Afvallen met behulp van Acupunctuur

Afvallen met behulp van Acupunctuur Er zijn vele manieren om uw overgewicht kwijt te raken, vaak wordt er aan een dieët gedacht, maar er bestaan ook andere manieren om af te vallen, onder dieet. Accupunctuur, dit is een chinese geneeswijze wat al vele honderden jaren bestaat en berust op het priciepe door op bepaalde plekken in het menselijke lichaam te prikken worden er vele funties in uw lichaam positief beïnvloed, en het draaid bij de chinese geneeswijze ook om innerlijke balans, als dat goed is komt de rest ook vanzelf goed.

Afvallen met behulp van Acupuntuur

Chinese geneeswijzen hebben een eigen visie op gezondheid en zo ook op de problemen die overgewicht van het menselijk lichaam veroorzaken en het probleem om af te vallen. De schommelingen in het gewicht van het lichaam en het stabiliseren daarvan worden vergeleken met uw persoonlijke energie balans. De acupunturist vindt het belangrijk om te weten of de energiesystemen in uw lichaam goed op elkaar zijn afgestemd en deze met elkaar samenwerken op de juiste manier. Om dit te achterhalen, is informatie belangrijk over uw eetlust, eetpatroon, eerdere pogingen om af te vallen, uw ontlasting, maar ook over uw weerstand en algemeen welzijn. Acupuntuur is meer dan alleen een paar naalden in je oor, er moet een juiste balans worden gevonden van je lijf en spijsverteringssysteem. Als dit balans hersteld is heeft u minder trek en zal het overgewicht verminderen. Vaak krijgt u ook een advies over uw voedingspatroon, wat u het beste kunt veranderen, aanpassen of weg laten. U hoeft geen calorieen te tellen of aan de voorgeschreven menu's te houden. Advies: Eet verantwoord uit de schijf van 5 en lekker bewegen.

De behandeling

Het is heel goed mogelijk om met behulp van acupunctuur goed overgewicht kwijt te raken. Bij de 1ste behandeling wordt er gekeken welke energie banen er in het menselijk lichaam een blokkade hebben en/of te weinig energie hebben.Mocht dit uit balans zijn dan wordt het eerst in balans gebracht, er wordt gewerkt met naalden en er kan ook een advies worden gegeven van wat u beter kan eten, ook kan er geadviseerd worden om meer te gaan bewegen, dit is belangrijk. Na het ondergaan van deze behandeling zal het hongergevoel sterk afnemen, wel het voedingadvies opvolgen, soms vallen mensen na de 1ste bahandeling wel 2 tot 3 kilo af, de weken ernaar zal het gemiddeld 1 kilo zijn. Maar het verschilt sterk van persoon tot persoon. Te snel afvallen moet vermeden worden omdat er dan weer kans bestaat op het jojo-effect. Veel is afhankelijk van de gezondheid van de te behandelen persoon, of men het voedingadvies ook serieus opvolgt, genoeg lichamelijke beweging hebt en het aantal aftevallen kilo's.

Wat is accupunctuur

In het menselijke lichaam circuleert de energie van het lichaam met behulp van energiebanen, die evergiebanen worden meridianen genoemd. Ieder orgaan heeft zijn eigen meridiaan, al deze verschillende meridianen vormen een netwerk dat erg complex is en waar naar elk deel van het menselijk lichaam energie wordt doorgegeven. Op dit complexe geheel van meridianen bevinden zich de acupunctuurpunten, als deze punten met heel erg rag dunne naaldjes worden gestimuleerd. De acupunturist kan de energiebanen positief beïnvloeden door een betere balans in de energie stroming in het lichaam te brengen.
© 2009 - 2022 Ckonemann, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met acupunctuurAfvallen met acupunctuurAcupunctuur is een behandelmethode die uit China komt. Acupunctuur kan je in allerlei situaties helpen. Zo ook bij het a…
Snel afvallen volgens Chinese geneeswijzenSnel afvallen volgens Chinese geneeswijzenFutloosheid, moeheid, niet goed in je vel zitten... Dit zijn allemaal zaken die met overgewicht te maken kunnen hebben.…
Alternatieve geneeswijzenNaast de reguliere geneeswijze die wij in Nederland kennen, van de huisarts en de ziekenhuizen met hun specialisten, bes…
Afvallen en dieëten, belangrijk om te wetenAfvallen en dieëten, belangrijk om te wetenVeel mensen willen graag wat kilo's afvallen, maar heel vaak blijkt het niet zo makkelijk om wat kilo's af te vallen. U…
Ckonemann (58 artikelen)
Laatste update: 19-02-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.