recensie

Recensie Weight Watchers

Recensie Weight Watchers Weight Watchers is een dieet dat al een aantal jaren populair is. Dit is niet voor niets. Veel mensen hebben hier goede ervaringen mee en zijn veel kilos kwijt geraakt. Is dit dieet iets voor jou? Lees verder over het dieet maar ook over mijn ervaringen met het dieet.

Hoe werkt het dieet? En waarom werkt het volgens zoveel mensen zo goed?

Het Weight Watchers dieet gaat uit van het principe dat niet iedereen hetzelfde mag eten, dit hangt af van je leeftijd, lengte, geslacht en je fysieke mogelijkheden. Dit is al anders dan de bekende crash diëten waarbij je zo min mogelijk moet eten waardoor je niet gevarieerd of gezond eet. Hier hebben ze een puntensysteem voor gecreëerd genaamd het ProPoints plan. Wanneer je jezelf online of voor een cursus inschrijft, krijg je je persoonlijke puntentelling toegestuurd en weet je hoeveel je dagelijks mag eten.

Ieder product dat je gaat eten wordt vanaf dat moment ingedeeld in punten. Zo is een Caesar Salade 1 punt waard en een portie klassieke spaghetti in tomatensaus met gehaktballetjes 9 punten waard.

Zo deel je je dag dus op in punten. Dit betekend dat er een beetje inzicht en rekenen bij komt kijken. Want wanneer het op is, is het op en mag er niet meer gegeten worden. Daarom vind je op de site van Weight Watchers, maar ook in verschillende boeken uitgebracht door Weight Watchers hoeveel punten voor een gerecht staan. En hoe zit het dan met de chocolade, drop en chips? Je mag dit nemen wanneer je je punten zo kunt indelen dat je er niet overheen gaat. Je zult de rest van de dag dus moeten matigen. Dit zou nog wel eens het succes van Weight Watchers kunnen zijn. Er wordt je niets ontnomen en je mag alles eten wat je lekker vindt. In verschillende supermarkten hebben ze voedingsmiddelen die geschikt zijn voor het Weight Watchers dieet. Dit staat dan ook op het product zelf.

Mijn eigen ervaring met Weight Watchers

Ik heb Weight Watchers ongeveer een jaar gevolgd en ik ben weer op mijn streefgewicht. Hiervoor moesten er heel wat kilos vanaf! In het begin was ik een beetje sceptisch, je moet toch iedere maand weer een bedrag overmaken om lidmaatschap te behouden en als je dit een jaar doet telt dit toch wel op. Want snel gaat het niet. De eerste paar weken val je veel af omdat je lichaam niet gewend is aan de hoeveelheid eten, hierna gaat het langzamer en ben ik hiernaast ook nog gaan sporten. Hiermee kun je bonus punten krijgen waarmee je weer meer mag eten. Wat je dus eigenlijk al weg gesport hebt.

Maar van die sceptische houding is niets meer over. Voor mij heeft het gewerkt en om nu niet terug te vallen in mijn oude patronen blijf ik letten op wat ik eet en hoeveel ik eet. Op het online platform van Weight Watchers krijg je veel steun van andere mensen die ook in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten en zo kun je elkaar motiveren. Dit zal hetzelfde werken bij de cursussen.

De voordelen op een rijtje:

  • In het begin vallen de meeste mensen veel af.
  • Het is gemakkelijk om je in te schrijven.
  • Ze maken het je gemakkelijk doordat ze ook kookboeken en producten in de winkel hebben.
  • Je mag alles eten wat je lekker vindt.
  • Steun en motivatie door mensen op het online platform of in de cursus.

De nadelen op een rijtje:

  • Het vereist nogal wat planning voor je dag en week over wat je wanneer en in welke hoeveelheid gaat eten.
  • Je moet rekening houden met de grote van de porties en dus afwegen. (Chocolade betekend één stukje en niet de hele reep)
  • Wanneer je voor een langere tijd ingeschreven staat gaat het je een hoop geld kosten.
  • Wanneer je niet meer ingeschreven bent kun je niet meer bij het online platform komen en dus valt je steun weg.

Conclusie

Weight Watchers is een ideaal dieet voor mensen die willen afvallen maar toch de lekkernijen willen eten die ze altijd al hebben gegeten. Er word je niets ontnomen. Inschrijven voor cursussen of voor het online pakket gaat heel gemakkelijk en binnen een dag kun je gaan beginnen met diëten. Waar je wel rekening mee moet houden is de grote van de porties die je neemt. Zo is muesli s morgens niet een kommetje, maar 30 gram.
© 2012 - 2024 Petteflet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kosten van afvallen met Weight WatchersKosten van afvallen met Weight WatchersDe kosten van Weight Watchers kunnen verschillen, doordat je op verschillende manieren kunt deelnemen aan Weight Watcher…
Kosten Weight Watchers vergoed door zorgverzekeraarKosten Weight Watchers vergoed door zorgverzekeraarKosten van Weight Watchers worden in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Daarvoor is in ieder geval een ve…
Weight Watchers combineren met een ander dieetAfvallen met Weight Watchers is anders dan afvallen met veel andere diëten. Weight Watchers vertelt je namelijk niet wat…
Weight Watchers: Afvallen en toch alles etenWeight Watchers: Afvallen en toch alles etenWeight Watchers is een bekende methode voor als je wilt afvallen. Bij Weight Watchers mag je alles eten wat je wilt, maa…
Het Roy Martina-dieet: afslanken door aanpassen leefwijzemijn kijk opHet Roy Martina-dieet: afslanken door aanpassen leefwijzeDe holistische arts Roy Martina is ervan overtuigd dat een dieet volgen niet helpt om blijvend af te vallen. De meeste m…
Petteflet (51 artikelen)
Gepubliceerd: 13-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.