Het wasbord-dieet

Het wasbord-dieet Wie wil het nou niet? Een wasbord zo strak dat je er een knikker op kunt laten stuiteren. Waarschijnlijk denk je dat je, om dit schoonheidsideaal te bereiken, de discipline van een topatleet moet hebben en je dan ook nog een zeer streng dieet moet houden. In werkelijkheid is het simpeler. Weliswaar zul je er wel wat voor moeten doen en dingen moeten laten, maar onmogelijk is het zeker niet. Het Wasbord-dieet is een levensstijl die ontwikkeld is door David Zinczenko, de hoofdredacteur van het tijdschrift Mens Health. In zijn boek ‘het Wasbord-dieet’ belooft hij een strakke buik voor iedereen in slechts zes weken. Het moge duidelijk zijn dat dit natuurlijk niet voor iedereen geldt, maar zeker is, is dat je met deze methode na zes weken zeker resultaat ziet. Bovendien in honger lijden er niet bij! Sterker nog: je eet maar liefst zes keer per dag.

Voeding en Fitness

Het wasbord-dieet bestaat uit twee onderdelen. De juiste voeding en voldoende beweging. We beginnen met de juiste voeding. Door de juiste voedingsmiddelen te eten, op geregelde tijdstippen krijg je voldoende energie binnen om je ruststofwisseling flink op te voeren. Dit heeft aanzienlijk meer effect dan het proberen van calorieën te verbranden door een uurtje te sporten per week. In het boek worden twaalf voedingsmiddelen genoemd die belangrijk zijn bij het opvoeren van de ruststofwisseling. Elke maaltijd zou een van deze voedingsmiddelen moeten bevatten.

Twaalf voedingsmiddelen die je helpen strakker te worden

  • Amandelen en andere noten (Deze houden de lekkere trek onder controle en leveren een bijdrage bij de opbouw van spieren)
  • Bonen en peulvruchten (Deze stimuleren de spijsvertering, helpen vet verbranden en bouwen spiermassa op)
  • Spinazie en andere groene groenten (Deze neutraliseren vrije radicalen en helpen tegen overgewicht)
  • Zuivel (stimuleren gewichtsverlies en zorgen voor sterkere botten)
  • Havermout (ongezoet, geeft meer energie en libido en verlaagt cholesterol. Bovendien houdt het de bloedsuikerspiegel stabiel)
  • Eieren (Verbranden vet en bouwen spiermassa op)
  • Kip en ander mager vlees (bouwen spiermassa op en ondersteunen het immuunsysteem)
  • Pindakaas (ongezoet, stimuleert de testosteronproductie en verbrandt vet.)
  • Olijfolie (verlaagt het cholesterol en ondersteunt het immuunsysteem)
  • Volkorenbrood en ontbijtgranen (voorkomt dat je lichaam vet op slaat)
  • Wei-poeder (Bouwt spiermassa op, verbrandt vet).
  • Frambozen en andere bessen (beschermt je hart, verbeterd je gezichtsvermogen)

Deze voedingsmiddelen zou je elke maaltijd binnen moeten krijgen. Bovendien moet je in plaats van drie keer per dag, zes keer per dag eten. Zo houdt je jou bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je lichaam veel minder snel vet zal opslaan. De ruststofwisseling wordt door de grote hoeveelheid eiwitten opgevoerd. In het boek ‘het wasboorddieet’ staan ook vele recepten waar deze voedingsmiddelen een centrale rol spelen. Maar met wat creatief denken zijn er ook zonder deze recepten meer dan genoeg gerechten te bereiden.

Krachttraining

Naast zes keer per dag wat eten, met de aangeraden voedingsmiddelen, is ook het sporten heel belangrijk. Krachttraining wordt vooral aangeraden. Doordat je meer spiermassa opbouwt, stijgt je ruststofwisseling verder. Immers, een kilo spieren verbrand meer energie dan een kilo vet.
Je zou drie keer per week moeten fitnessen, waarbij je met zware gewichten je vooral de grote spiergroepen (rug, benen, schouders)traint. Het trainingsprogramma richt zicht vooral erop om spiergroei en vetverbranding te optimaliseren en de trainingstijd kort te houden. Het richt zich op krachttraining en het apart trainen van je buikspieren. Tussen elke training moet tenminste 48 uur hersteltijd zitten. In deze hersteltijd kun je wel eventueel andere, rustige sporten doen zoals joggen en fietsen.

Voor meer informatie verwijs ik naar het boek ‘het wasboord dieet’ van David Zinczenko.
© 2009 - 2024 Guardacielo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fitnessschema afvallen: Cardio, krachttraining en voedingFitnessschema afvallen: Cardio, krachttraining en voedingAfvallen kan op verschillende manieren. Een heel belangrijk onderdeel is voeding. Naast voeding is sporten een belangrij…
Krachttraining, ook voor vrouwen!Krachttraining, ook voor vrouwen!Wie denkt aan krachttraining, denkt aan vrij snel aan bodybuilding en opgepompte en gespierde mannen. Op het eerste gezi…
Afvallen: Krachttraining en cardiotraining combinerenAfvallen: Krachttraining en cardiotraining combinerenSteeds meer mensen willen graag wat kilo's kwijtraken. Wil jij ook afvallen? Dan zul je ook echt moeten bewegen. Dit is…
Voldoende bewegen om te kunnen afvallenVoldoende bewegen om te kunnen afvallenOm uw gewichtsverlies te versnellen is het belangrijk om voldoende te sporten. Afhankelijk van ieder zijn tijd dient hie…

Afvallen met appelazijnAfvallen met appelazijnAppelazijn kan in meerdere opzichten een positief effect op de gezondheid hebben. Het bekendst is appelazijn echter vanw…
Laxeerpillen en lijnen: geen gunstig effect, wel schadeWanneer het afvallen van gewicht moeilijk gaat, denken sommige mensen aan laxeertabletten. Met behulp van laxeerpillen h…
Bronnen en referenties
  • Het wasborddieet - David Zinczenko
Guardacielo (20 artikelen)
Gepubliceerd: 28-05-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.