Het Perricone Facelift Dieet

De meeste diëten doen wel op één of andere manier wat ze beloven. Ze maken slanker. Maar een dieet, dat ook verjongend werkt, is natuurlijk wel een interessante aanvulling op de bestaande verzameling diëten. De "Perricone Promise", ook wel bekend als het Facelift Dieet, is eenvoudig te volgen en belooft naast een slanke lijn ook te werken aan terugdringing van rimpels en gelaatsversteviging. Wat is het Perricone Facelift Dieet en hoe werkt dit verjongingsdieet precies? De Amerikaanse dermatoloog Dr. Nicholas Perricone schreef zijn boek : The Perricone Prescription" nadat hij op basis van onderzoek concludeerde dat bepaalde voedingsmiddelen ontstekingsverschijnselen en vasthouden van vocht in het lichaam kunnen veroorzaken. Deze verschijnselen kunnen leiden tot voortijdige veroudering, obesitas en andere gezondheidsproblematiek.

De basis van het Perricone facelift dieet is een 28 daags programma, dat erop gericht is om verzadigde vetten, geraffineerde suikers en andere hoog-glycemische koolhydraten terug te dringen of zelfs helemaal weg te strepen in het dagelijkse dieet.

Wat veel wordt gegeten is zalm. Daarnaast zijn bosbessen en cantaloupe meloen (de groene meloen met oranje binnenzijde) favorieten op het menu. Koffie en alcohol worden daarentegen helemaal weggestreept. Hetzelfde geldt voor suikers, die niet direct uit vruchten komen (dat wil zeggen geen koekjes, frisdranken of chocolade). Olijfolie mag wel en niet in kleine hoeveelheden. Wat veel gedronken wordt is water maar ook groene thee is een must.

3 Daagse Proef Facelift

Als manier om uit te proberen hoe het dieet je persoonlijk ligt heeft Perricone een maaltijdplan voor drie dagen opgesteld. Mensen, die het hebben geprobeerd geven aan na een dergelijke korte tijd al resultaten te zien en te ervaren. De reacties variëren van “meer energie”, “minder gezwollen ogen” tot “er beter uitzien”. Het volgende menu moet worden gevolgd voor drie dagen. Let erop dat de zalm liefst biologisch is en bij voorkeur niet gekweekt:

Bij het opstaan

 • Eén tot anderhalf glas bronwater (bij voorkeur lauw)

Ontbijt

 • Drie eiwitten en één geheel ei en/of circa 100 gram stuk gestoomde zalm
 • Een halve kop havermout (geen instant)
 • Ongeveer 100 gram Cantaloupe meloen of een kwart kop verse blauwe bessen
 • Minimaal één glas bronwater en meer als gewenst

Lunch

 • Circa 100 gram gegrilde zalm of tonijn
 • 5 groentelepels kropsalade met één eetlepel olijfolie en vers geperst citroensap
 • Ongeveer 100 gram Cantaloupe meloen of een kwart kopje verse blauwe bessen
 • Minimaal één glas bronwater en meer als gewenst

Tussendoortje

 • Een halve ons gesneden kippenborst of 150 ml yoghurt
 • Vier rauwe ongezouten hazelnoten
 • Een halve groene appel
 • Minimaal één glas bronwater en meer als gewenst

Diner
 • Een ons tot anderhalve ons gegrilde zalm
 • 5 groentelepels kropsalade met één eetlepel olijfolie en vers geperst citroensap
 • 2 groentelepels gestoomde asperge, broccoli of spinazie met wat olijfolie
 • Ongeveer 100 gram Cantaloupe meloen of een kwart kopje verse blauwe bessen
 • Minimaal één glas bronwater en meer als gewenst

Snack voor het slapen gaan

 • Een halve ons gesneden kippenborst of 150 ml yoghurt
 • Een halve peer of groene appel
 • 3 of 4 amandelen of olijven
 • Ongeveer een glas bronwater

Is het goed voor je?

Dr. Perricone’s dieet schijnt goed te zijn en dan met name voor vrouwen, die in de tijd ervoor niet verstandig hebben gegeten. Het voedingspatroon op de voorgeschreven manier wijzigen leidt direct tot toegenomen metabolisme en celverjonging. Het is dus eigenlijk een verjongingskuur.

Er zijn enorm veel positieve waarderingen te vinden van mensen, die dit dieet hebben geprobeerd. Toch zijn er ook nog een paar nadelen, waarmee je rekening moet houden als je dit dieet probeert:

Ongekweekte zalm is duur (de reden dat niet gekozen wordt voor gekweekte zalm is dat deze variant antibiotica en andere chemicalieën zou kunnen bevatten). Ook maakt de site van Dr. Perricone erg veel reclame voor dure producten, die naast het dieet worden aanbevolen.

Alles samengenomen is het dieetadvies echter solide en zou een positieve uitwerking moeten hebben op je gezondheid en de conditie van je huid.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anti-rimpel behandelingen: Minder en minder diepe rimpelsRimpels zijn een onvermijdelijk gevolg van ouder worden. Helemaal voorkomen dat je huid veroudert is onmogelijk maar er…
Atkins dieet: voortgezet gewichtsverliesAtkins dieet: voortgezet gewichtsverliesHet voortgezet gewichtsverlies is de tweede fase in het Atkins dieet. In deze fase voeg je elke week vijf gram koolhydra…
Algen antioxidant Astaxanthine: product van de toekomst?Algen antioxidant Astaxanthine: product van de toekomst?Wat is algen antioxidant Astaxanthine? Wat is de werking van het algen antioxidant? Waarom is dit product zo uniek? Waar…
Het Dukan Dieet, 3 tot 5 kilo afvallen in één weekHet Dukan Dieet, 3 tot 5 kilo afvallen in één weekHet Dukan Dieet is een van de populairste diëten van 2011. Het Dukan Dieet is makkelijk vol te houden en met behulp van…

Afslankpil Alli levensgevaarlijk,tenzij bij apotheek vandaanAfslankpil Alli levensgevaarlijk,tenzij bij apotheek vandaanIedereen lijkt enthousiast te zijn over de nieuwste effectieve afslankpil Alli. Het middel werkt inderdaad, maar is voor…
Afvallen met appelazijnAfvallen met appelazijnAppelazijn kan in meerdere opzichten een positief effect op de gezondheid hebben. Het bekendst is appelazijn echter vanw…
Bronnen en referenties
 • http://www.perriconemd.com/ (de officiële site van dr. Perricone)
 • http://www.everydiet.org/diet/perricone
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 27-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.