Afslankpil Alli levensgevaarlijk,tenzij bij apotheek vandaan

Afslankpil Alli levensgevaarlijk,tenzij bij apotheek vandaan Iedereen lijkt enthousiast te zijn over de nieuwste effectieve afslankpil Alli. Het middel werkt inderdaad, maar is voor bepaalde groepen mensen levensgevaarlijk! Het is dan ook aan te raden de pillen uitsluitend persoonlijk bij een apotheek te halen, waar goed gecontroleerd wordt of de pil geschikt is voor u. Waarom is het zo gevaarlijk deze pillen te gebruiken wanneer u ze via internet heeft besteld? Lees het volgende artikel.

Algemene informatie

Iedereen heeft er inmiddels van gehoord, de afslankpil Alli. Wanneer je op je voeding let, voldoende beweegt en zo zelf wat gewicht verliest, helpt Alli je extra af te vallen. Je valt er dus niet zomaar van af zonder er zelf iets voor te doen, maar voor elke twee kilo die je zelf af valt, val je een kilo extra af met behulp van de afslankpil. Het klopt dus inderdaad, Alli werkt wanneer je er zelf ook iets voor doet. In tegenstelling tot vele andere afslankpillen, ook wel wonderpillen genoemd, doet Alli dus wel degelijk iets. Alli is in principe verantwoord, uitzonderingen daar gelaten. De apotheker kan u adviseren over het gebruik van Alli en controleert of u het middel verantwoord kunt gebruiken. Geen problemen en geen risico's.

MAAR... Allis is ook online te bestellen en daar zit het gevaar! Hiermee zetten veel mensen hun eigen gezondheid op het spel en kan Alli een levensgevaarlijk middel zijn.

Televisiereclame

Er is een televisiereclame die u meer verteld over het middel, het gebruik en de werking. De dame staat op de weegschaal, doet zelf iets om af te vallen en neemt vervolgens een pil. De weegschaal komt in beeld en de twee kilo die de dame af is gevallen wordt aangevuld met een kilo extra afvallen door Alli. Goede reclame, precies zoals het is. Toch bevat de reclame ook informatie die veel mensen, vooral vrouwen, tegen het hoofd stoot. Je moet een BMI hebben van minimaal 28 om het product te kunnen of mogen gebruiken.

BMI van 28 of hoger

Iedereen weet ongeveer zijn of haar eigen gewicht, maar hoe zit dat met de BMI? Natuurlijk kunnen ze niet zeggen dat het geschikt is voor iedereen van (bijvoorbeeld) 90 kilo of zwaarder. Dit zou absoluut onverantwoord zijn. Er zijn mensen die 150 cm lang zijn en 90 kilo wegen en er zijn mensen die 200 cm lang zijn en 90 kilo wegen. Beide hetzelfde gewicht, toch de ene persoon aan de dikke kant en de ander aan de dunne kant. Daarom is BMI in het leven geroepen, al jaren en jaren geleden, maar het kan voor veel doeleinden worden gebruikt. BMI, Body Mass Index, geeft het gewicht in verhouding met de lichaamslengte weer en kan zo een schatting van het eventueel gezondheidsrisico geven. De BMI laat zien dat er een bepaalde hoeveelheid lichaamsvet aanwezig is, al kan deze niet bepalen om hoeveel procent het gaat.

BMI wordt berekend door het aantal kilo's gewicht te delen door de lengte in meters en de uitkomst daarvan te delen door de lengte. Zo kun je zien binnen welke categorie je valt:

 • BMI onder de 18,5: ondergewicht. Voor deze mensen is het gezonder om iets aan te komen.
 • BMI tussen de 18,5 en de 24, 9: Prima gewicht, mooi gemiddeld en goed voor de gezondheid.
 • BMI tussen de 25 en de 29,9: (licht) overgewicht. Voor deze mensen is het gezonder om iets af te vallen.
 • BMI boven de 30: Sterk overgewicht ofwel obesitas. Sterk aan te raden behoorlijk af te vallen.

Bij de apotheek is het verantwoord

Apotheken geven je niet zomaar iets. Het is dan ook zeer onwaarschijnlijk dat zij je Alli meegeven wanneer zij zien dat je eigenlijk al aan de dunne kant bent. In de meeste apotheklen wordt inmiddels al gecontroleerd wat je BMI is en of je wel in aanmerking komt voor de afslankpil. Daarnaast wordt er uiteraard gekeken naar de andere medicijnen die je gebruikt. Alli kan namelijk lang niet samen met alle andere medicijnen die in de apotheek te verkrijgen zijn. Haal je Alli dus bij de apotheek en je krijgt het mee, weet je zeker dat het voor jou verantwoord is de pillen te slikken.

Online apotheken iets minder verantwoord

Er zijn online apotheken. Makkelijk als je iets wilt hebben zonder recept en niet van plan bent de deur uit te gaan. Prima toch? Let wel op dat de apotheek erkend is en aangesloten bij de juiste bonden. Zo weet je zeker dat je met een echte apotheek te maken hebt. Er zijn namelijk ook veel apotheken online die opgezet zijn om mensen geld afhandig te maken voor een product dat niet is wat het zegt te zijn. Er worden medicijnen aangeboden die niet doen wat ze moeten doen en andere stoffen bevatten dan ze zouden moeten bevatten. Hierdoor kan je gezondheid ernstig in de problemen raken. Misschien kan de onbekende stof niet samen met andere medicatie die u gebruikt, misschien bent u er allergisch voor of zit er een stof in die in geen geval bedoeld is voor gebruik als medicatie.

De echte apotheken online bieden Alli natuurlijk ook aan. Maar kunnen zij door het beeldscherm zien hoeveel je daadwerkelijk weegt? Of je inderdaad alle medicijnen hebt ingevuld die je gebruikt of dat je per ongeluk een zeer belangrijk medicijn bent vergeten? Nee, dus hier moet u zelf goed op letten! Geen specialist die u daarbij in de gaten houdt. Hier heeft u dus al een stuk eigen verantwoording.

Online bestellen kan Alli levensgevaarlijk maken!!!

Tik voor de grap eens Alli in op Google. Wat zie je? Bijna 41 miljoen resutaten op het moment van het verschijnen van dit artikel. Wellicht krijgt u nog veel meer resultaten te zien tegen de tijd dat u deze kleine test uitvoert. Het aantal loopt met de dag op. Nu vraagt iedereen zich af waarom Alli dan zo vreselijk gevaarlijk kan zijn... Het gaat om het volgende.
Natuurlijk zal ik niet van u vragen te kijken tussen die miljoenen sites die met Alli te maken hebben om te zien hoe vaak het product wordt aangeboden door bedrijven die oorspronkelijk niets met medicijnen te maken hebben. Ik garandeer u dat het er ontzettend veel zijn en dat kunt u zich waarschijnlijk ook wel bedenken als u uitgaat van totaal 41 miljoen resultaten.

Zo wordt een verantwoord product levensgevaarlijk

Er zijn honderden voorbeelden van sites te noemen waar Alli aangeboden wordt door onprofessionele instellingen, geldkloppers en andere onzuivere praktijken. Dit valt niet altijd op, omdat er makkelijk een apothekersembleem op een site gezet kan worden, desnoods zelf ontworpen. Daarom neem ik slechts 1 site als voorbeeld om u te laten zien hoe gevaarlijk het kan zijn hier Alli te bestellen. Ik kies ervoor Alli te bestellen op deze site. Natuulijk moet ik hiervoor een korte vragenlijst invullen, zodat de aanbieder zeker weet dat het verantwoord is (zeggen ze!)

 • Ik vul, na mijn persoonlijke gegevens als naam en adres, mijn BMI in. Ik weet van televisie dat dit minimaal 28 moet zijn om in aanmerking te komen. Ik vul dus minimaal 28 in natuurlijk, anders krijg ik het niet! Ik vul ook 29 in als het eigenlijk maar 24 is, want ik wil afvallen en niets staan mij in de weg de pillen te bemachtigen.

 • Vervolgens wordt gevraagd of ik al eerder zelf heb geprobeerd af te vallen en zo ja, op welke manier. Hier kan ik slechts enkele antwoorden aankruisen en zelf niets invullen. Er zijn 9 mogelijkheden. Natuurlijk zeg ik dat ik onder behandeling van een arts of specialist aan het afvallen ben geweest. Dit bewijst immers dat afvallen echt nodig is in mijn geval.

 • Volgende punt, mijn gezondheid. Ze willen weten of ik een chronische aandoening heb. Als ik hier 'ja' invul, kan ik de volgende antwoorden aanvinken: Galstuwing, Galabsorbtie, Diarree, Pikkelbare Darmsyndroom of Geen van allen. Ik heb dus een chronische aandoening (in het voorbeeld) en deze aandoening staat niet bij de keuzemogelijkheden. Ik kies dus voor de laatste en zeg daarmee dat ik een chronische aandoening heb, maar niet aan kan geven welke. Ik kan namelijk ook niets zelf invullen. Er moet dus bij het bestellen volgens deze site slechts rekening worden gehouden met vier chronische aandoeningen. De rest is 'niet erg' of 'niet belangrijk'. Is dat zo? Nee, natuurlijk niet! Er zijn honderden chronische ziekten en deze gaan gepaard met duizenden verschillende soorten medicijnen. Een groot percentage van deze medicijnen kunnen niet samen met een afslankmiddel! Maar goed, ik wil die pillen, dus al heb ik een chronische aandoening zou ik dit niet eerlijk invullen.

 • Daarna de vraag: bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Een belangrijke vraag! Medicijnen komen toch in je lichaam terecht en dus ook bij je, al dan niet al geboren, baby. Als het gevaarlijk voor je kindje is, neem je het natuurlijk niet! Ik wil er in dit artikel in ieder geval vanuit gaan dat geen moeder ertoe in staat is bij deze vraag te liegen wanneer het gaat om de gezondheid van je baby. Natuurlijk zijn die moeders er wel, maar daar wil ik in dit voorbeeld liever niet van uitgaan. De gezondheid van je kind in gevaar brengen is op zijn zachtst gezegd schandalig.

 • De laatste belangrijke vraag die mij gesteld wordt op de site. Gebruikt u medicijnen? Als ik hier 'ja' aanklik, krijg ik wederom een lijstje met medicatie die ik aan kan klikken als zijnde mijn medicijnen. Ik kan 'kiezen' uit: Anticonceptie, Ciclosporine, laxeermiddelen of geen van allen. Ik gebruik wel medicijnen, maar deze staat er niet bij. Ik kies dus voor de laatste mogelijkheid. Er zijn vast geen medicijnen die gevaarlijk zijn in combinatie met Alli die niet in dit lijstje staan, toch? Natuurlijk wel! Er zijn duizenden en duizenden soorten medicijnen met miljoenen verschillende stoffen die gevaarlijk zijn in combinatie met andere stoffen! Natuurlijk kunnen ze niet al deze medicijnen in een lijst zetten en deze aan laten vinken, maar ik kan ook niet zelf intypen wat ik dan wel gebruik. Dan zal het wel niet gevaarlijk zijn! Wil ik wanhopig afvallen en gebruik ik wel een middel dat in het lijstje staat, zeg ik gewoon dat ik het niet gebruik. Stel je voor dat ik de pillen niet krijg omdat ik Anticonceptie slik! Het zal wel niet zo erg zijn als ik nee invul. Wat kan mij nou gebeuren?

 • Bevestiging is natuurlijk erg belangrijk voor de aanbieder. Daarom dien je onderaan de site aan te klikken dat je de vragen naar waarheid hebt ingevuld. Zo loopt de aanbieder geen risico als jou iets overkomt omdat je niet de waarheid hebt gesproken. Uiteraard klik ik aan dat ik de waarheid heb gesproken, anders heeft het invullen geen zin gehad en krijg ik ze zeker niet. Misschien heb ik alle antwoorden een beetje verdraaid, maar kom op, wie ziet zou dat ik heb gelogen om de pillen te krijgen? Niemand! Er zit niemand van de aanbieder door de webcam naar mij te kijken tijdens het invullen of deze aan mijn lichaamstaal kan zien of ik lieg. Wie komt daar nou achter? Geen probleem dus.

 • Rest mij alleen nog te betalen. De factuur krijg ik direct in mijn inbox. In deze mail staat ook dat mijn antwoorden zijn gecontroleerd en ik kom zowaar inderdaad in aanmerking voor de pillen. Wat een verrassing! Als ik het bedrag overmaak op hun rekening, heb ik het wondermiddel binnen enkele dagen in huis. Het wordt direct verzonden als mijn betaling binnen is. Geweldig! Ik betaal gemiddeld 60 euro om af te vallen, krijg het middel zonder gecontroleerd te worden en kan aan de 'slik'.

Een beetje wankel, beroerd, doodziek of erger

Een duidelijk voorbeeld, om te laten zien dat het levensgevaarlijk kan zijn:

Een 16-jarig meisje, midden in de puberteit en overal onzeker over. Ook over haar gewicht en dat vreet aan haar. Hoewel ze 170 lang is en slechts 52 kilo weegt, vindt ze zichzelf aan de dikke kant. Lijnen helpt niet, want eigenlijk eet ze al zo weinig. Die ene jongen vindt haar vast veel leuker als ze afvalt en een maatje kleiner past. Het meisje is depressief en slikt daar medicijnen voor. Daarnaast heeft ze vanaf haar geboorte al hartproblemen, waarvoor de diverse medicijnen inneemt. Anticonceptie neemt ze ook, is het niet om niet zwanger te kunnen worden (wat overigens wel kan), dan is het om regelmaat in de menstruatie te creeren. Heel normaal. Zij mag Alli dus onder geen voorwaarde gebruiken! Zij is al aan de lichte kant, slikt antidepressiva en heeft verschillende medicijnen voor haar hart. Toch wil ze de pillen hebben...

Zij vult in dat ze 90 kilo weegt, waardoor haar BMI boven de 28 uit komt. Ze vinkt aan geen anticonceptie te gebruiken, geen medicijnen (want haar medicijn tegen depressies staat nu eenmaal niet in de lijst) en ze heeft ook geen chronische aandoeningen. Ernstige hartproblemen schijnen niet belangrijk te zijn, want dit kun je toch nergens aangeven en ook niet welke medicijnen je daar dan voor gebruikt. Nog 1 vinkje te gaan; natuurlijk heeft ze de lijst naar waarheid ingevuld!
Enkele dagen later, na haar betaling en zogenaamde goedkeuring van de specialist, liggen de pillen op de deurmat en kan het afval-avontuur beginnen.

Zeker een avontuur! De pillen kunnen niet samen met haar andere medicijnen. Ze gaat zich beroerd voelen, een beetje duizelig en misselijk, ze wordt doodziek omdat haar andere medicijnen nu ook niet goed meer werken en ze belandt in het ziekenhuis. Zal ze eerlijk toegeven wat ze gebruikt heeft? Misschien, dan weten de artsen waar ze naar zoeken en kan er iets aan gedaan worden, maar ontkent het meisje iets vreemds of anders dan eigen medicijnen gebruikt te hebben, duurt alles langer en kan het veel erger aflopen, zeker met hartproblemen!

Waarschuwing voor de besteller

Zoals u heeft gelezen, kan het dus gevaarlijk zijn de pillen van Alli online te bestellen. Zeker als u de waarheid niet spreekt om ze te krijgen terwijl u ze niet mag gebruiken, maar ook als u ze besteld bij een apotheek die niet erkend is of op een andere site waar helemaal geen verstand van medicatie bestaat. U kunt doodziek worden van pillen die als Alli verkocht worden, maar het niet zijn, of door de echte Alli te gebruiken terwijl dit voor u niet verantwoord is.

Denk om uw gezondheid en niet alleen om uw uiterlijk. Uiterlijk is niets als uw gezondheid het af laat weten en wanneer je niet gezond bent heeft je uiterlijk daar toch ook onder te lijden. Lieg alstublieft niet op de bestelsite, koop Alli niet zomaar ergens en ga liever naar uw huisarts of apotheker om er zeker van te zijn dat het middel voor u verantwoord is.

Waarschuwing voor ouders

Ouders weten vaak niet wat er in het hoofd en het leven van hun puber omgaat. Je kunt het ze niet kwalijk nemen, want puber doen nu eenmaal meer achter de rug van de ouders om dan voor hun neus. Veel pubers hebben problemen met hun gewicht, terecht of onterecht. Zij zullen snel liegen om de pillen te krijgen en zullen het heel makkelijk stiekem in kunnen nemen. Hoe zeer u uw puber ook vertrouwd, als het om gewicht gaat kunnen veel pubers doorslaan. Houd ze in de gaten als het gaat om het bestellen van Alli. Grijp in of let goed op bij de volgende aanwijzingen:
 • Uw kind staat veel voor de spiegel om het (volgens hun) overtollige vet te bekijken
 • Uw kind praat veel over de ontevredenheid over het gewicht
 • Uw kind praat veel over het nieuwe product Alli en zegt eventueel dat je er zo makkelijk aan kunt komen. "Belachelijk toch?", zullen ze zeggen. Dit is een afleidingsmanouvre!
 • Na enige reclame over Alli vertrekt uw kind uit de woonkamer en gaat achter de pc zitten om 'te computeren'.
 • Uw kind beweert dat veel mensen op school Alli gebruiken om af te vallen. Zij vertellen u dit om uw reactie te peilen.
 • Uw kind gaat aanzienlijk minder eten of houdt zich strikt aan een dieet, misschien terwijl dit niet nodig is. Dit moet in combinatie met het middel.
 • Gebruikt uw kind andere medicijnen en gaat het zich spontaan anders gedragen, wordt het beroerd of doodziek, blijf dan doorvragen! Geef niet zomaar op!

Niets tegen Alli

Tot slot wil ik u duidelijk maken dat dit artikel niet gericht is op het product Alli zelf. Alli werkt in combinatie met enige eigen inspanning, dat is bewezen. Dit is dus geen negatief bericht over Alli of ten opzichte van Alli. Het gaat om de gevallen waarin Alli verkeerd of ten onrechte wordt gebruikt doordat het verkregen is op een onverantwoorde manier.

Stel de gezondheid boven het uiterlijk. Bent u echt aan de dikke of stevige kant, vraag dan om Alli bij uw huisarts of apotheker. Absoluut verantwoord! Bent u alleen van mening dat u 'te dik' bent, maar bent u in werkelijk precies goed of in sommige gevallen zelfs te licht, dan zult u de pillen niet krijgen en is het aan te raden in behandeling te gaan tegen uw negatief zelfbeeld. Dit zal u veel meer goed doen dan de pillen en is beter voor de gezondheid.
© 2009 - 2023 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel afvallen – AlliRigoureus afvallen? Al van alles geprobeerd? Diëten die niet helpen, trainingsprogramma’s die niet aanslaan en de altijd…
Dieetpillen, mijn ervaring met Allimijn kijk opDieetpillen, mijn ervaring met AlliAls je last hebt van overgewicht, dan zijn er verschillende manieren om daar iets aan te doen. Ik wil het in dit artikel…
Alli of Xenical, wat zijn de verschillen?Alli of Xenical, wat zijn de verschillen?Alli en Xenical bevatten dezelfde werkzame stof, namelijk de stof ‘Orlistat, om af te vallen. Toch wordt het ene middel…

Dieet: de waarheid over Montignac, Sonja Bakker en AtkinsDieet: de waarheid over Montignac, Sonja Bakker en AtkinsMoet er echt nog meer worden geschreven over dieten? Ja. Ten eerste omdat alle artikelen over het dieet de resultaten be…
Het Perricone Facelift DieetDe meeste diëten doen wel op één of andere manier wat ze beloven. Ze maken slanker. Maar een dieet, dat ook verjongend w…
Reacties

Carmen, 16-06-2010
Ik vind het stom dat Alli alleen voor dikke mensen is. Als je dus een beetje te dik bent moet je het zelf opknappen maar als je echt dik bent ( BMI van meer dan 28 ) wordt je dus geholpen en hoef je zelf minder te doen om af te vallen. Over discriminatie gesproken… Daarbij maakt ik zelf wel uit of ik te dik ben of niet. Met een BMI van bijvoorbeeld 23 kan je lichaam er evengoed niet uitzien en kun je ook hebben van lelijke vetrollen of een kwabbelkont. Reactie infoteur, 16-06-2010
Beste Carmen,

dat ben ik helemaal met je eens. Je BMI zegt eigenlijk alleen iets over de verhouding tussen je lengte en je gewicht en of dit gezond is. Het heeft niets met je figuur te maken. Zo kun je daarom inderdaad een dikke(re) kont hebben, maar geen vet rond de taille of juist een dikke(re) buib, maar geen billen in je broek. Of je lichaam er voor jou mooi uit ziet heeft ook helemaal niets met BMI te maken of met welke standaarden dan ook. Overigens mag iedereen Alli gebruiken, omdat het vrij verkrijgbaar is bij de apotheek, maar het wordt wel afgeraden voor mensen die al (te) slank zijn.

Groetjes, Marensa

Simone, 03-04-2010
Ik ging naar de apotheek om een Alli kuur te halen (ik dacht als de apotheek ze verkoopt dan zal het wel goed zijn). De dame achter de balie raadde dit toch echt af omdat het om zeer gevaarlijke pillen gaat, ze kunnen zelfs darmkanker veroorzaken. Ze zei wat jij moet doen is gewoon minder eten en wat meer bewegen. Reactie infoteur, 14-04-2010
Beste Simone,

allereerst vind ik het niet zo'n aardige opmerking van de apothekersassistente! Niet iedereen met een wat stevige bouw eet te veel of beweegt te weinig.

Ik heb nog niet eerder gehoord dat de pillen gevaarlijk voor je zijn. Voo zover bij mij bekend is zijn er geen schadelijke stoffen in verwerkt.

Groetjes, Marensa

Marensa (310 artikelen)
Laatste update: 05-06-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.