Afvallen: chroom gaat honger tegen

Afvallen: chroom gaat honger tegen Afvallen is iets waar boeken over vol zijn geschreven, maar geen enkel dieet lijkt voor iedereen te werken. Tijdens het afvallen chroom gebruiken helpt je om je hongergevoel te onderdrukken waardoor je een dieet veel makkelijk volhoudt. Let op, het is geen afslankmiddel op zich maar het zal je wel ondersteunen in de strijd tegen overgewicht door je honger tegen te gaan. Want het hongergevoel is voor veel mensen een belangrijk obstakel bij het diëten.

Afvallen en chroom


Onderzoek naar chroom

Chroom is toegevoegd aan veel voedingssupplementen. Ook in de bruistabletten met multivitaminen tref je dit element in een kleine hoeveelheid aan. Vaak staat er geen percentage bij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid chroom (ADH). Dit komt omdat over het belang van chroom als onderdeel van de voeding nog vrij weinig bekend is. Wat wel bekend is, is dat het van belang is bij het metabolisme van koolhydraten en lipiden. Zodoende wordt het ook wel gebruikt bij het afvallen.

Chroom en insuline

Chroom staat er vooral om bekend dat het invloed heeft op insuline. Uit onderzoek naar de toediening van chroom bij patiënten die afhankelijk zijn van sondevoeding is bijvoorbeeld gebleken dat zij zonder deze toevoeging symptomen van suikerziekte gingen vertonen, en dan specifiek van mensen die een heftige reactie hebben op de toediening van insuline. Chroom is hier dus duidelijk op van invloed. Wanneer men chroom ging toevoegen aan de sondevoeding waren de symptomen ook zo weer verdwenen. De werking van chroom is dus afhankelijk van insuline. Sinds deze ontdekking zijn er diverse studies verricht naar het effect dat chroom heeft op het metabolisme van glucose en vet. Hieruit is gebleken dat de aanvulling van chroomtekort, dat bij veel mensen ongemerkt bestaat, hun gezondheid kon bevorderen.

Chroom helpt bij afvallen door beïnvloeding bloedsuikerspiegel

Chroom heeft invloed op de bloedsuikerspiegel. Dit is ook precies de reden dat de naam van het product vaak wordt genoemd in combinatie met dieet. Wanneer de bloedsuikerspiegel stijgt, neemt de trek in zoet eten af: geen lekkere trek meer dus. Wanneer deze trek onbewust onderdrukt wordt zul je simpelweg minder hunkeren naar die zak pepernoten of reep chocolade. Dit kan het extra steuntje zijn dat je nodig hebt wanneer je je eetpatroon wilt aanpakken.

Meer discipline tijdens een dieet door minder honger

Maaltijden overslaan is altijd een slechte strategie. Hiermee gooi je je metabolisme in de war en je krijgt belangrijke vitaminen, mineralen en vezels plots niet meer binnen. Je zult ook merken dat je dan minder energie hebt waardoor sporten, het belangrijke tweede element in het proces van gewichtsverlies, je veel zwaarder zal vallen. Mensen die last hebben van het bekende jojo-effect zullen hier ook zeker niet bij gebaat zijn.

Wanneer je wilt afvallen is het vooral belangrijk door te gaan met het nemen van gezond voedsel. De dingen die slecht zijn moet je zo snel mogelijk verbannen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het tussendoor snoepen. Wanneer je een gezond en evenwichtig voedingspatroon hebt met voldoende vezels en voldoende vocht zul je sowieso merken dat je minder snel last hebt van die lekkere trek. Voor sommige mensen blijft de onbedwingbare drang om op diverse momenten van de dag naar de zoetigheden te grijpen echter toch bestaan. Het hongergevoel is dan de belangrijkste vijand. Precies bij dit onderdeel kan chroom helpen. Tijdens het afvallen chroom gebruiken helpt je om je hongergevoel te onderdrukken waardoor je een dieet veel makkelijk volhoudt..

Wees je er wel van bewust dat dit een middel is tegen de zoete trek. Het is niet een middel dat voorkomt dat je trek krijgt in eten in het algemeen. Wanneer je dit wilt tegengaan zul je dat vooral moeten doen door voldoende vezels in combinatie met water in te nemen.

Verkrijgbaarheid van chroom tabletten als afslankmiddel

Chroom (ook wel chroom picolinaat genoemd) is een goedkoop afslankmiddel en is mede daarom populair. Meestal is het verkrijgbaar in de vorm van tabletten, maar het zit ook weleens verwerkt in bruistabletten of zelfs in kauwgum. Een aantal productnamen van producten die gebaseerd zijn op chroom zijn:
  • Chroom Slank
  • Slank Appel & Chroom
  • Bio Chromium
  • G&W GTF Chroom
  • Chroom Pico
  • VitaminHealth Chroom Complex
  • Toppharm Chroom 200
  • Vita24 chroom vegetarische tabletten
  • Humanutrients appelazijn en chroom
  • Lamberts chroom complex

Lees verder

© 2010 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cotton ball dieet: gevaarlijk voor de gezondheidCotton ball dieet: gevaarlijk voor de gezondheidJaarlijks komen er vele honderden diëten bij, maar sommige pogingen tot afvallen om een slanker lichaam te bereiken zijn…
Slank Appel & Chroom, helpt het echt of af te vallen?Slank Appel & Chroom, helpt het echt of af te vallen?Appelazijn wordt al eeuwenlang beschouwd als een uitstekend middel tegen overgewicht. Appelazijn breekt vet af en het ho…
Dieet zonder honger: FormafastDieet zonder honger: FormafastTijdens een dieet is je grootste tegenstander meestal de honger die onvermijdelijk hoort bij het verminderen van de inna…
Het mineraal: ChroomHet mineraal: ChroomMineralen zijn belangrijk. Mineralen en spoorelementen zijn nodig voor het goed functioneren van ons lichaam en chroom i…

Waarom werkt snel afvallen niet?Waarom werkt snel afvallen niet?Mensen willen graag snel afvallen. Het liefst zoveel mogelijk kilo’s in een korte tijd. Maar dit is lang niet altijd haa…
Effectief buikvet verminderenEffectief buikvet verminderenWil je minder zwembandjes, 'love handels' of hoe je het ook wilt noemen? Het overtollige vet rond je buik, dat wiebelt e…
Bronnen en referenties
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 15-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.