Weight Watchers combineren met een ander dieet

Afvallen met Weight Watchers is anders dan afvallen met veel andere diëten. Weight Watchers vertelt je namelijk niet wat je wel en niet mag eten; dat mag je zelf bepalen. Dat maakt dat je Weight Watchers kunt combineren met een ander dieet. Het is daarbij wel belangrijk dat je zorgt voor gezonde voeding en dat je een hongergevoel tegengaat. Veel koolhydraatarme diëten en vetarme diëten zijn daarom minder geschikt. Het werkt het best wanneer je niet te strak probeert om een dieet te volgen (naast Weight Watchers), maar dit vooral gebruikt ter inspiratie. Daarbij mag je je ook laten leiden door wat jij lekker vindt.

Afvallen met Weight Watchers

Bij Weight Watchers krijg je geen lijst met wat je wel en niet mag eten, zoals bij veel andere diëten. In plaats daarvan stel je zelf je maaltijd en tussendoortjes samen aan de hand van een puntensysteem. Alles wat je eet heeft een bepaald aantal punten en per dag mag je niet meer dan een vooraf bepaalde hoeveelheid punten eten. Hierdoor kun je alles eten wat je wilt, maar niet in onbeperkte hoeveelheden. Je moet keuzes maken, maar je behoud daarbinnen de vrijheid om te eten wat jij lekker vindt en wat bij jou past.

Doordat je bij het afvallen een grote vrijheid hebt in wat je eet, geeft Weight Watchers ook de mogelijkheid om een combinatie te zoeken met andere diëten.

Hoe kun je Weight Watchers combineren met een ander dieet?

Het idee van Weight Watchers is dat je mag eten wat jij wilt, maar dat je daarbij wel het aantal calorieën beperkt houdt. Bij Weight Watchers krijg je handvatten en tips hoe je dit het beste kan doen. Daarbij staan 3 elementen centraal:

  • Gezond en gevarieerd eten
  • Voorkomen dat je een hongergevoel krijgt
  • Eten wat jij lekker vindt

Als je gaat combineren is het van belang om deze drie aspecten zoveel mogelijk te behouden. Ze omvatten namelijk het geheim van Weight Watchers. Met Weight Watchers val je niet sneller of meer af dan met andere diëten (Weight Watchers scoort ongeveer gemiddeld), maar het is wel veel makkelijker vol te houden en daardoor is het slagingspercentage (de mensen die hun streefgewicht halen) een stuk hoger dan bij andere diëten.

Door het combineren van Weight Watchers met andere diëten loop je het risico dat je het jezelf te moeilijk maakt, en het niet lukt om het afvallen vol te houden. Maar dat wil nog niet zeggen dat het Weight Watchers combineren met andere diëten altijd onverstandig is; het is wel degelijk mogelijk.

Diëten die je beter niet kunt combineren met Weight Watchers

Om te voorkomen dat je ongezond eet of snel honger krijgt, moet je oppassen met het combineren van Weight Watchers met eenzijdige diëten. Dat is vaak het geval bij koolhydraatarme diëten en vetarme diëten. Bij een koolhydraatarm dieet krijg je niet alleen weinig calorieën binnen, maar ook weinig suikers en weinig vezels. Voorbeelden van koolhydraatarme diëten zijn Atkins, low carb dieet, South Beach dieet, en slow carb dieet. Bij vetarme diëten krijg je wel suikers en vezels binnen, maar geen of weinig vet. Voorbeelden van vetarme diëten zijn het ziekenhuisdieet en het koolsoepdieet.

Waarmee moet je Weight Watchers dan wel combineren?

Beter is het om Weight Watchers te combineren met diëten die meer gebalanceerd zijn en waarin je een gezonde verhouding binnenkrijgt tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. Op zich is het daarbij niet nodig om een ander dieet (naast Weight Watchers) volledig over te nemen. Het geheim van afvallen zit hem vooral in het volhouden en het zoeken naar een nieuw voedingspatroon dat je de rest van je leven (of in ieder geval een lange tijd) blijft gebruiken. Het is daarom waarschijnlijk het meest verstandig om vooral inspiratie op te doen bij andere diëten. Bij veel diëten kun je diverse recepten vinden. Vaak is er daarbij goed nagedacht over hoe je met een kleine hoeveelheid calorieën een lekkere maaltijd kunt bereiden.

Ga dus op zoek naar wat bij jou past: wat jij lekker vindt en wat jou helpt om een hongergevoel tegen te gaan. Als het jou helpt om daarbij een ander dieet (of een groot deel daarvan) over te nemen, kan dat natuurlijk, maar het is net zo goed om losse gerechten te 'lenen' of helemaal je eigen pad te volgen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Brempie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weight Watchers, behaal zonder moeite je streefgewichtWeight Watchers, behaal zonder moeite je streefgewichtVaak weten mensen niet meer waar ze goed aan doen met diëten. Soms trek in iets lekkers hebben, maar ook streng voor jez…
Het Weight Watchers dieetHet Weight Watchers dieetEr bestaan vandaag de dag veel diëten. Zoveel, dat je soms niet meer weet welke je moet kiezen als je wilt afvallen d.m.…
De in 2016 vernieuwde inzichten van Weight WatchersDe in 2016 vernieuwde inzichten van Weight WatchersWie bekend is in de wereld van diëten en afvallen, kent het begrip Weight Watchers waarschijnlijk al langer. Weight Watc…
Recensie Weight WatchersrecensieRecensie Weight WatchersWeight Watchers is een dieet dat al een aantal jaren populair is. Dit is niet voor niets. Veel mensen hebben hier goede…

Afvallen met CarbulossAfvallen met CarbulossCarbuloss is een populair middel om snel gewicht kwijt te raken. Het is een middel waarbij je koolhydraten uit je voedin…
Afvallen terwijl je televisie kijktAfvallen terwijl je televisie kijktKun je afvallen terwijl je televisie kijkt? Jazeker, maar het is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Toch kan een uurtje…
Bronnen en referenties
  • www.weightwatchers.nl/healthservices
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Weight_Watchers (wikipedia)
Brempie (229 artikelen)
Laatste update: 22-02-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.