kan ook zonder dieet en zonder sporten. Water of ander vocht is heel effectief wanneer je wilt afslanken. Water…
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Afslanken en gezond blijven met Bojenmi theeAfslanken en gezond blijven met Bojenmi theeDe traditionele Chinese geneeskunde werkt sinds meer dan duizend jaar voornamelijk met kruiden. Op dit moment zijn er in…

Maak je niet dik, ‘Denk je Slank’Maak je niet dik, ‘Denk je Slank’Uit recent onderzoek van Britse wetenschappers is gebleken dat je af kunt vallen door alleen aan eten te denken! Je krij…
Afslanken met gezond verstandZwaarlijvigheid wordt een groter probleem in onze maatschappij, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Elk nieuw (mode)…
Bronnen en referenties
Reacties

Sarah, 13-09-2011
Hoe vaak moet/mag je deze thee drinken per dag? En smaakt het wel lekker of is het een beetje vies? Reactie infoteur, 13-09-2011
Hallo,
Ik weet niet of er een maximum is aan het drinken van deze thee. Veelal wordt echter geadviseerd om een tot twee kopjes te drinken na iedere maaltijd. Tot zes kopjes moet dus geen probleem zijn.

Smaken verschillen heel erg. Zelf vind ik het best lekker maar ik ken ook mensen die er niks aan vinden. Ik zou zeggen probeer het een keer, bij het Kruidvat is het best goedkoop!

Renco, 24-01-2011
Lijkt me verstandig om echte puerh thee te drinken en geen lage kwaliteit thee die als puerh of nanyu thee wordt verkocht. Een hele schijf is zo'n 357 gram en u hoeft meer een gram of vier per keer te gebruiken om een paar heerlijke koppen thee te bereiden. Ook zijn er 100 grams schijven en mini puerh schijven voor eenmalig gebruik. Er zijn zoveel verschillende soorten puerh thee dat er echt sprake is van een tea-adventure, wanneer u begint hoge kwaliteit puerh thee te drinken. U kunt zonder problemen uw puerh thee direct vanuit China laten bezorgen. Reactie infoteur, 24-01-2011
Hallo Renco,
Hartelijk dank voor deze tip!

Z., 14-06-2009
Is het verstandig om deze thee te drinken als je borstvoeding geeft? Reactie infoteur, 14-06-2009
Hoi Z,

Naar mijn inschatting is er geen reden waarom dit slecht zou kunnen zijn. Maar ik kan je alleen aanraden om hierover contact op te nemen met je huisarts.

Mvg,
Pero

G. P. Fokkema, 15-05-2008
Bestaat er de mogelijkheid dat ik na nu 3 weken de Pu Erh thee en capsule's gebruikt te hebben aan de diaree ben. Komt dit vaker voor en moet ik dan tijdelijk stoppen of gewoon door gaan die diaree duurt nu al 5 dagen. Ik verneem graag e.e.a. van U dank U. Reactie infoteur, 15-05-2008
Er zijn berichten bekend dat er in de Pu Erh soms te veel bestrijdingsmiddelen zitten, maar dit is natuurlijk niet bij alle merken het geval. Zou u thee hebben waarbij dat het geval is, dan zou dat de boosdoener kunnen zijn.

Verder weet ik niet of het een heel goed idee is de thee en de capsules beide te gebruiken. Het lijkt me beter alleen de thee te drinken, dit zou voldoende effect moeten hebben.

Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 06-04-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.