Afvallen binnen een week

Afvallen binnen een week Is het mogelijk om in een weekt tijd snel kilo's te verliezen. Hier lopen de meningen over uiteen. Er zijn tal van afslankprogramma's die beweren dat het wel kan. Daartegen over staan de diëtisten en specialisten die hun reserves hebben. Vooropgesteld kan worden dat het het beste is om een wat langere tijd te nemen om af te slanken. Maar levert het snel afvallen daadwerkelijk blijvende lichamelijke schade op? Of is het vooral voor het moment even onprettig? Dit artikel vertelt er alles over.

Vet Vernietiger

De verschillende afslankprogramma's gebruiken volgens eigen zeggen verschillende methodes. Zo is er Vet Vernietiger, in 2006 en 2007 het best verkochte afslankproduct via het internet. Deze claimt dat mensen binnen een maand acht kilo kunnen verliezen. Dat zou komen dat als gevolg van de te nemen pillen het lichaam gestimuleerd wordt om vet te verbranden. Het product is via internet al te bestellen voor 50 euro. Kritiek op Vet Verbrander is wel dat het nemen van de middel kan leiden tot hartkloppingen. Ook heeft het niet altijd effect, maar dit kan ook deels van de gebruiker afhangen. Als deze zijn eetpatroon niet consequent veranderd heeft het nemen van de pillen op de lange termijn geen effect.

Crashdieet

Een andere manier op snel binnen een week af te vallen is door weinig te gaan eten. Dit heet ook wel een crashdieet. Onder andere Sonja Bakker krijgt het verwijt dat ze van deze methode gebruik maakt. Vooral in de eerste week zul je snel afvallen. Dit komt omdat er met het voedsel veel vocht mee naar binnen komt en dat verlaat makkelijk het lichaam wanneer je stopt met eten. Deze oplossing kan echter alleen effectief zijn voor de korte termijn, omdat het ook gepaard gaat met versuffing en mogelijk minder motivatie en inzet, omdat de gebruiker ook minder energie heeft. En uitgekeken moet worden voor het jojo-effect zodra de persoon weer gaat eten. Dan kunnen de kilo's die net zijn verloren er even snel weer bij komen.

Minder eten?

De gemiddelde persoon verbruikt ongeveer 2000 Calorieën op een dag. Duizend calorieën staat gelijk aan een kilo. De theorie is dus simpel. Eet minder dan je lichaam gebruikt. Daarom zijn er verschillende aanbieders van diëten van maar duizend calorieën per dag. Kritiek is echter dat het niet lang is vol te houden en kan leiden tot vreetbuien.

Hongerremmers

Een laatste methode die zou kunnen helpen om binnen een week snel kilo's te verliezen zijn de zogeheten hongerremmers. Een goed voorbeeld daarvan is een product als Fabules. Dit beïnvloedt het natuurlijk mechanisme waardoor hongersignalen worden uitgezonden. Daardoor heb je minder de behoefte om te gaan. Een gevaar kan wel zijn op de lange termijn dat je jezelf misleid doordat je denkt dat je geen honger hebt en dus weinig voedsel nodig hebt en dat daardoor je structureel te weinig energie hebt.

Leefpatroon

Bij afvallen is het uiteindelijk belangrijk dat mensen niet alleen minder gaan eten, maar ook hun leefpatroon veranderen. Anders zitten ze achteraf binnen de kortste keren weer op hun oude gewicht. Het kan bijvoorbeeld verstandig zijn om twee keer in de week te gaan sporten of te besluiten voortaan op de fiets na het werk te gaan of geen toetje meer naar het eten te nemen. Het hoeven niet heel grote veranderingen te zijn, maar wel dat er een bepaalde impact van uit gaat.
© 2009 - 2024 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel afvallen in een weekSnel afvallen in een weekSnel afvallen in een week, wie wil dat nou niet? Misschien heb je over een week wel een belangrijk feest en wil je er op…
Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen? Een vraag die veel mensen zich stellen. Wanneer je veel te zwaar bent of een paar kilo teveel…
Afvallen met een crashdieetAfvallen met een crashdieetVeel mensen die bezig zijn met afvallen, willen zo snel mogelijk resultaat zien. Het is motiverend om te zien hoe de kil…

Lijnen: wat te doen als je gewichtsverlies stagneertLijnen: wat te doen als je gewichtsverlies stagneertDe meeste mensen die aan het lijnen zijn krijgen er een keer mee te maken: het gewichtsverlies stagneert en je valt niet…
Snel afvallen Calorie BlockerOvergewicht is de grootste klacht onder de Nederlanders. Mensen zoeken allerlei methoden om snel af te vallen, de nodige…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Nikiko, Pixabay
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 27-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.