Algen antioxidant Astaxanthine: product van de toekomst?

Algen antioxidant Astaxanthine: product van de toekomst? Wat is algen antioxidant Astaxanthine? Wat is de werking van het algen antioxidant? Waarom is dit product zo uniek? Waarom spreken deskundigen zo lovend over dit algen antioxidant? Welke voordelen kent het? Hoe krachtig is dit algen antioxidant?

Fit met voeding

Mensen die graag met voeding hun gezondheid willen verbeteren en de othomoleculaire wereld volgen, hebben er misschien al over gehoord: algen-antioxidant Astaxanthine. De Amerikaanse natuurarts Joseph Mercola sprak tijdens de Dr. Oz show over het algen antioxidant als: “het beste supplement waar je nog nooit van gehoord hebt, maar wat je zeker moet nemen.” Ook bij de Oprah show is er al aandacht geschonken aan deze algen antioxidant door dermatoloog Nicholas Perricone.

Uniek antioxidant

Dermatoloog Nicholas Perricone sprak lovend over het algen antioxidant Astaxanthine. Hij was vooral te spreken over de activiteit van deze antioxidant dat:
 • Tegen ontstekingen werkt en
 • Een uniek antioxidant is.
Het unieke aan deze algen antioxidant is de combinatie van het product:
 • Zowel een antiontstekingsmiddel als een
 • Antioxidant.

Wat is het?

Wat is het algen antioxidant astaxanthine? Astaxanthine is een algen-antioxidant uit het water, en heeft een dieprode kleur. Het is dezelfde stof die waterdieren zoals (bijvoorbeeld) de flamingo, de zalm en de kreeft rood kleurt. Astaxanthine is een antioxidant die tegenwoordig eigenlijk te weinig voorkomt in ons dagelijkse menu. Door de beschermende krachten die deze sterke antioxidant bezit, zou deze algen antioxidant vaker op ons dagelijks menu terug moeten keren.

Natuurlijk

Het algen antioxidant Astaxanthine is een zuiver natuurproduct en is een extract van de alg Haematococcus pluvialis. Deze algen worden gekweekt in Hawaii, in een zogenaamde Biosecure Zone, een zone waar het water gifvrij en uitzonderlijk schoon is.

Werking

Hoe werkt deze algen antioxidant? Wat is de werking van deze algen antioxidant Astaxanthine? Door de unieke eigenschap en sterke werking van dit product, komt de algen antioxidant op plaatsen in het lichaam waar een “normale” antioxidant niet of nauwelijks kan komen, zoals bijvoorbeeld de:
 • Hersenen,
 • De ogen
 • De gewrichten en in de
 • Huid.
Het algen antioxidant werkt tegen:
 • Oxidatieve stress,
 • Ontstekingen,
 • Afname van conditie en kracht bij de ouder wordende mens,
 • Spierpijn,
 • Gewrichtspijn,
 • Fijne rimpels,
 • Ochtendstijfheid.
Een duidelijke verbeterderde werking na inname van het algen antioxidant melden patiënten met:
 • Artrose,
 • Artritis en met
 • Reuma.
Patiënten dienen altijd goed met hun behandelend arts te overleggen eer met het algen antioxidant te starten!
Andere duidelijke verbeteringen traden op na het gebruik van het algen antioxidant bij:
 • De conditie van de huid,
 • Rimpels, fijne rimpels verminderde zichtbaar,
 • Verbetering bij spierpijn,
 • Verbetering bij gewrichtspijn,
 • Significante afname van vet.

Krachtig

Het algen antioxidant Astaxanthine zou vele malen sterker zijn dan antioxidant vitamine E. Er zou een mogelijkheid bestaan, dat is tot op heden nog niet wetenschappelijk bewezen, dat deze algen antioxidant zo krachtig is dat het zou helpen tegen dementie.

Product van de toekomst?

Door de aandacht dat deze algen antioxidant kreeg in de populaire en bekende Amerikaanse talkshows als “Oprah” en “Dr. Oz” steeg de vraag naar deze supplementen enorm. Sinds kort is er het boek: Astaxanthine, de Algen Antioxidant van dr. Gert E. Schuitemaker op de markt. Door meer aandacht te besteden aan het product, zal het product meer bekendheid krijgen. Door gebruik en ervaringen te delen, zal misschien ooit blijken of dit algen antioxidant Astaxanthine inderdaad het product van de toekomst is, zoals deskundigen beweren, of niet.

Verkrijgbaar

De algen antioxidanten zijn verkrijgbaar in 60 of 120 capsules per verpakking. Deze algen antioxidant is nog niet overal verkrijgbaar. De grotere (online) drogisterijen en natuurdrogisterijen zullen het product verkopen en anders kan het besteld worden.
© 2011 - 2020 Roberta, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Welke antioxidanten zijn het best? Sterkste antioxidantWelke antioxidanten zijn het best? Sterkste antioxidantAntioxidanten zijn de natuurlijke beschermers van het lichaam. Antioxidanten houden je lichaam jong en vitaal en bescher…
Schoonheid uit een potje: zeewierZeewier kent krachtige voordelen voor de huid: het bezit huidverbeterende eigenschappen. Zeewier is een verzamelnaam voo…
Uithoudingsvermogen verbeteren met astaxanthineUithoudingsvermogen verbeteren met astaxanthineAstaxanthine is een carotenoïde en antioxidant. Het is al langer bekend dat het kan helpen bij de bestrijding van hart-…
Astaxanthine is één van de meest krachtige antioxidantenAstaxanthine is één van de meest krachtige antioxidantenAstaxanthine is een hele sterke antioxidant. Sterker nog dan de oxidanten die we sowieso altijd nodig hebben om ons lich…

Een goede nachtrust met natuurlijke middelenEen goede nachtrust met natuurlijke middelenLekker slapen willen we allemaal. Helaas lukt dat niet bij iedereen. Toch heeft moeder natuur een aantal middelen in pet…
Slaapmutsje, een slaapopwekkend papavertjeSlaapmutsjes. We kennen ze allemaal wel, die sierlijke eenjarige papaverplantjes met de tongbrekende Latijnse naam Eschs…
Bronnen en referenties
 • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez/21276280
 • http://www.plantina.nl/producten/13/Protectives/43/Astaxanthin-eco/
 • http://astaxanthine.nl/nieuws/7746/astaxanthine-in-de-oprah-winfreyshow-product-van-de-toekomst-
 • http://astaxanthine.nl/
 • http://www.ortho.nl/persberichten/102/boek-over-algenantioxidant-astaxanthine-van-gert-schuitemaker
 • http://www.gezondeboeken.nl/product/37/astaxanthine-de-algen-antioxidant
 • http://astaxanthine.nl/nieuws/7647/astaxanthine-mogelijk-preventief-bij-dementie

Reageer op het artikel "Algen antioxidant Astaxanthine: product van de toekomst?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

F. Nuijten, 25-02-2019 09:57 #5
Goedemorgen,

Kan ik het in combinatie met kurkumatabletten gebruiken.

Met vriendelijke groet,
F.Nuijten

Dervan, 17-09-2013 12:33 #4
Is er geen gevaar nu die algen op grote schaal gekweekt wordt? Werkt die ook tegen kanker?

Annick, 07-07-2013 15:53 #3
Voor mij is ook heel goed zijn ik heb artrose aan mijn voeten platen in de nek rugpijn en gewrichten problemen spierpijn kan dat ook wel gebruiken dat mijn wat beter zou voelen ik heb soms geen energie meer trage schildklier problemen en neem thyroxine 75g en heb nog zo veel problemen.

D. de Waal, 29-03-2012 11:55 #2
Met welke soorten medicijnen heeft astaxanthine een wisselwerking? Ik gebruik diverse medicijnen, dus ik durf het niet zomaar te gaan nemen. Mijn oncoloog geeft altijd een beetje vage antwoorden op dit gebied. (verder een prima arts hoor!).

Natas, 22-12-2011 08:36 #1
Het is wel degelijk wetenschappelijk bewezen en wel in november 2011.
Hier is de link: http://mecvswetenschap.wordpress.com/2011/11/

Infoteur: Roberta
Gepubliceerd: 29-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 7
Reacties: 5
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!