Val 1 kilo af per week en bepaal je streefgewicht

Bepaal en behaal je streefgewicht
Een streefgewicht, dus ideale gewicht, is voor iedereen een persoonlijke zoektocht. Waar neemt u genoegen mee? Met welk gewicht bent u tevreden en voelt u zich het lekkerst? Een streefgewicht is ook gemakkelijk uit te rekenen aan de hand van het geslacht van de persoon, leeftijd, lengte en lichaamsbouw. Voor de mensen die niet weten hoe dit uitgerekend kan worden volgt hier een handig lijstje:Wat mag een tengere man tussen de 18 en 42 jaar wegen:
Bij een zwaargebouwde man vanaf 18 jaar mag 7 kilo extra gerekend worden.
Iedereen verandert ongeveer om de zeven jaar van stofwisseling en lichamelijke ontwikkeling. Vandaar dat ik in dit onderstaande schema uitga van een lichamelijke veroudering vanaf de 42 jaar. Maar blijf dit objectief over jezelf bepalen want de ene man is tenslotte de andere niet.
Onder de 18 jaar mag afvallen alleen via deskundig advies plaatsvinden omdat diëten schadelijk kan zijn voor jeugdigen qua lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.
Qua lichaamsbouw verschilt een vrouw enorm van een man. Zo houdt een vrouw makkelijker vocht vast, de heupen zijn breder en de borsten, billen en bovenbenen bevatten over het algemeen ook meer vetten dan bij een man. Bij dit onderstaande schema is ook rekening gehouden met het feit dat vrouwen met hun lichamelijke ontwikkelingen gemiddeld wat sneller zijn dan een man.
Wat mag een vrouw tussen de 18 en 35 jaar wegen:
Hoe val ik in een rustig tempo af?
De truc is: eet meerdere keren op een dag in kleine porties en houdt u aan deze voedingsregels:Hoe drijf ik op een natuurlijke manier meer vocht af?
Bepaalde groenten hebben de natuurlijke eigenschap om meer vocht af te laten drijven. Deze groenten zijn:Kleine recepten met tomaat
De kunst van geleidelijk aan afvallen is een totale verandering van uw leefpatroon door meer te bewegen. En ook uw voedingspatroon moet voortaan volledig anders zodat u nooit meer last heeft van een hongergevoel en uw lichaam steeds genoeg heeft aan kleine gezonde porties.Recept één t/m vijf, recepten met tomaat:
[OLIST]1 volkorencracker met een dun laagje halvarine, schijfjes tomaat en schijfjes van 1 hardgekookt ei.
1 sneetje volkorenbrood met halvarine, 1 plakje oude kaas en daarop schijfjes tomaat.
2 tomaten in blokjes, een paar blaadjes sla klein plukken en een grote eetlepel yofresh. Alles door elkaar roeren en uw eenvoudige salade is klaar.
roerbak 2 tomaten in blokjes, in 1 eetlepel olijf olie, samen met twee geklutste eieren... heerlijk.
roerbak 2 tomaten in schijfjes, in 1 eetlepel olijf olie, voeg daaraan toe 150 gram kipfilet in reepjes en 1 gekookte aardappel in plakjes.[/OLIST]
Eet minstens zes maal per dag gezond voedsel
Begin de dag altijd goed met fruit en magere yoghurt. Probeer om steeds om de drie uur iets wat een kleine gezonde portie is te nuttigen. Hieronder staan daarvan enkele voorbeelden:[OLIST]1 bakje magere kwark met een in stukjes gesneden kiwi.
1 plakje roggebrood met american filet.
1 cracker met 48+ smeerkaas.
1 bruin broodje gezond met yofresh, sla, plakje kipfilet, schijfjes tomaat en ei.
1 klein schaaltje aardbeien, rode besjes, cranberry's, bramen of druiven. Een mengsel kan natuurlijk ook maar let op, zonder suiker![/OLIST]
Sausjes
De meeste mensen weten het niet, maar rode sausjes passen in het algemeen prima in een dieet. Dus als u het lekker vindt om tomatensaus toe te voegen aan uw gerecht, dan is dat geen probleem. Ook yofresh is een prima sausje, maar alles moet wel met mate genomen worden. Wanneer u graag wat jus bij het eten wilt dan kunt u het beste een zakje magere vleesjus nemen en dat aanmaken met heet water.Vijf kleine warme gerechten:
[OLIST]Bak 150 gram ossenhaas heerlijk gaar. Serveer daarbij champignons in schijfjes, gebakken in 1 eetlepel olijf olie. Als saus kunt u een zakje kerriesaus aanmaken met water of een zakje magere vleesjus aanmaken met water.
Hol een rode paprika uit en vul deze met een mengsel van gesnipperde uitjes, schijfjes champignon, blokjes tomaat en twee geklutste eieren. Zet het daarna 35 minuten in de oven op 160 graden.
Kook een grote geschilde aardappel, na het koken in schijfjes op een bord leggen met daarop een laagje yofresh en een laagje spinazie zonder crème. Daar bovenop weer een laagje champignons of schijfjes hardgekookt ei.
Doperwtjes uit een klein blikje Bonduelle opwarmen en dat serveren met 150 gram tartaar dat gebakken is in olijf olie. Er mogen twee gekookte aardappels bij.
Snij 200 gram kipfilet in blokjes, dat gaat u roerbakken in twee eetlepels olijf olie met 1 gesnipperde ui, 1 halve groene paprika, 1 halve courgette in kleine blokjes en twee fijngesneden teentjes knoflook.[/OLIST]