Val 1 kilo af per week en bepaal je streefgewicht

Val 1 kilo af per week en bepaal je streefgewicht Het is echt geen fabeltje wanneer ik u vertel dat u met een langzaam dieet de kilo's blijvend achter u kunt laten. Met een dagelijks bewegingsschema en een heerlijke combinatie van gezonde voeding en plezier gaan de overbodige kilo's er niet alleen af, maar blijven ze er ook af! Volg de aanwijzingen en verander uw voedingspatroon voor eens en altijd. Dus ga met een tevreden gezicht de zomer in en... wie zich goed voelt die straalt dat ook uit en ervaart daardoor ook meer levensgeluk. Om het u echt makkelijk te maken zal ik u twintig kleine recepten schenken. Blijf ook elke dag in beweging, want zonder voldoende beweging redt u het simpelweg niet. Met dit dieet verdwijnen de overtollige kilootjes voorgoed.

Bepaal en behaal je streefgewicht

Een streefgewicht, dus ideale gewicht, is voor iedereen een persoonlijke zoektocht. Waar neemt u genoegen mee? Met welk gewicht bent u tevreden en voelt u zich het lekkerst? Een streefgewicht is ook gemakkelijk uit te rekenen aan de hand van het geslacht van de persoon, leeftijd, lengte en lichaamsbouw. Voor de mensen die niet weten hoe dit uitgerekend kan worden volgt hier een handig lijstje:

Wat mag een tengere man tussen de 18 en 42 jaar wegen:

 • Bij een lengte van 1.60 = 160 - 100 = 60 Hierbij mag u 5 optellen = 65 kilo
 • Bij een lengte van 1.72 = 172 - 100 = 72 Hierbij mag u 5 optellen = 77 kilo
 • Bij een lengte van 1.83 = 183 - 100 = 83 Hierbij mag u 5 optellen = 88 kilo

Bij een tengere man boven de 42 jaar mag 5 kilo extra gerekend worden.
Bij een zwaargebouwde man vanaf 18 jaar mag 7 kilo extra gerekend worden.

Iedereen verandert ongeveer om de zeven jaar van stofwisseling en lichamelijke ontwikkeling. Vandaar dat ik in dit onderstaande schema uitga van een lichamelijke veroudering vanaf de 42 jaar. Maar blijf dit objectief over jezelf bepalen want de ene man is tenslotte de andere niet.

Onder de 18 jaar mag afvallen alleen via deskundig advies plaatsvinden omdat diëten schadelijk kan zijn voor jeugdigen qua lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Qua lichaamsbouw verschilt een vrouw enorm van een man. Zo houdt een vrouw makkelijker vocht vast, de heupen zijn breder en de borsten, billen en bovenbenen bevatten over het algemeen ook meer vetten dan bij een man. Bij dit onderstaande schema is ook rekening gehouden met het feit dat vrouwen met hun lichamelijke ontwikkelingen gemiddeld wat sneller zijn dan een man.

Wat mag een vrouw tussen de 18 en 35 jaar wegen:

 • Bij een lengte van 1.55 = 155 - 100 = 55 kilo
 • Bij een lengte van 1.62 = 162 - 100 = 62 kilo
 • Bij een lengte van 1.74 = 174 - 100 = 74 kilo

Bij een vrouw boven de 42 jaar mag 2 kilo extra gerekend worden.

Hoe val ik in een rustig tempo af?

De truc is: eet meerdere keren op een dag in kleine porties en houdt u aan deze voedingsregels:
 • Start de dag met 1 stuk fruit, maar let op geen banaan.
 • Eet minstens zes keer per dag.
 • Zweer suikerhoudende producten af, maar verwen uzelf op iets kleins op zaterdagavond. Bijvoorbeeld één appelgebakje.
 • Ga naar een sportschool. Beweeg in ieder geval veel meer dan voorheen.
 • Drink ieder uur één beker water, thee of optimel. Let goed op koffie, drink niet meer dan 3 kopjes per dag.
 • Eet geen drop en drink geen zoethoutthee want dat kan uw bloeddruk sterk verhogen.
 • Voorkom stress en ga vaker wandelen.
 • Boodschappen doen? Maak van tevoren het boodschappenlijstje klaar want zo voorkomt u extra inkopen.
 • Eet nooit rood vlees, want dat blijf veel te lang in uw darmstelsel hangen. Enne... drie maal vlees in de week eten is echt meer dan genoeg.

Hoe drijf ik op een natuurlijke manier meer vocht af?

Bepaalde groenten hebben de natuurlijke eigenschap om meer vocht af te laten drijven. Deze groenten zijn:
 • broccoli
 • knoflook
 • uien
 • selderij
 • sla
 • komkommer
 • courgette
 • tomaten

Daarnaast hebben ook bepaalde dranken een vochtafdrijvende eigenschap:
 • 1 beker water per uur
 • groene thee
 • kamille thee
 • zwarte koffie
 • bier, niet meer dan één glas per avond
 • spa citroen lightKleine recepten met tomaat

De kunst van geleidelijk aan afvallen is een totale verandering van uw leefpatroon door meer te bewegen. En ook uw voedingspatroon moet voortaan volledig anders zodat u nooit meer last heeft van een hongergevoel en uw lichaam steeds genoeg heeft aan kleine gezonde porties.

Recept één t/m vijf, recepten met tomaat:

 1. 1 volkorencracker met een dun laagje halvarine, schijfjes tomaat en schijfjes van 1 hardgekookt ei.
 2. 1 sneetje volkorenbrood met halvarine, 1 plakje oude kaas en daarop schijfjes tomaat.
 3. 2 tomaten in blokjes, een paar blaadjes sla klein plukken en een grote eetlepel yofresh. Alles door elkaar roeren en uw eenvoudige salade is klaar.
 4. roerbak 2 tomaten in blokjes, in 1 eetlepel olijf olie, samen met twee geklutste eieren... heerlijk.
 5. roerbak 2 tomaten in schijfjes, in 1 eetlepel olijf olie, voeg daaraan toe 150 gram kipfilet in reepjes en 1 gekookte aardappel in plakjes.

Eet minstens zes maal per dag gezond voedsel

Begin de dag altijd goed met fruit en magere yoghurt. Probeer om steeds om de drie uur iets wat een kleine gezonde portie is te nuttigen. Hieronder staan daarvan enkele voorbeelden:
 1. 1 bakje magere kwark met een in stukjes gesneden kiwi.
 2. 1 plakje roggebrood met american filet.
 3. 1 cracker met 48+ smeerkaas.
 4. 1 bruin broodje gezond met yofresh, sla, plakje kipfilet, schijfjes tomaat en ei.
 5. 1 klein schaaltje aardbeien, rode besjes, cranberry's, bramen of druiven. Een mengsel kan natuurlijk ook maar let op, zonder suiker!

Sausjes

De meeste mensen weten het niet, maar rode sausjes passen in het algemeen prima in een dieet. Dus als u het lekker vindt om tomatensaus toe te voegen aan uw gerecht, dan is dat geen probleem. Ook yofresh is een prima sausje, maar alles moet wel met mate genomen worden. Wanneer u graag wat jus bij het eten wilt dan kunt u het beste een zakje magere vleesjus nemen en dat aanmaken met heet water.

Vijf kleine warme gerechten:

 1. Bak 150 gram ossenhaas heerlijk gaar. Serveer daarbij champignons in schijfjes, gebakken in 1 eetlepel olijf olie. Als saus kunt u een zakje kerriesaus aanmaken met water of een zakje magere vleesjus aanmaken met water.
 2. Hol een rode paprika uit en vul deze met een mengsel van gesnipperde uitjes, schijfjes champignon, blokjes tomaat en twee geklutste eieren. Zet het daarna 35 minuten in de oven op 160 graden.
 3. Kook een grote geschilde aardappel, na het koken in schijfjes op een bord leggen met daarop een laagje yofresh en een laagje spinazie zonder crème. Daar bovenop weer een laagje champignons of schijfjes hardgekookt ei.
 4. Doperwtjes uit een klein blikje Bonduelle opwarmen en dat serveren met 150 gram tartaar dat gebakken is in olijf olie. Er mogen twee gekookte aardappels bij.
 5. Snij 200 gram kipfilet in blokjes, dat gaat u roerbakken in twee eetlepels olijf olie met 1 gesnipperde ui, 1 halve groene paprika, 1 halve courgette in kleine blokjes en twee fijngesneden teentjes knoflook.

Vlees

Iedere dag vlees eten is echt niet goed voor u. Vooral rood vlees blijft veel te lang in uw darmstelsel hangen. Eigenlijk zijn vleesvervangende gerechten ook erg lekker en veel gezonder voor u. Probeer daarom dit voedsel ook eens:
 • Groenteburger.
 • Visfilet met spinazie.
 • Tahoe in kleine blokjes aangemaakt met knoflook en paprika.
 • Gekookte mosselen met ui en knoflook.
 • Valess. Dit product is kant-en-klaar verkrijgbaar in heerlijk smaken.
© 2009 - 2022 Dorybos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het Dukan Dieet, 3 tot 5 kilo afvallen in één weekHet Dukan Dieet, 3 tot 5 kilo afvallen in één weekHet Dukan Dieet is een van de populairste diëten van 2011. Het Dukan Dieet is makkelijk vol te houden en met behulp van…
Weight Watchers combineren met een ander dieetAfvallen met Weight Watchers is anders dan afvallen met veel andere diëten. Weight Watchers vertelt je namelijk niet wat…
Hoe kun je 5 kilo afvallen?Hoe kun je 5 kilo afvallen?5 kilo afvallen klinkt gemakkelijk: het is niet zo veel. Toch kan het wel erg lastig zijn, juist omdat je onderschat hoe…
Voorkom diëten, ga gezond eten!Voorkom diëten, ga gezond eten!Heel veel mensen die willen afvallen, volgen een dieet. Denk aan Atkins, Sonja Bakker of het Ziekenhuisdieet. Gezond ete…
Raw Food: Het eten van slechts rauw voedselRaw Food: Het eten van slechts rauw voedselHet scheen eventjes een trend te zijn: het eten van raw food, ook wel het 'raw-foodisme' genaamd. Veel sterren in Hollyw…
Dorybos (53 artikelen)
Gepubliceerd: 06-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.