Stackers of fatburners: Een goede manier van afvallen?

Stackers of fatburners: Een goede manier van afvallen? Afvallen is niet altijd even makkelijk. Wanneer afvallen op de gewone manier niet lukt, gaan sommige mensen over op Stackers of fatburners. Een Stacker is een afvalmiddel gemaakt van plantenextracten. Dat klinkt op zich niet heel verkeerd, het is immers een natuurlijk product. Het extract van de Ephedra kan echter gevaarlijke bijwerkingen hebben. Ephedra is al een tijdje verboden, maar Stackers zijn als voedingssupplementen nog steeds toegestaan in Nederland. Is afvallen met Stackers verstandig?

Wat zijn Stackers?

Zoals in de inleiding al genoemd is een Stacker of een fatburner een middel om af te slanken. Een Stacker werkt als een vetverbrander. Omdat het geen geneesmiddel is, mag het in Nederland zonder recept verkocht worden. Het wordt daarom een voedingssupplement genoemd. Deze naam kan vaak bedriegend overkomen, want er wordt meestal geen kwaad gezien in het gebruiken van een voedingssupplement. Stackers worden veel gebruikt als een methode om af te vallen. Ook wordt het veel gebruikt in de sportwereld.

Hoe werken Stackers of fatburners?

Een Stacker heeft invloed op het proces van thermogenisis. Thermogenisis is de afbraak van lichaamsvet. Dit gebeurt door een verhoging van je stofwisseling. Allereerst zullen Stackers je opgeslagen vetvoorraad verbranden om je energie voor de verhoogde stofwisseling te geven. Daarna zullen de vetten afgebroken worden. Ook zal het voorkomen dat bestaande vetvoorraden vergroot worden.

Zijn Stackers of fatburners gevaarlijk?

Stackers kunnen gevaarlijk zijn, zeker bij een verkeerd gebruik. Het kan zorgen voor ernstige bijwerkingen. Doordat je stofwisseling verhoogd wordt, kan dit zorgen voor een erg opgejaagd gevoel. Ook een sterk verhoogde hartslag, hoge bloeddruk, nervositeit, flauwvallen en geheugenverlies horen bij deze bijwerkingen. Ook kan het zorgen voor een soort verslaving aan het product. Wanneer je ermee stopt kan dit zorgen voor hoofdpijn, misselijkheid, verlaagde alertheid en depressiviteit.

Stackers met Ephedra

Vroeger bevatten de Stackers het ingrediënt Ephedra. De Ephedra werd vroeger al in de Chinese geneeskunst gebruikt als traditioneel geneesmiddel die de stofwisseling verhoogd. Enkele jaren geleden werd echter het gebruik van Ephedra in Stackers verboden. Het werd een geneesmiddel, en geneesmiddelen mogen niet als voedingssupplementen verkocht worden. Sindsdien is daarom de samenstelling van de Stackers drastisch veranderd. Sinds Ephedra verboden is zijn er veel producten op de markt gekomen die claimen dat ze het best zijn. Omdat er zoveel keuze is bestaat het gevaar dat er onnodig veel geld uit wordt gegeven aan product die niet werken.

Welke ingrediënten bevat de beste Stacker?

Het is alvorens het aanschaffen van Stackers erg handig te weten welke ingrediënten wel of niet effectief zijn bij het verbranden van vet. Vele labaratoriumonderzoeken naar vetverbranders hebben aangetoond welke ingrediënten het best werken bij een Stacker of fatburners. De volgende ingrediënten zijn effectief of niet effectief bij het verbranden van vet:

Effectief ingrediëntNiet effectief ingrediënt
Coleus forskohlii (coleus)HCA (Garcinia cambogia, hydroxycitric acid)
Groene thee (Camellia sinensis)Guggul Lipid (Guggalsterone)
CLA (conjugated linoleic acid)5-http (5-hydroxy tryptophan)
Guarana (Paullinia cupana)Pyruvate (calcium pyruvate)
Citrus Aurantium (bitter orange, synephrine)Carnitine(L-carnitine)
Yerba Maté (maté, Ilex paraguariensis)Chitosan (chitin)
7-KETO (3-acetyl-7-oxo-dehydroepiandrosterone)


Werken de Stackers/fatburners echt?

De meeste goede Stackers werken echt. Vooral in het begin kun je veel gewicht verliezen. Het effect van Stackers kan wel na een tijdje uitgewerkt zijn, omdat je lichaam gewend raakt aan de vernieuwde omstandigheden. Afvallen met een Stacker werkt dus wel, de vraag is hoe en voor hoe lang.

Is afvallen met Stackers aan te raden?

Het grote probleem van veel mensen die Stackers gebruiken, is dat ze vaak uit gemakzucht geen goed leefpatroon volgen. Doordat ze niet gezond eten en sporten, gebeurt het vaak dat de werking van de Stackers van korte duur is. Het zogenaamde jojo-effect treedt dan op. Wanneer iemand stopt met de Stackers zal diegene namelijk snel weer aankomen, omdat nog steeds het slechte leefpatroon gevolgd wordt. De gezondste manier om af te vallen is daarom nog altijd sporten en het volgen van een goed eetpatroon. In combinatie met een voedingssupplement is dit een goede manier. Alleen het gebruik van Stackers is dus geen goede oplossing.
© 2009 - 2024 Papillon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stackers: de afslankpil die werktStackers: de afslankpil die werktStackers zijn afslankpillen die al jaren op de markt zijn er in verschillende versies te koop zijn. De reden dat ze al z…
Wat zijn stackers en zijn ze gevaarlijk?Wat zijn stackers en zijn ze gevaarlijk?Stackers worden gebruikt om het lichaam te stimuleren vet te verbranden en om zo te kunnen afvallen. Wat zijn stackers p…
Snel afvallen met Fast Diet afslankcapsules: Kilo's per weekSnel afvallen met Fast Diet afslankcapsules: Kilo's per weekDe nieuwste afslankcapsule combineert alle voordelen van bekende pillen zoals Stackers, Lipo-6 en Ergolean, zonder de na…
Afvalpillen: werking, ervaring, stackersAfvalpillen: werking, ervaring, stackersAfvalpillen en stackers: ze helpen bij het verliezen van lichaamsgewicht. Veel mensen vragen zich af of een afvalpil all…

Snel afvallen Calorie BlockerOvergewicht is de grootste klacht onder de Nederlanders. Mensen zoeken allerlei methoden om snel af te vallen, de nodige…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stevepb, Pixabay
  • Expert-Reviewed Fat-Loss Supplements Real Solutions Mag
Papillon (75 artikelen)
Laatste update: 20-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.