Afvallen met appelazijn

Afvallen met appelazijn Appelazijn kan in meerdere opzichten een positief effect op de gezondheid hebben. Het bekendst is appelazijn echter vanwege de uitwerking op de vetverbranding, eetlust en het cholesterol, die het tot een effectief dieetmiddel maken. Het is verkrijgbaar in pilvorm en als drankje. Let er daarbij op dat het geen wondermiddel is dat lichamelijke beweging overbodig maakt. Wel kan het je ondersteunen in het streven naar gewichtsverlies en een gezondere levensstijl.

Appelazijn


Waar werkt appelazijn voor (of tegen)?

Appelazijn bevat een hele lijst aan heilzame en waardevolle stoffen die onze gehele stofwisseling stimuleren en een goede gezondheid bevorderen. Neem dagelijks een eetlepel appelazijn en je kunt dit effect zelf al ervaren. De meeste mensen kennen het als een middeltje waar oma mee aankomt als je een vage klacht hebt. Maar zo gek is die tip niet. Waar heeft appelazijn zijn werking reeds in bewezen? Voor de volgende zaken wordt appelazijn regelmatig gebruikt:
 • Verkoudheid
 • Keelpijn
 • Slechte adem
 • Spierpijn
 • Jeuk
 • Roos
 • Haaruitval
 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Overmatig nachtelijk transpireren
 • Insectenbeten of insectensteken
 • Zwakke blaas
 • Hooikoorts
 • Hoofdpijn
 • Bevorderen van een gezonde huid en sterke nagels

Afvallen met appelazijn

Niet alleen kwaaltjes kunnen worden genezen en schoonheidsidealen worden dichter bij gebracht, ook bij het afvallen zou appelazijn werken. De overtollige kilo's zou je kwijt kunnen raken door de inname van een dagelijkse dosis appelazijn. Het is in diverse afslankmiddelen opgenomen als werkzaam middel, zowel in pilvorm als in drankjes, zowel biologisch als niet biologisch geproduceerd. De prijs van appelazijn kan zeer verschillen. Sommige capsules zijn erg duur, terwijl de drankjes vaak ook best goedkoop kunnen zijn. Geen reden dus om appelazijn niet in je dieet op te nemen.

De gebruikte appelazijn is in dit geval een oplossing van azijnzuur dat is geproduceerd bij het gisten van gewone appels. Door dit proces ontstaat onder andere cholesterolverlagend pectine, mineralen en vitamines. Het is een natuurproduct dus je hoeft niet bang te zijn voor allerlei vreemde bijwerkingen die je nog wel kunt tegenkomen wanneer je afslankproducten gebruikt. De bestanddelen zijn lichaamsvriendelijk en zullen daarom niet snel problemen opleveren voor maag of darmen.

Appelazijn blokkeert de opname van vet in het lichaam en het maakt de spijsvertering actief. Het werkt in feite van twee kanten, want naast het feit dat het de opname van voedingsvetten vermindert, bevordert het ook nog eens de afbraak van vetten en koolhydraten door je lichaam. De ophoping van vet waar veel mensen mee zitten zal hierdoor verminderen. Hoe snel het werkt is per persoon erg verschillend, maar sommige mensen merken het al na een week gebruik.

Effect op vetverbranding en eetlust

Een bijkomend effect van dit alles is dat door het versnelde metabolisme de trek (in bijvoorbeeld zoete lekkernijen of vette snacks) gaat afnemen. Je dempt dan dus niet alleen de vervelende effecten van te veel of ongezond eten; je zorgt er ook nog eens voor dat je minder de neiging hebt om je hier aan over te geven. Dat deze effecten gecombineerd worden is wel bijzonder. Vaak werkt iets of voor de vetverbranding en blokkering van vetopname òf tegen de eetlust, maar appelazijn doet beide tegelijk!

Bewegen blijft nodig

Afslanken blijft een moeilijk proces. Doordat je te veel eet en te weinig beweegt wordt je dik. Wil je dus afvallen, dan is het noodzakelijk om zowel je voeding als je lichaamsbeweging aan te pakken. Bij het eerste aspect wordt je geholpen door de appelazijn. Maar je zult zelf moeten werken aan het tweede aspect. De appelazijn is natuurlijk wel een steuntje in de rug. Je weet dat je reeds op de goede weg bent. Vergeet dus absoluut niet dat appelazijn geen wondermiddel maar slechts een hulpmiddel is bij het afvallen.

Lees verder

© 2009 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met appelazijn werktAfvallen met appelazijn werktWie eenvoudig wil afvallen moet zeker appelazijn proberen. Afvallen met appelazijn gaat namelijk uitstekend, doordat app…
Slank Appel & Chroom, helpt het echt of af te vallen?Slank Appel & Chroom, helpt het echt of af te vallen?Appelazijn wordt al eeuwenlang beschouwd als een uitstekend middel tegen overgewicht. Appelazijn breekt vet af en het ho…
Automatisch afvallen tijdens je slaap met NachtslankAutomatisch afvallen tijdens je slaap met NachtslankProblemen met uw gewicht, afvallen gewenst? Met Nachtslank kunt u elke nacht gezond afvallen volgens Vitamust. Het is de…
Kilokiller afvallen met drie drankjes per dagKilokiller afvallen met drie drankjes per dagKilokiller is een serie bruistabletten die hulp bieden bij het afvallen. Met de Kilokiller bruistabletten maak je een di…

Het Perricone Facelift DieetDe meeste diëten doen wel op één of andere manier wat ze beloven. Ze maken slanker. Maar een dieet, dat ook verjongend w…
Het wasbord-dieetHet wasbord-dieetWie wil het nou niet? Een wasbord zo strak dat je er een knikker op kunt laten stuiteren. Waarschijnlijk denk je dat je,…
Bronnen en referenties
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 20-04-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.